Connect with us

LIFESTYLE

3 απλοί τρόποι για να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση σου

Kyriakos Tofi

Published

on

Η ψυχολογική κατάσταση στην οποίαν βρίσκεσαι όταν λαμβάνεις σημαντικές αποφάσεις, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια να καρπωθείς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αυτοεκτίμηση είναι η λέξη κλειδί μιας και οι προϋποθέσεις προκειμένου να υπερβείς το ένα εμπόδιο μετά το άλλο, ξεκινά από μέσα σου και τη σιγουριά ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Προκειμένου να αυξήσεις την εσωτερική σου δύναμη, μπορείς να καταφύγεις στις τρεις πιο κάτω απλές τακτικές:

1. Απέφυγε τη ψύχωση με τα λάθη

Παρά το ότι έδωσες την καλύτερή σου παράσταση στο ραντεβού, δεν κατάφερες να κερδίσεις το κορίτσι. Παρά το ότι ήσουν άριστα προετοιμασμένος για τη συνέντευξη, δεν πήρες τη δουλειά. Οι αποτυχίες είναι κομμάτι της ζωής και στο τέλος της ημέρας, αυτές που δίνουν μεγαλύτερη αξία σε κάθε νίκη. Μάζεψε τα κομμάτια σου, κάνε μια γερή ανασύνταξη σωματικά και ψυχολογικά και συνέχισε να βαδίζεις προς τα εμπρός.

2. Επαναξιολόγησε τα πρότυπά σου

Εάν θέλεις να αποκτήσεις σώμα bodybuilder αλλά ταυτόχρονα υποπίπτεις συχνά σε διατροφικές αμαρτίες και εάν θέλεις η φωνή σου να αντηχεί στο πλήθος αλλά φοβάσαι να εμφανιστείς μπροστά από κοινό, τότε έχεις ενώπιόν σου κάποιες αντιφάσεις. Η ιδεατή εικόνα που σχηματίζεις στο μυαλό βάση αυτού που βλέπεις στην τηλεόραση ή ακούς στο ραδιόφωνο, κρύβει πίσω της πολλή δουλειά και θυσίες, τις οποίες όμως ίσως δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις. Ξεκίνα με ένα βήμα προς τα πίσω, θέτοντας ρεαλιστικούς και χειροπιαστούς στόχους οι οποίοι είναι στα μέτρα σου και όχι στη… σφαίρα της φαντασίας.

3. Μην κρίνεις για να μην κριθείς

Η σίγουρη συνταγή για κωλυσιεργία και αναβλητικότητα είναι η μεταφορά των ευθυνών σε οποιονδήποτε άτομο πέραν του εαυτού σου. Ταυτόχρονα, το ευκολότερο πράγμα που οδηγεί σε αποφυγή αποτελεσμάτων είναι η κριτική σε φίλους, γονείς, συνάδελφους και άλλα άτομα με τα οποία συναναστρέφεσαι καθημερινά. Ψάχνοντας βαθιά μέσα σου για τη δύναμη εκείνη που θα σε οδηγήσει στο μονοπάτι των επιτυχιών, τότε θα αυξήσεις και την αυτοπεποίθησή σου.

Comments

LIFESTYLE

4 ερωτήσεις που θα κάνουν τη διαφορά προς τη γυναίκα που σου αρέσει

Kyriakos Tofi

Published

on

«Κρίνε έναν άνδρα από τις ερωτήσεις και όχι τις απαντήσεις του»
– Voltaire, Γάλλος συγγραφέας και υπερασπιστής της ανεξιθρησκίας»

Η διαδικασία κατά την οποίαν προσπαθείς να ανοίξεις την πόρτα της καθημερινότητάς σου σε μια γυναίκα που σου αρέσει, συνοδεύεται από προκλήσεις. Μη γνωρίζοντας τι χαρακτήρα έχεις απέναντί σου, καλείσαι να ξεκλειδώσεις τις πτυχές εκείνες που θα αναδείξουν το πνεύμα της και να κρίνεις κατά πόσο υπάρχει κάτι περισσότερο από μια ελκυστική εμφάνιση.

Ο διάλογος κατά τη διάρκεια των πρώτων συναντήσεων μπορεί να μην έχει συνεχή ροή ή τη ζωηράδα που θα ήθελες, πολύ πιθανόν επειδή περιστρέφεται γύρω από τα ίδια θέματα συζήτησης. Εάν θέλεις να δείξεις το κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα να πάρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, επιστράτευσε τις πιο κάτω ερωτήσεις:

1. Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει;

Η συζήτηση στο πρώτο ραντεβού κινείται συνήθως σε ασφαλή πλαίσια καθώς δεν γνωρίζεις για παράδειγμα μέχρι τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το χιούμορ από την προσβολή. Είναι όμως τέτοιες καταστάσεις που προσφέρονται για αναγνώριση… εδάφους, προσπαθώντας να ερμηνεύσεις τα όρια του ατόμου που κάθεται απέναντί σου και σε γοητεύει. Μια ερώτηση που αφορά τις στιγμές εκείνες που ξεπέρασε τη ζώνη άνεσής της, θα σου δώσει μια εικόνα για το αν είναι περιπετειώδης, για το αν είναι… βαρετή και βέβαια το πως αντιλαμβάνεται τον όρο «τρελό».

2. Τι ήθελες να γίνεις όταν ήσουν μικρή;

Με μια τέτοια ερώτηση πετυχαίνεις με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια. Προφανώς και αποτελεί μιαν ερώτηση ανοικτού τύπου η οποία δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή με ένα όχι. Η απόκρισή της θα αφορά δύο περιόδους της ζωής της, καταφέρνοντας να δεις την πορεία που έχει ακολουθήσει από την παιδική της ηλικία, μέχρι σήμερα. Με απλά λόγια, την καλείς όχι μόνο να ξεδιπλώσει πτυχές των πρώτων ανέμελων χρόνων της ζωής της, αλλά και του παρόντος μέσω της αναφοράς στο επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει και αν τα κατάφερε.

3. Ποιαν υπερδύναμη θα ήθελες να κατέχεις;

Όταν ένας άνθρωπος κατέχει μιαν εξουσία ή μια δύναμη, έχει την ευχέρεια να την χρησιμοποιήσει για να απλουστεύει και να ωραιοποιήσει τη ζωή του ή να την προσφέρει για το κοινό καλό. Εάν για παράδειγμα θα ήθελες να ήταν αόρατη, τότε προφανώς θα ήθελε να εξυπηρετήσει κάποιες δικές τις ανάγκες ή να σκεπάσει κάποιες ανασφάλειες. Εάν όμως θα ήθελε να έχει την ικανότητα να γιατρεύει τότε φανερώνει την πρόθεσή της να κοιτάει και πιο μακριά από τον εαυτό της.

4. Ποια ήταν η πιο ντροπιαστική σου εμπειρία;

Σε αυτήν την περίπτωση η απάντηση έχει τη λιγότερη σημασία ή καλύτερα, σημασία έχει εάν η ερώτηση απαντηθεί ή όχι. Επίσης θα πρέπει να γίνει στη σωστή χρονική στιγμή μιας και δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να ανοίγεσαι σε ένα άτομο το οποίο τη δεδομένη στιγμή δεν σου είναι γνωστό, ούτε έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη σου. Παρόλ’ αυτά θα βοηθήσει στην ελάφρυνση του κλίματος εκεί όπου ο διάλογος θα παρουσιάσει ύφεση, μιας και η απάντηση προφανώς και θα είναι χιουμοριστική.

Continue Reading

LIFESTYLE

3 ψέματα τα οποία θα ακούσεις από κακόπιστους κριτές

Kyriakos Tofi

Published

on

Το να ασκείς κριτική είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα ιδιαίτερα εάν έχεις νεύρα από ατσάλι και δεν σε ενοχλεί να πληγώσεις τα άτομα θα θέσεις υπό το μικροσκόπιό σου. Όταν δρας υπό τη σκοπιά αυτού που δέχεται την κριτική, τότε το φιλτράρισμά της είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί προσοχή μιας και δεν είναι λίγες φορές που θα βρεθείς απέναντι από κάποιον ο οποίος απλά θέλει να κόψει τα φτερά σου.

Μπορείς να τον αναγνωρίσεις εάν σου πει μια από τις τρεις πιο κάτω ατάκες:

1. Γιατί δεν ακολουθείς ένα πραγματικό επάγγελμα

Η άποψη ότι η κοινωνία σε ωθεί να ακολουθήσεις έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, επιλέγοντας ένα επάγγελμα το οποίο στο τέλος της ημέρας απλά σου εξασφαλίζει ένα μισθό, ενδεχομένως να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Μήπως είσαι και εσύ στην κατηγορία εκείνη των ατόμων, τα οποία σε νεαρότερη ηλικία άκουγαν από τους γονείς τους το περιβόητο «διάβαζε αλλιώς δεν θα βρεις δουλειά». Η μόρφωση είναι ένα κεφάλαιο και η ανάγκη να ρισκάρεις και να κάνεις κάτι πέραν του συνηθισμένου είναι άλλο. Άλλωστε ακόμα και ο ίδιος ο Arnold Schwarzenegger στο βιβλίο του Arnold: The Education of a Bodybuilder αναφέρει ότι η οικογένειά του τον ρωτούσε για πόσο καιρό σκόπευε να γυμναζόταν ζώντας με την ψεύτικη ελπίδα του να γίνει ένα χολιγουντιανός αστέρας.

2. Δεν το έχει ξανακάνει κανείς

Η λέξη «θαύμα» χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που ένας άνθρωπος κάνει κάτι το οποίο φάνταζε αδύνατο. Το γεγονός αυτό προκαλεί φραγμούς στον τρόπο σκέψης αλλά και το πεδίο σκέψης μιας και τείνουμε να πιστεύουμε όσα μπορούμε να δούμε με τα μάτια μας και μόνο. Το σκεπτικό αυτό αρνήθηκε να υιοθετήσει ο Βρετανός δρομέας Roger Bannister, ο οποίος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ελσίνκι το 1952, έγινε ο πρώτος άνδρας που διένυσε ένα μίλι σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά. Μέχρι τότε, αυτή η επίδοση φάνταζε ασύλληπτη, ωστόσο μισό και πλέον αιώνα αργότερα, τουλάχιστον άλλοι 1500 άνθρωποι το έχουν καταφέρει, αντλώντας δύναμη και κουράγιο από το γεγονός ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.

3. Δεν έχεις το ταλέντο

Η έφεση στο χορό, στο τραγούδι και τον αθλητισμό βασιζόμενος απλά και μόνο σε χαρακτηριστικά τα οποία έχεις κληρονομήσει από τους γονείς σου, σου προσφέρουν μια γερή βάση. Παρόλ’ αυτά χωρίς θέληση και σκληρή δουλειά, θα παραμείνεις απλά ένα ακατέργαστο διαμάντι, του οποίου η λάμψη δεν θα αναδειχθεί ποτέ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ray Charles, ο οποίος λόγω της τύφλωσής του σε ηλικία εφτά ετών, χλευάστηκε από τους καθηγητές του ως προς το να ακολουθήσει το όνειρό του που δεν ήταν άλλο από την ενασχόληση με τη μουσική. Το 2002 το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone συμπεριέλαβε τον Ray Charles στην πρώτη δεκάδα της λίστας των «100 Greatest Artists of All Time» ενώ η επιτυχία Hit the Road Jack του 1961 τραγουδιέται ακόμα μέχρι και σήμερα.

Continue Reading

LIFESTYLE

Πως σκέφτονται οι πρωταθλητές σύμφωνα με κορυφαίο αθλητικό ψυχολόγο

Kyriakos Tofi

Published

on

Ο δόκτωρ Bob Rotella έχει αφιερώσει τη ζωή του στη καθοδήγηση προπονητών, αθλητών και ηγητόρων στον τομέα του businees, βοηθώντας τους να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους με τρόπο που εκτοξεύει την αποτελεσματικότητά τους. Ειδικευόμενος στον τομέα του γκολφ, κατάφερε να καθοδηγήσει τους αθλητές του στην κατάκτηση 74 τίτλων, ενώ το βιβλίο του Golf Is Not A Game of Perfect είναι το πρώτο βιβλίο αθλητικής ψυχολογίας σε πωλήσεις όλων των εποχών.

Ένας άνθρωπος με αυτές τις γνώσεις και αυτά τα παράσημα, γνωρίζει από πρώτο χέρι τον τρόπο σκέψης και την ιδιοσυγκρασία των πρωταθλητών, αναλύοντάς τα στο βιβλίο How Champions Think: In Sports and Life.

1. Κτίζουν την εικόνα στο μυαλό τους

Η σημασία του να μπορείς να δημιουργήσεις πρώτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου και μετά στην πραγματικότητα, το ονειρικό εκείνο σενάριο, είναι άκρως σημαντική. Σύμφωνα με τον Dr. Bob Rotella η τεχνική της οπτικοποίησης είναι μια διαδικασία εξαιρετικά χρήσιμη, η οποία όμως απαιτεί υπομονή και δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία σε μια νύχτα. Προκείμενου να κτίσεις την εικόνα αυτή, οφείλεις πρώτα να αναγνωρίσεις τι εστί επιτυχία και μετά να υιοθετήσεις τις συνήθειες και τα τελετουργικά εκείνα που θα σε ωθήσουν στο μονοπάτι της επιτυχίας.

2. Γνωρίζουν ότι η αποτυχία ευνοεί τη διαδικασία

Οι πρωταθλητές κτίζονται με τον χρόνο και ακόμα και αν βρεις κάποιο συντόμι προς την επιτυχία, αυτό θα κάνει την παραμονή σου στην κορυφή εφήμερη καθώς δεν θα έχεις την εμπειρία και τα… σημάδια ώστε να διατηρηθείς εκεί. Οι αποτυχίες είναι μέρος της διαδικασίας που απαιτείται ώστε να βρεις τα κατάλληλα εφόδια που θα σου επιτρέψουν να πετύχεις τις συνεχόμενες νίκες που θα στέψουν πρωταθλητή, επομένως η απογοήτευση είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να αποτελέσει καύσιμο και όχι χειρόφρενο.

3. Επιλέγουν έναν περίγυρο που τους κάνει καλύτερους

Ακόμα και στα ατομικά αθλήματα, ένας αντισφαιριστής ή ένας αθλητής του στίβου, δεν καλπάζει μόνος προς την κορυφή. Γύρω του υπάρχουν δάσκαλοι, ιατροί και ψυχολόγοι οι οποίοι επεμβαίνουν όποτε υπάρχει παρέκκλιση από το μονοπάτι της επιτυχίας. Ο ίδιος Dr. Bob Rotella αποτέλεσε τον μέντορα αθλητών όπως ο Pádraig Harrington και Graeme McDowell οι οποίοι γεύτηκαν το νέκταρ της επιτυχίας στα κορυφαία τουρνουά γκολφ.

Continue Reading

Social Media

The Latest

LIFESTYLE1 day ago

4 ερωτήσεις που θα κάνουν τη διαφορά προς τη γυναίκα που σου αρέσει

«Κρίνε έναν άνδρα από τις ερωτήσεις και όχι τις απαντήσεις του» – Voltaire, Γάλλος συγγραφέας και υπερασπιστής της ανεξιθρησκίας» Η...

LIFESTYLE1 week ago

3 απλοί τρόποι για να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση σου

Η ψυχολογική κατάσταση στην οποίαν βρίσκεσαι όταν λαμβάνεις σημαντικές αποφάσεις, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια να καρπωθείς το...

LIFESTYLE2 weeks ago

3 ψέματα τα οποία θα ακούσεις από κακόπιστους κριτές

Το να ασκείς κριτική είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα ιδιαίτερα εάν έχεις νεύρα από ατσάλι και δεν σε ενοχλεί...

ENTERTAINMENT2 weeks ago

Οι 5 άνδρες με τη μεγαλύτερη επιρροή και έσοδα στο Instagram

Η επίδραση των influencers στα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα μέσω του Instagram, έχει δημιουργήσει έναν νέον τομέα στον...

ENTERTAINMENT3 weeks ago

Ρουμάνος τραγουδιστής κατέπληξε με την ερμηνεία του Earth Song

Μια ερμηνεία από το The Voice of Romania έχει γίνει viral μέσω του Youtube με τον Bogdan Ioan να κάνει...

ENTERTAINMENT3 weeks ago

The Wackids: Όταν παιδικά παιχνίδια ενορχηστρώνουν κλασσικές ροκ επιτυχίες

Η ευρηματικότητα στο χώρο της μουσικής δεν έχει αρχή και τέλος και στην αρθρογραφία του onemanshow.com.cy έχεις διαβάσει κατά καιρούς...

ENTERTAINMENT3 weeks ago

Space Jam 2: Lebron James και Bugs Bunny συμπαίκτες στο παρκέ

Δυναμική επιστροφή ετοιμάζει μια ταινία καρτούν η οποία πραγματοποίησε μεγάλη επιτυχία λόγω της πρωτοτυπίας της αλλά και των πρωταγωνιστών της...

LIFESTYLE1 month ago

Πως σκέφτονται οι πρωταθλητές σύμφωνα με κορυφαίο αθλητικό ψυχολόγο

Ο δόκτωρ Bob Rotella έχει αφιερώσει τη ζωή του στη καθοδήγηση προπονητών, αθλητών και ηγητόρων στον τομέα του businees, βοηθώντας...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X