Connect with us

LIFESTYLE

3 οφέλη από την κατανάλωση νερού με λεμόνι το πρωί

Kyriakos Tofi

Published

on

3 οφέλη από την κατανάλωση νερού με λεμόνι το πρωί lemon water

«Πίνοντας νερό με λεμόνι μόλις ξυπνήσεις, τα επίπεδα ενέργειάς σου ανεβαίνουν σωματικά και πνευματικά»
– Travis Bradberry, συγγραφέας του βιβλίου «Emotional Intelligence 2.0»

Το πρωινό ξύπνημα συνοδεύεται μεταξύ άλλων από πείνα με αποτέλεσμα ένα γερό πρόγευμα και ένας δυνατός καφές να είναι δύο από τις προτεραιότητές του. Παρόλ’ αυτά υπάρχει και ένας σύμμαχος που μπορείς να φτιάξεις σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο οποίος μπορεί να σε βοηθήσει να αφυπνιστείς άμεσα και να αισθάνεσαι γεμάτος ενέργεια και υγεία.

Το στύψιμο λίγων σταγόνων λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό, συνοδεύεται από τα πιο κάτω οφέλη:

1. Αποτρέπει την δυσάρεστη αναπνοή

Η όξινη φύση του λεμονιού λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό εργαλείο για εκμηδένιση της δυσάρεστης αναπνοής. Συμβάλει στην καθαριότητα της στοματικής κοιλότητας ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την δημιουργία και έκκριση σάλιου το οποίο σκοτώνει τα βακτήρια που ευθύνονται για τη δυσάρεστη μυρωδιά. Επίσης το λεμόνι αφαιρεί το άσπρο στρώμα που σχηματίζεται στη γλώσσα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μην αμελήσεις να ξεπλύνεις τα δόντια σου μετά την κατανάλωση νερού με λεμόνι καθώς η οξύτητά του επηρεάζει το σμάλτο των δοντιών.

2. Ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας

Το λεμόνι περιέχει σημαντικές βιταμίνες όπως η Β και η C και συγχρόνως φωσφόρο, γεγονός που το κάνει μια διατροφική… βόμβα προς όφελός του. Ταυτόχρονα ενισχύει την ενυδάτωση και την οξυγόνωση του σώματος, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση κάθε πρωινό. Η άνοδος των επιπέδων ενέργειας συνοδεύεται από βελτίωση της διάθεσης, ενώ με τον τρόπο αυτό, μπορείς να απολαύσεις αργότερα και χωρίς την πίεση του χρόνο, τον αγαπημένο σου καφέ.

3. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Πίνοντας νερό με λεμόνι μπορείς να έχεις και οφέλη που δεν μπορούσες να σκεφτείς, όπως η βελτίωση της εικόνας που βλέπεις στον καθρέφτη, μέσω της απώλειας βάρους. Η περιεκτικότητα σε πηκτίνη, περιορίζει τη… λαιμαργία, την ανάγκη και την ορμή για συχνά σνακ ενώ το αίσθημα κορεσμού διαρκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Comments

LIFESTYLE

3 τρόποι για να κατευνάσεις ένα «φουρτουνιασμένο» μυαλό

Kyriakos Tofi

Published

on

3 τρόποι για να κατευνάσεις ένα «φουρτουνιασμένο» μυαλό skepsi mialo

«Η βότκα δεν γιατρεύει τον πόνο στην πλάτη αλλά κάνει το μυαλό να τον ξεχάσει!»
– Fuzzy Zoeller, Αμερικανός παίκτης του γκολφ με δέκα PGA Tour events

Η ρουτίνα σου δίνει περισσότερους από ένα λόγους ώστε να βυθιστείς σε μια σειρά σκέψεων οι οποίες συχνά δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος. Ιδιαίτερα μετά από μια ημέρα με σκοτούρες και υποχρεώσεις, είναι λογικό κάποια θέματα να γιγαντώνονται μέσα στο μυαλό και συχνά να παρουσιάζονται πολύ μεγαλύτερα απ` ότι είναι στην πραγματικότητα.

Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται καθαρό μυαλό και επειδή η πρόσβαση σε διαλογισμό δεν είναι πάντοτε τόσο εύκολη, πιο κάτω μπορείς να διαβάσεις τρεις τρόπους για να φέρεις τα κάτω πάνω, υπέρ σου.

1. Κάνε κάτι σύνθετο αλλά όχι δύσκολο

Οι αλλεπάλληλες σκέψεις οδηγούν σε ένα είδους παράλυση, υπό την έννοια ότι αναδεικνύουν τόσα πολλά προβλήματα προς επίλυση, που δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Όσο παραμένεις στατικός, τόσο περισσότερο βυθίζεσαι σε μια θάλασσα από παιχνίδια του μυαλού, γι’ αυτό και η πιο ορθολογική αντίδραση είναι η… δράση. Μην επιλέξεις κάτι εξαντλητικό και προτίμησε κάτι δημιουργικό που θα σου φέρει εκείνο το αισιόδοξο συναίσθημα ότι κάνεις κάτι σωστό. Ανάλογα με τα γούστα σου, επέλεξε να γυμναστείς, να ζωγραφίσεις ή να γράψεις επικεντρώνοντας της ενέργειά σου σε κάτι δημιουργικό.

2. Κάνε κάτι για κάποιον άλλον

Το αίσθημα ικανοποίησης όταν προσφέρεις συχνά υποτιμάται μιας και η προσπάθεια επίτευξης των προσωπικών σου στόχων, ίσως δεν σου επιτρέπει να δεις τη μεγαλύτερη εικόνα. Ακόμα και η παραμικρή ενέργεια και η εκτίμηση που εισπράττεις σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστό αλλά και δυνατό μιας και το να μπορείς να επηρεάζεις τη ζωή κάποιου άλλου, θέλει μαεστρία και ικανότητα. Οι θετικές σκέψεις μεταδίδονται και έτσι σε χρόνο μηδέν συνδυάζεις την προσφορά με τη δική σου ηρεμία.

3. Κοινωνικοποιήσου

Το να μένεις κλειστός σε ένα χώρο που αισθάνεσαι ασφαλής όπως το υπνοδωμάτιο σου, δεν βοηθά στην εξάλειψη των αρνητικών σκέψεων. Στόχος είναι να αποπροσανατολίσεις και να «ξεγελάσεις» το μυαλό σου στρέφοντας την προσοχή σου κάπου αλλού και αυτό μπορεί να γίνει με εξωτερικά ερεθίσματα. Τέτοια δέχεσαι όταν επιλέγεις να κοινωνικοποιηθείς και να βρεθείς σε ένα χώρο που μπορείς να έχεις αλληλεπίδραση με άλλα άτομα από το γυμναστήριο μέχρι το αγαπημένο σου στέκι.

Continue Reading

LIFESTYLE

3 ψύχραιμοι τρόποι αντίδρασης όταν δέχεσαι φραστική επίθεση

Kyriakos Tofi

Published

on

3 ψύχραιμοι τρόποι αντίδρασης όταν δέχεσαι φραστική επίθεση anger

«Είναι δύσκολο να αντικρούσεις τη σιωπή με επιχειρήματα»
– Josh Billings, Αμερικανός ευφυολόγος του 19ου αιώνα

Αναπόφευκτα ακόμα και στις συζητήσεις με κοντινά σου άτομα, οι τόνοι ίσως ανεβούν σε μια προσπάθεια να γίνει μια επιβολή δια βοής. Δεν αποκλείεται να συναντήσεις περιπτώσεις ατόμων τα οποία φωνάζουν για να καλύψουν την έλλειψη επιχειρημάτων, ατόμων τα οποία προσπαθούν να αποβάλουν την ένταση που προέρχεται από άλλους παράγοντες ή απλά άτομα που αρέσκονται στο να αυτο-επιβεβαιώνονται.

Προφανώς όταν δύο άτομα καταφεύγουν σε μια τέτοια τακτική, δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει δικαιοσύνη και ο κίνδυνος για καταστροφή σχέσεων είναι ορατός. Από τη δική σου πλευρά, όταν συναντήσεις μια τέτοια κατάσταση, έχει υπόψη τις πιο κάτω στρατηγικές:

1. Μην συμφωνήσεις μόνο και μόνο για να κατευνάσεις

Μια εύκολη λύση για να ομαλοποιήσεις μια τεταμένη κατάσταση θα ήταν να συμφωνήσεις, ακόμα και όταν διαφωνείς, ώστε να δώσεις στον συνομιλητή σου την ευκαιρία να νιώσει δικαιωμένος. Παρόλ’ αυτά, μια τέτοια πράξη μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ μιας και ουσιαστικά δίνεις λαβή για περισσότερα σχόλια και ενίσχυση της θέσης αυτού που σου επιτίθεται φραστικά. Μάλιστα με τον τρόπο αυτό δείχνεις σημάδι αδυναμίας και μια ευάλωτη εικόνα, την οποίαν αυτός που θέλει να σε μειώσει, θα εκμεταλλευτεί και μελλοντικά.

2. Ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα γίνει αποδεκτή

Σε αρκετές περιπτώσεις όταν ένα άτομο υψώνει τον τόνο της φωνής του, δεν το αντιλαμβάνεται ούτε το ίδιο λόγω της έντασης που το διακατέχει. Το να πολεμήσεις τη φωτιά με τη φωτιά, δηλαδή τα τα υψηλά ντεσιμπέλ με υψηλά ντεσιμπέλ, απλά θα επιμηκύνει παρά να ομαλοποιήσει την κατάσταση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέψεις να θυματοποιείσαι. Με ήρεμο και σταθερό τόνο φωνής, ανέφερε στο συνομιλητή σου ότι μπορεί να υποδείξει αυτό που θέλει και να προβάλει τα επιχειρήματά του και χαμηλόφωνα και ότι με το να ξεφεύγει από τα όρια, μειώνει το δικό σου ενδιαφέρον για τη συζήτηση.

3. Ζήτησε τάιμ άουτ

Ακόμα και αν χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου τέρας ψυχραιμίας και θεωρείς ότι μπορείς να διαχειριστείς κάθε φραστική επίθεση, υπάρχουν οι περιπτώσεις που το μυαλό δεν είναι καθαρό. Σε μια τέτοια κατάσταση τότε ζήτησε λίγο χρόνο για να σκεφτείς ώστε να αντιδράσεις με ψυχραιμία, είτε αυτό είναι πέντε λεπτά, είτε μια ολόκληρη ημέρα. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που απέναντί σου έχεις ένα φιλικό πρόσωπο και όχι για παράδειγμα το αφεντικό σου, η επίδειξη κατανόησης από το συνομιλητή σου πρέπει να είναι επιβεβλημένη. Σε διαφορετική περίπτωση, η έλλειψη κατανόησης μάλλον θα πρέπει να σε προβληματίσει.

Continue Reading

LIFESTYLE

3 μαθήματα ζωής από τον βασιλιά της ζούγκλας

Kyriakos Tofi

Published

on

3 μαθήματα ζωής από τον βασιλιά της ζούγκλας liontari

«Ένας δυνατός άνθρωπος δεν χρειάζεται την έγκριση άλλων όπως ένα λιοντάρι δεν χρειάζεται την έγκριση ενός πρόβατου»
– Vernon Howard, δημιουργός του New Life Foundation

Αν το μέγεθος διαδραμάτιζε μεγάλο ρόλο στο ζωικό βασίλειο, τότε ο βασιλιάς της ζούγκλας δεν θα ήταν το λιοντάρι, αλλά ο ελέφαντας! Η περηφάνια και ο τρόπος ζωής ενός λιονταριού δικαιολογούν απόλυτα τον χαρακτηρισμό αυτό ωστόσο η προσπάθεια επιβίωσης σαφώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ένα λάθος μπορεί να κοστίσει την απώλεια της ηγεσίας μιας αγέλης ή ακόμα και τη ζωή ενός λιονταριού, με τα ποσοστά επιτυχημένων επιθέσεων σε άλλα ζώα να μην υπερβαίνουν το 20%.

Τι μπορείς να κρατήσεις από τη ζωή του βασιλιά της ζούγκλας και να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου;

1. Αν αποτύχεις φρόντισε να μάθεις

Οι κυνηγετικές εξορμήσεις των λιονταριών δεν στέφονται πάντα από επιτυχία, αλλά κάθε αποτυχία γίνεται αφορμή για αναγνώριση λαθών και διόρθωσή τους. Βέβαια στην περίπτωση του βασιλιά της ζούγκλας, τα επαναλαμβανόμενα λάθη μπορούν να του κοστίσουν τη ζωή εάν δεν βρει φαγητό οπότε οι ισορροπίες είναι ακόμα πιο λεπτές. Στη δική σου περίπτωση, το να αποτύχεις σε μια συνέντευξη για δουλειά ή στο φλερτ με μια γυναίκα δεν αποτελεί το τέλος του κόσμου ούτε απειλούν τη ζωή σου. Οφείλεις όμως να κάνεις την αυτοκριτική σου ώστε να βγεις κερδισμένος και πιο δυνατός μετά από κάθε βήμα προς τα πίσω.

2. Κάνε θόρυβο μόνο με την επιτυχία σου

Όταν ένα λιοντάρι κυνηγά, το κάνει με απόλυτη συγκέντρωση και με το λιγότερο δυνατό θόρυβο ώστε να εκμεταλλευτεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Ένα βήμα περισσότερο εκεί που δεν πρέπει ή ένας δισταγμός εκεί που η ευκαιρία προσφέρεται, μπορεί να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα άδειο και ένα γεμάτο στομάχι. Αυτό που μπορείς εσύ να μάθεις από την τακτική αυτή, είναι να εργάζεσαι με συγκέντρωση και χαμηλούς τόνους προκειμένου να εκπληρώσεις τους στόχους σου. Μοιράσου τους προβληματισμούς και αναζήτησε λύση όταν βρεις εμπόδια αλλά απέφυγε τις μεγάλες δηλώσεις και να κομπάζεις.

3. Βρες τη δική σου αγέλη

Η δύναμη των αριθμών έχει το πάνω χέρι όχι μόνο σε μια κυνηγετική προσπάθεια αλλά και στη εξασφάλιση της προστασίας μιας ομάδας λιονταριών. Το δέσιμο μεταξύ των μελών αυτής της μικρής κοινωνίας είναι δυνατό και κάθε μέλος είναι διατεθειμένο να δώσει ακόμα και τη ζωή του για να προστατέψει κάποιο άλλο. Η αναζήτηση συμμαχιών απλοποιεί το έργο επίτευξης των στόχων σου καθώς πολλά μυαλά σαφώς και λειτουργούν καλύτερα από ένα.

Continue Reading

Social Media

The Latest

3 τρόποι για να κατευνάσεις ένα «φουρτουνιασμένο» μυαλό skepsi mialo 400x240 3 τρόποι για να κατευνάσεις ένα «φουρτουνιασμένο» μυαλό skepsi mialo 80x80
LIFESTYLE3 hours ago

3 τρόποι για να κατευνάσεις ένα «φουρτουνιασμένο» μυαλό

«Η βότκα δεν γιατρεύει τον πόνο στην πλάτη αλλά κάνει το μυαλό να τον ξεχάσει!» – Fuzzy Zoeller, Αμερικανός παίκτης...

3 ψύχραιμοι τρόποι αντίδρασης όταν δέχεσαι φραστική επίθεση anger 400x240 3 ψύχραιμοι τρόποι αντίδρασης όταν δέχεσαι φραστική επίθεση anger 80x80
LIFESTYLE3 days ago

3 ψύχραιμοι τρόποι αντίδρασης όταν δέχεσαι φραστική επίθεση

«Είναι δύσκολο να αντικρούσεις τη σιωπή με επιχειρήματα» – Josh Billings, Αμερικανός ευφυολόγος του 19ου αιώνα Αναπόφευκτα ακόμα και στις...

The Walking Dead: Τι υπάρχει μετά την Alexandria; twd8 400x240 The Walking Dead: Τι υπάρχει μετά την Alexandria; twd8 80x80
ENTERTAINMENT5 days ago

The Walking Dead: Τι υπάρχει μετά την Alexandria;

Η 25η Φεβρουαρίου 2018 θα σημάνει την επιστροφή των περιπετειών του Rick Grimes ο οποίος μετά την καταστροφή της Alexandria,...

3 μαθήματα ζωής από τον βασιλιά της ζούγκλας liontari 400x240 3 μαθήματα ζωής από τον βασιλιά της ζούγκλας liontari 80x80
LIFESTYLE1 week ago

3 μαθήματα ζωής από τον βασιλιά της ζούγκλας

«Ένας δυνατός άνθρωπος δεν χρειάζεται την έγκριση άλλων όπως ένα λιοντάρι δεν χρειάζεται την έγκριση ενός πρόβατου» – Vernon Howard,...

3 τρόποι ώστε να ακτινοβολείς αυτοπεποίθηση ενώ μιλάς confidence 400x240 3 τρόποι ώστε να ακτινοβολείς αυτοπεποίθηση ενώ μιλάς confidence 80x80
LIFESTYLE1 week ago

3 τρόποι ώστε να ακτινοβολείς αυτοπεποίθηση ενώ μιλάς

«Οι σοφοί άνδρες μιλούν όταν έχουν κάτι να πουν και οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» – Πλάτωνας,...

3 αλήθειες πίσω από την φράση «δεν έχω χρόνο» xronos teime 400x240 3 αλήθειες πίσω από την φράση «δεν έχω χρόνο» xronos teime 80x80
LIFESTYLE2 weeks ago

3 αλήθειες πίσω από την φράση «δεν έχω χρόνο»

«Ακόμα και ένα σπασμένο ρολόι είναι ορθό δύο φορές την ημέρα» – Paulo Coelho, συγγραφές της νουβέλας «Ο Αλχημιστής» Η...

Facebook: Έρχεται το downvote button facebook 400x240 Facebook: Έρχεται το downvote button facebook 80x80
TECH2 weeks ago

Facebook: Έρχεται το downvote button

Το Facebook δεν εξετάζει την δημιουργία ενός dislike button, ωστόσο στοχεύει στο να επιτρέψει στους χρήστες του να παρέχουν ανατροφοδότηση...

Πως να νικήσεις άγχος και κατάθλιψη ανεβάζοντας τα επίπεδα ντοπαμίνης xamogelo ntopamini 400x240 Πως να νικήσεις άγχος και κατάθλιψη ανεβάζοντας τα επίπεδα ντοπαμίνης xamogelo ntopamini 80x80
LIFESTYLE3 weeks ago

Πως να νικήσεις άγχος και κατάθλιψη ανεβάζοντας τα επίπεδα ντοπαμίνης

«Ο χορός και το τραγούδι διεγείρουν τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου και ιδιαίτερα την ντοπαμίνη» – Daniel Levitin, ομιλητής TED...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X