Connect with us

LIFESTYLE

3 τρόποι για να κερδίσεις (γρήγορα) σεβασμό και εμπιστοσύνη

Kyriakos Tofi

Published

on

«Αγάπα τους πάντες, εμπιστεύσου λίγους, μη βλάψεις κανέναν»
– William Shakespeare, εθνικός ποιητής της Αγγλίας

Όλων των ειδών οι ανθρώπινες σχέσεις, βαδίζονται σε δύο μαγικές λέξεις οι οποίες δεν είναι άλλες από την εμπιστοσύνη και το σεβασμό. Η εμπιστοσύνη αποτελεί το πράσινο φως που επιτρέπει να πας πέραν από την οικειότητα και ο σεβασμός η αναγνώριση της αξίας σου ως άνθρωπος. Όταν λοιπόν αντικρίζεις ένα άτομο το οποίο σου παντελώς άγνωστο, ωστόσο ανεξάρτητα από το φύλο του, σε ενδιαφέρει και θέλεις να το γνωρίσεις καλύτερα, οφείλεις να αντιμετωπίσεις τις άμυνες που θα προβάλει αυθόρμητα.

Τρία μονοπάτια που θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις την προσωπικότητά σου και ταυτόχρονα να κερδίσεις σεβασμό και εμπιστοσύνη είναι τα εξής:

1. Αν έσφαλες, απολογήσου

Όταν ήσουν μικρός και οι γονείς σου σε μάλωναν για την ακαταστασία ή την σκανταλιά που είχες κάνει, τότε ασπίδα σου ήταν η άρνηση αλλά και το κλάμα. Μεγαλώνοντας, οι περιστροφές και η προσπάθεια συγκάλυψης των λαθών, μαρτυρούν ότι μεγάλωσες στην ηλικία, στο σώμα, αλλά όχι στο μυαλό. Εάν έχεις κάνει φάουλ, τότε αποδέξου την κίτρινη κάρτα, απολογήσου και μην το επαναλάβεις διότι τότε θα αποβληθείς από το παιχνίδι που λέγεται ζωή. Στο τέλος της ημέρας, εάν η απολογία σου δεν γίνει δεκτή και σεβαστή, τότε ίσως χρειαστεί να ξανασκεφτείς και να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση που έχεις με το άτομο το οποίο συνεχίζει να σε κρίνει.

2. Τήρα την υπόσχεσή σου

Πόσες φορές είδες στο δρόμο έναν παλιό γνωστό και τον αποχαιρέτησες με την ατάκα «ας κανονίσουμε ένα καφέ σύντομα», αλλά ποτέ δεν σήκωσες το τηλέφωνο; Ίσως αυτό το περιστατικό να είναι αθώο και να μπορεί να χαρακτηριστεί ως… άσπρο ψέμα ωστόσο σε πιο σοβαρές συνθήκες και όταν έχεις να κάνεις με άτομα για τα οποία πραγματικά νοιάζεσαι, απέφυγε τις κούφιες υποσχέσεις. Εάν δεν μπορείς να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να θέσεις εις πέρας μια πρόκληση για το κοινό καλό, τότε καλύτερα να μη δημιουργήσεις προσδοκίες. Όταν όμως κάνεις το βήμα μπροστά και παίρνεις την πρωτοβουλία, φρόντισε να έχεις τη δύναμη και την υπομονή να δικαιώσεις όσους σε πίστεψαν.

3. Πες «παρακαλώ», πες και «ευχαριστώ»

Η διαχυτικότητα είναι ένα στοιχείο το οποίο κτίζεται με το χρόνο στις ανθρώπινες σχέσεις και η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινάς «επιθετικά», κινδυνεύεις να χάσεις το παιχνίδι από τα… αποδυτήρια. Το να είσαι ευγενικός έστω και να είναι κόντρα στον χαρακτήρα και τον αυθορμητισμό σου, δεν δίνει μια παραπλανητική εικόνα, αλλά μια εικόνα του ότι μπορείς να ρυθμίσεις την κλιμάκωση στο κτίσιμο μιας ανθρώπινης σχέσης. Πες τις απλές λέξεις-κλειδιά «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» για να νιώσεις πρώτα εσύ καλά και στη συνέχεια να ακτινοβολήσεις σεβασμό.

Comments

LIFESTYLE

3 παράξενα σημάδια που μαρτυρούν την έλλειψη ύπνου

Kyriakos Tofi

Published

on

«Μπορείς να εξουσιάσεις 50 άτομα μέσω της προσωπικότητάς σου και της έλλειψης ύπνου»
– Mark Pincus, ιδρυτής του mobile application Zynga

Ο πονοκέφαλος και η ζαλάδα μετά από μια βραδιά με λιγοστό έως ελάχιστο ύπνο, είναι προφανή σημάδια ότι η ημέρα που θα ακολουθήσει θα είναι δύσκολη. Πέραν όμως από τις συνέπειες εκείνες της έλλειψης ύπνου, οι οποίες αναγνωρίζονται εύκολα, υπάρχουν και άλλες λιγότερο εμφανείς αλλά και παράξενες, οι οποίες οδηγούν σε προβληματική λήψη αποφάσεων.

1. Χρησιμοποιείς cliche φράσεις

Αν βρίσκεις τον εαυτό σου να «παλεύει» ή να αποφεύγει τις συζητήσεις στο σπίτι, στο εργασιακό περιβάλλον ή στο γυμναστήριο, χρησιμοποιώντας ατάκες που δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του διαλόγου, τότε ίσως αυτό οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί μιαν αρνητική προδιάθεση ιδιαίτερα για… κουβεντούλα, επιλέγοντας είτε να κλειστείς στον εαυτό σου, είτε να ασχοληθείς με κάτι που θα κρατήσει το μυαλό απασχολημένο μέχρι να ξεπεραστεί η υποχρέωση. Αυτό ισχύει και στον εσωτερικό διάλογο που γίνεται μέσα σου, επιστρατεύοντας ατάκες όπως «η ζωή είναι άδικη» και «αυτό είναι πέραν των δυνατοτήτων μου».

2. Αρρωσταίνεις συχνά

Όταν η μια ασθένεια διαδέχεται την άλλη, τότε αυτό είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι το ανοσοποιητικό σου σύστημα δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όταν είσαι και αισθάνεσαι εύθραυστος σε κάθε περιβάλλον πέραν αυτού του σπιτιού σου, τότε είναι παράγοντες όπως η έλλειψη ύπνου που δεν σου επιτρέπει να υψώσεις άμυνες του οργανισμού σου. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται ιδιαίτερα τον χειμώνα με το κρύωμα και τη γρίπη να σε αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο μιας και δεν έχεις το σθένος να αντισταθείς.

3. Είσαι αναποφάσιστος

Αν ακόμα και σε απλά διλήμματα που έχουν να κάνουν με το φαγητό ή ποια ταινία θα δεις, δυσκολεύεσαι να βρεις απάντηση, τότε η κριτική σου σκέψη υποφέρει. Αυτό μπορεί να στηριχθεί και επιστημονικά μιας και η έλλειψη ύπνου μειώνει τη ροή αίματος στον προμετωπιαίο φλοιό, ο οποίος είναι το μέρος του εγκέφαλου που εμπλέκεται στη λήψη αποφάσεων. Οι συνέπειες έχουν προεκτάσεις σε σημαντικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με επαγγελματικές και οικογενειακές αποφάσεις και όλα αυτά ως συνέπεια του στριφογυρίσματος στο κρεβάτι την προηγούμενη νύχτα.

Continue Reading

LIFESTYLE

3 σημάδια που σε παρακινούν να αναζητήσεις μια νέα καριέρα

Kyriakos Tofi

Published

on

«Η καλύτερη συμβουλή καριέρας που άκουσα ήταν να είμαι συγκεντρωμένος και να κοιτώ μπροστά»
– Tyga, Αμερικανός καλλιτέχνης της hip-hop μουσικής

Αν κάθε βράδυ Κυριακής η ανησυχία και το έντονο χτυποκάρδι σε κυριεύουν, σκεπτόμενος τις πέντε (ή και περισσότερες) ημέρες εργασίας που ακολουθούν, τότε προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Αν ο ερχομός του Σαββατοκυρίακου είναι το μοναδικό ζητούμενο κάθε Δευτέρα πρωί, τότε προφανώς δεν απολαμβάνεις αυτό που μεσολαβεί.

Εν τέλει, αν ο ενθουσιασμός για την εκκίνηση μιας νέας εβδομάδας με προκλήσεις στο εργασιακό σου περιβάλλον δεν είναι αυτοσκοπός, τότε αυτό είναι ένα από τα σημάδια που θα πρέπει να κινήσουν τη διαδικασία, ώστε να αναζητήσεις κάτι εναλλακτικό.

1. Δεν υπάρχουν περιθώρια προαγωγής

Πολύ απλά όταν θεωρείς ότι έχεις πιάσει το ταβάνι, η εξέλιξη και η ανάπτυξη δεν έρχεται στον ίδιο χώρο, αλλά κάπου αλλού. Με μια απλή εκτίμηση της θέσης σου στην ιεραρχία και τις πιθανότητες να κάνεις άλλο ένα άλμα, μπορείς να αντιληφθείς εάν έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου ώστε να σαλπάρει για νέες περιπέτειες. Ίσως τη δεδομένη στιγμή να είσαι ικανοποιημένος από το εργασιακό περιβάλλον, την αμοιβή και το φόρτο εργασίας σου, ωστόσο κοιτώντας και λίγο πιο μακριά, η ικανοποίηση αναγκών όπως το μεγάλωμα μιας οικογένειας ή η εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ίσως σου κτυπήσουν ένα πρωινό την πόρτα.

2. Η φωνή μέσα σου δυναμώνει

Ο «πόλεμος» που συμβαίνει μέσα στο κεφάλι σου και ο οποίος συνοδεύεται από αδιάκοπη σκέψη που συχνά εμπλουτίζεται με ανησυχία, μπορεί να ονομαστεί ένστικτο. Είναι εκείνο το αίσθημα βαθιά μέσα σου ότι κάτι πάει λάθος αν και την ίδια στιγμή, αγωνίζεται ώστε να μην το παραδεχθείς διότι αυτό συνεπάγεται περαιτέρω προβληματισμό και κυρίως δράση την οποίαν δεν είσαι έτοιμος να αναλάβεις. Όπως αναφέρεται και στο πιο πάνω σημείο, οι επιλογές σου είναι να μεταφέρεις την ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων παρακάτω, όταν τα δεδομένα θα χειροτερέψουν, ή να γράψεις σε ένα κομμάτι χαρτί τα υπέρ και τα κατά της τωρινής σου κατάστασης και να εξάγεις τα ανάλογα συμπεράσματα.

3. Αναζητείς απόλαυση αλλού

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η εργασία δεν θα πρέπει να θεωρείται αγγαρεία, αλλά μια παραγωγική διαδικασία μέσα από την οποίαν εξασφαλίζεις χρήματα, βελτιώνεσαι σαν άνθρωπος και διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο. Αν κανένα από αυτά δεν συμβαίνει, τότε βρίσκεσαι στο άλλο άκρο και συγκεκριμένα στο χείλος του γκρεμού. Όταν τα όσα συμβαίνουν πίσω από την πόρτα του εργασιακού σου περιβάλλοντος, μεταφέρονται έξω από αυτήν, τότε φαινόμενα όπως οι εκρήξεις θυμού, η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων σε πράγματα που δεν χρειάζεσαι και η στροφή στο αλκοόλ, παραμονεύουν.

Continue Reading

LIFESTYLE

3 ανέξοδοι τρόποι ώστε να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στο γυμναστήριο

Kyriakos Tofi

Published

on

«Η άσκηση, η προσευχή και ο διαλογισμός είναι παραδείγματα πνευματικών τελετών»
– Chuck Norris, Αμερικανός ηθοποιός με μαύρη ζώνη στο τζούντο

Η προετοιμασία πριν την μετάβαση στο γυμναστήριο, διαδραματίζει καθοριστικά ρόλο τόσο στις επιδόσεις σου μέσα σε αυτό, αλλά πολύ περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα στο οποίο θέλεις να φτάσεις. Η διατροφή, τα επίπεδα ενέργειας και η ενυδάτωση είναι σημαντικοί παράγοντες που θα σε ωθήσουν να περάσεις τα όρια της προηγούμενης προπόνησης, ωστόσο ένα βήμα παρακάτω θα σε πάρει και η ψυχολογική προετοιμασία.

Τρεις απλοί τρόποι που χρησιμοποιούνται ακόμα και από κορυφαίους αθλητές είναι οι εξής:

1. Κατάγραψε τις επιδόσεις σου

Όταν κινείσαι στο αόριστο και βαδίζεις σε ένα μονοπάτι το οποίο δεν σου παρέχει ανατροφοδότηση για την πορεία σου, τότε κινδυνεύεις να εισέλθεις σε ένα φαύλο κύκλο. Τα κίνητρα για εντατικοποίηση της διαδικασίας της άσκησης ξεκινούν από το μυαλό σου και ο καλύτερος τρόπος είναι να προκαλέσεις τον εαυτό σου. Εάν κάθε εβδομάδα χρησιμοποιείς τα ίδια μηχανήματα, κάνοντας τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων με τα ίδια κιλά, τότε παραμένεις στάσιμος. Αντιθέτως, εάν γράψεις σε ένα χαρτί τις ασκήσεις που θα κάνεις, με τον ελάχιστο και μέγιστο αριθμό κιλών που μπορείς να διαχειριστείς, τότε σιγά-σιγά θα δεις πρόοδο και θα αναγεννηθείς.

2. Χρησιμοποίησε την οπτικοποίηση

Πριν πας τις διακοπές τις οποίες προγραμμάτισες μήνες πριν, σκηνοθετείς την τέλεια εικόνα στο μυαλό σου, ενώ παρόμοιες σκέψεις κάνεις για γεγονότα τα οποία περιμένεις με ανυπομονησία. Η «ταινία» αυτή μπορεί να δημιουργηθεί και για την προσεχή επίσκεψή σου στο γυμναστήριο, φέρνοντας μπροστά σου την εκτέλεση των ασκήσεων, την πρόοδο και το απολαυστικό χαλάρωμα στο φινάλε. Οι σκέψεις αυτές όχι μόνο μεγαλώνουν την προσμονή, αλλά είναι αποδεδειγμένο βάση πρακτικής κορυφαίων αθλητών, ότι βελτιώνουν τις επιδόσεις.

3. Ξανακοίταξε στους στόχους σου

Όπως και στο πρώτο σημείο, όταν η επίσκεψη στο γυμναστήριο είναι απλά και μόνο μέρος της ρουτίνας ή ένα κουτάκι το οποίο πρέπει να γεμίσεις στην to-do list, καταντά μια βαρετή διαδικασία. Όταν όμως έχεις στοχοπροσήλωση και γνωρίζεις τον λόγο που ετοιμάζεις το σακίδιό σου, φοράς τα αθλητικά σου ρούχα και παπούτσια και οδηγάς μέχρι το γυμναστήριο, τότε ανάλογη είναι και η προσέγγισή σου. Είτε θέλεις να χάσεις βάρος, είτε θέλεις να τονώσεις την εξωτερική σου εικόνα, είτε θέλεις να γίνεις πιο ταχύς, το να γνωρίζεις εκ των προτέρων την αποστολή σου, είναι το πρώτο από τα πολλά βήματα ώστε να βελτιωθείς σε αυτό που αφιερώνεις χρόνο και χρήμα.

Continue Reading

Social Media

The Latest

ENTERTAINMENT3 hours ago

Watchmen: Αποκτούν τη δική τους σειρά στο δίκτυο HBO

Στροφή στο δημοφιλή κόσμο των υπέρ ηρώων πραγματοποιεί το αμερικανικό δίκτυο HBO, το οποίο απέκτησε τα δικαιώματα λανσαρίσματος των Watchmen...

LIFESTYLE1 day ago

3 παράξενα σημάδια που μαρτυρούν την έλλειψη ύπνου

«Μπορείς να εξουσιάσεις 50 άτομα μέσω της προσωπικότητάς σου και της έλλειψης ύπνου» – Mark Pincus, ιδρυτής του mobile application...

LIFESTYLE4 days ago

3 σημάδια που σε παρακινούν να αναζητήσεις μια νέα καριέρα

«Η καλύτερη συμβουλή καριέρας που άκουσα ήταν να είμαι συγκεντρωμένος και να κοιτώ μπροστά» – Tyga, Αμερικανός καλλιτέχνης της hip-hop...

LIFESTYLE6 days ago

3 ανέξοδοι τρόποι ώστε να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στο γυμναστήριο

«Η άσκηση, η προσευχή και ο διαλογισμός είναι παραδείγματα πνευματικών τελετών» – Chuck Norris, Αμερικανός ηθοποιός με μαύρη ζώνη στο...

LIFESTYLE1 week ago

3 μυστικά για να ακτινοβολείς ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών

«Η ρουτίνα μου είναι σαν να βρίσκομαι σε διακοπές» – Valentino Rossi, παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP Μια εμπειρία ζωής όπως...

LIFESTYLE1 week ago

3 καθημερινές συνήθειες οι οποίες κάνουν το δέρμα να φαίνεται γερασμένο

«Ανυπομονώ να γεράσω! Νομίζω θα είμαι τέλειος σαν γέρος με τατουάζ!» – Ryan Gosling, Καναδός ηθοποιός Οι βασικοί κανόνες που...

LIFESTYLE2 weeks ago

Πως η επιστήμη αποδεικνύει ότι η μουσική χαρίζει ευεξία

«Όταν αγχώνομαι παίζω μουσική» – Ross Lynch, ιδρυτής του ποπ-ροκ συγκροτήματος R5 Όταν βλέπεις αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς να είναι απορροφημένοι...

LIFESTYLE2 weeks ago

Πως να παραμείνεις θετικός σε ένα κόσμο που ενθαρρύνει την αρνητικότητα

«Κάθε πρωί μπορώ να επιλέξω πόνο και αρνητικότητα αλλά εγώ επιλέγω… ζωή» – Kevyn Aucoin, make-up artist του περιοδικού Vogue...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X