Connect with us

LIFESTYLE

4 χαζοί λόγοι που σε κρατούν μακριά από την κορυφή του βουνού

Kyriakos Tofi

Published

on

«Είναι ευκολότερο να κατρακυλήσεις σε μια πλαγιά, αλλά η θέα στην κορυφή έχει μεγαλύτερη αξία»
– Henry Ward Beecher, πρωτοστάτης για τον τερματισμό της σκλαβιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Όλα ξεκινούν από μικρές αποφάσεις όπως το να βάλεις το ξυπνητήρι δέκα λεπτά νωρίτερα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με μεγαλύτερη ηρεμία και όπως το να προσθέσεις μία ώρα περπάτημα στην καθημερινότητά σου. Κτίζοντας μομέντουμ και διευρύνοντας τους ορίζοντες και τα όριά σου μέρα με την ημέρα, θα είσαι σε θέση να μεγαλουργήσεις πριν καν το καταλάβεις.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η αποφυγή των περιοριστικών αντιλήψεων που υπάρχουν στο μυαλό σου και μόνο, περιορίζοντας το πεδίο δράσης σου, όπως τα πιο κάτω σημεία.

1. Πέφτεις θύμα των απόψεων

Ακόμα και στο σχολείο, υπάρχει μια διάθεση και μια πρόθεση για καλουπωθεί η ζωή με έναν τρόπο κατά τον οποίο το πανεπιστήμιο, η δουλειά και η οικογένεια είναι μονόδρομος ή έστω ο σωστός δρόμος. Σίγουρα χρειάζεσαι μόρφωση, σίγουρα χρειάζεσαι εισόδημα, σίγουρα χρειάζεσαι την ολοκλήρωση μέσω μιας συντρόφου και δημιουργίας παιδιών, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το κοινό όλων των επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι τόλμησαν να σκεφτούν έξω από το κουτί, να αμφισβητήσουν αυτά που τους προσέφεραν στο πιάτο ως δεδομένα και να ανοίξουν την πύλη του διαφορετικού.

2. Το περιβάλλον σου δεν σε εμπνέει

Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου, γνώρισες ένα άτομο μέσω ενός φίλου και ένιωσες ένα δέσιμο το οποίο οδήγησε σε κάτι διαφορετικό και κάτι συναρπαστικό. Ο κάθε άνθρωπος αντλεί έμπνευση από το περιβάλλον του και τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεται, επομένως πιο εύκολα θα είσαι ανοικτός σε νέες ιδέες εάν και οι γύρω σου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Οφείλεις να αντιληφθείς τη διαφορά του να περνάς ευχάριστα και να γελάς με κάποια άτομα και να μπορείς να αποστασιοποιείσαι από αυτά όταν θέλεις να αναπτύξεις μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα σου. Με άλλα λόγια, δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις όλες τις δραστηριότητες της ζωής σου με τα ίδια άτομα, απλά και μόνο επειδή είναι φίλοι. Διότι πολύ απλά και αυτά, στο τέλος της ημέρας, έχουν τις δικές τους προτεραιότητες και επιδιώκουν την πραγμάτωσή τους, είτε σε ενδιαφέρει, είτε όχι.

3. Πιστεύεις ότι είναι πολύ αργά

Ο πασίγνωστος ηθοποιός Samuel Jackson χρειάστηκε να φτάσει το 46ο έτος της ηλικίας του για να πάρει τον ρόλο που άλλαξε τη ζωή του δίπλα στον John Travolta στο «Pulp Fiction» και ενώ προηγουμένως πάλεψε για την ανεξαρτητοποίηση από τα ναρκωτικά. Ο Ray Kroc αγόρασε την ιδέα των McDonald’s μετά τα 50 του χρόνια, αναπτύσσοντάς τα στην άκρως επιτυχημένη σημερινή μορφή η οποία κυριαρχεί παγκοσμίως στον χώρο των fast food. Τα δύο αυτά τρανά παραδείγματα, έρχονται για να σε θυμίσουν ότι η εκπλήρωση των ονείρων δεν συνοδεύεται από ετικέτα με ημερομηνία λήξης.

4. Θεωρείς ότι κάθε καλή ιδέα έχει ήδη συλληφθεί

Την ίδια ώρα που ο άνθρωπος συνεχίζει να εξερευνεί το φεγγάρι, την ίδια ώρα που το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη παραμένει απάτητο, εσύ πιστεύεις ότι τα όρια της καινοτομίας είναι μικρά. Ακόμα και με την τεχνολογία του 21ου αιώνα, ο άνθρωπος έχει πολλά πράγματα να μάθει και αν η εξερεύνηση του άγνωστου σε τρομάζει ή θεωρείς ότι είναι κάτι απλησίαστο, τότε απλά ανέτρεξε σε μια φθηνή αλλά πανέξυπνη ιδέα όπως το GuruWalk. Ξεκίνα εξετάζοντας την καθημερινότητά σου, βρες τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και μαζί τη λύση αυτού που δεν απασχολεί μόνο εσένα, αλλά ενδεχομένως και πάμπολλα άλλα άτομα στον πλανήτη.

LIFESTYLE

3 σημάδια που φανερώνουν ότι ζεις στον αυτόματο πιλότο

Kyriakos Tofi

Published

on

«Ζωή είναι 10% τι σου συμβαίνει και 90% πως αντιδράς σε αυτό»
– Charles R. Swindoll, συγγραφέας του βιβλίου Rise & Shine: A Wake-up Call

Νιώθεις συχνά μια ανάγκη να ξεμπερδεύεις με την μια ημέρα μετά την άλλη μέχρι να έρθει το Σαββατοκυρίακο;

Βυθίζεσαι σε τακτά χρονικά διαστήματα στη βαρεμάρα και δεν μπορείς να σηκωθείς από τον καναπέ ή το κρεβάτι;

Η έλλειψη της δράσης και του απρόβλεπτου, τα οποία υπάρχουν έξω από τη ζώνη άνεσής σου, σε οδηγούν στο να ζεις στον αυτόματο πιλότο. Το θετικό είναι ότι όπως το μυαλό σου προγραμματίστηκε να κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς, μπορεί να επαναπρογραμματιστεί, φτάνει πρώτα να αναγνωρίσεις τα συμπτώματα.

1. Το κινητό τηλέφωνο είναι προέκταση του χεριού σου

Ο χαρακτηριστικός ήχος ενός νέου μηνύματος στο Facebook ή ενός νέου μηνύματος στο Whatsup, είναι ικανός να σε ωθήσει να σταματήσεις οτιδήποτε κάνεις και να αρπάξεις το κινητό τηλέφωνο. Ασυνείδητα, αναλώνεσαι σε ένα ατελείωτο scrolling είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο, έστω και αν έχεις επαναλάβει την ίδια διαδικασία πριν από μερικά δευτερόλεπτα. Η σκέψη και μόνο ότι μπορεί να χάσεις κάποιο νέο (το οποίο συχνά είναι ασήμαντο) ή να μην απαντήσεις άμεσα στο άτομο με το οποίο επικοινωνείς, σε καθιστά δέσμιο της ηλεκτρονικής συσκευής σου, η οποία έχει την ικανότητα να σε κατευθύνει με ήχους και χρώματα.

2. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς πρόσωπα και καταστάσεις

Όταν δεν μπορείς να είσαι παρών και όταν δεν μπορείς να εκτιμήσεις και να ζήσεις το τώρα, αφήνεις πληροφορίες και πρόσωπα να περνούν από μπροστά σου χωρίς επεξεργασία. Συχνά δεν θυμάσαι τι μεσολάβησε στη διαδρομή από το σπίτι μέχρι την εργασία σου, ή πότε πρόλαβες να αδειάσεις το πιάτο σου διότι πολύ απλά το μυαλό σου ταξιδεύει αλλού, ανακυκλώνοντας τις ίδιες σκέψεις. Μαζί με όλα εκείνα τα δευτερόλεπτα που κυλούν ασυναίσθητα, ξεγλιστρά και η ευκαιρία για νέες γνωριμίες και νέες εμπειρίες.

3. Λες περισσότερα «ναι» παρά «όχι»

Η άρνηση προϋποθέτει σκέψη και δυναμισμό και σίγουρα για ένα άτομο που δεν προβληματίζεται και η ρουτίνα του μοιάζει σαν ξαναζεσταμένο φαγητό, η δυνατότητα να αποφύγει το «ναι» είναι περιορισμένη. Μήπως σου θυμίζει κάτι η καταφατική απάντηση στην απαίτηση να δουλέψεις υπερωρίες και στο να πας σε μια φιλική συγκέντρωση που θα προτιμούσες να αποφύγεις;

Continue Reading

LIFESTYLE

2 τρόποι διαχείρισης της γλώσσας του σώματος από έναν πρωταθλητή του είδους

Kyriakos Tofi

Published

on

«Η γλώσσα του σώματος και ο τόνος φωνής είναι τα δύο πιο ισχυρά εργαλεία»
– Christopher Voss, πρώην ανακριτής ομήρων του FBI

Ο Dananjaya Hettiarachchi είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη δημόσια ομιλία το 2014 επομένως γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει γλώσσα του σώματος και πως να τη διαχειρίζεται. Καταγόμενος από τη Σρι Λάνκα, κατάφερε να γίνει ο πρώτος Ασιάτης που κέρδιζε τον εν λόγω διαγωνισμό ο οποίος διεξάγεται από την Toastmasters International επικρατώντας 33 χιλιάδων αντίπαλων από 120 χώρες.

Δύο από τα μυστικά του όσον αφορά την ομιλία σε δημόσιους χώρους, είναι τα εξής:

1. Διατήρησε το σώμα σου σε ανοικτή θέα

Θα το έχεις παρατηρήσει και στον εαυτό σου ότι όταν βρίσκεσαι σε ένα δημόσιο χώρο, τότε μια ενστικτώδης κίνηση είναι να σταυρώσεις τα χέρια μπροστά από το στήθος σου. Η κίνηση αυτή σου παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας, προστατεύοντας τα βασικά σου όργανα από τυχόν κτύπημα, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που σε απειλεί είναι η δημόσια… θέα. Εάν θέλεις να ακτινοβολείς αυτοπεποίθηση, τότε θα πρέπει να μειώσεις τα εμπόδια ανάμεσα σε εσένα και το συνομιλητή σου και διατηρώντας τα χέρια σε μια πιο φυσική θέση, θα το επιτύχεις.

2. Κράτα τις παλάμες σου ανοικτές

Μια σύντομη και απλή άσκηση θα σε πείσει. Κοίταξε για δέκα δευτερόλεπτα το εσωτερικό των παλαμών σου και μετά για ίσο χρονικό διάστημα το εξωτερικό. Θα αντιληφθείς ότι στην πρώτη περίπτωση διακατέχεσαι από μεγαλύτερη ηρεμία και αυτό ισχύει και για τους συνομιλητές σου και τα άτομα που βρίσκονται κοντά και γύρω σου σε μια συζήτηση. Επομένως ιδιαίτερα όταν κάνεις μια συζήτηση όρθιος, εκφράσου με ανοικτά χέρια και ανοικτές παλάμες, για να ενισχύσεις τη δεκτικότητά σου.

Continue Reading

LIFESTYLE

Πως η συνήθεια του να στρώνεις το κρεβάτι σου μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου

Kyriakos Tofi

Published

on

Οι πρώτες σου ενέργειες κάθε πρωί αφού σηκωθείς από το κρεβάτι, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που θα κυλήσει η ημέρα αλλά και το υπόλοιπο της ζωής σου. Εάν ξυπνάς με γκρίνια και με ένα αίσθημα βαρεμάρας για το τι θα ακολουθήσει στη δουλειά, τότε πολύ απλά θα έλξεις και θα πάρεις αυτό που σκέφτεσαι, είτε το θέλεις, είτε όχι. Εάν όμως αρχίσεις άμεσα να πετυχαίνεις μια σειρά από μικρές νίκες, τότε στο τέλος της ημέρας θα έχεις καταφέρει βήμα-βήμα να θέσεις εις πέρας πολύ πιο μεγάλες αποστολές.

Ο William H. McRaven, υπηρέτησε ως ένατος διοικητής των United States Special Operations Command για μια τριετία και λέξεις όπως «πειθαρχία» και «επιτυχία» ήταν και είναι μέρος του καθημερινού του λεξιλογίου. Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό, το πρώτο καθήκον που πρέπει να αντιμετωπίσεις κάθε πρωί, είναι το στρώσιμο του κρεβατιού σου. Είναι βαρετό, δεν είναι ευχάριστο και είναι κάτι που μπορείς να αναβάλεις με μηδαμινό κόστος, ωστόσο εάν το αποφύγεις, θα έχεις ήδη γυρίσει την πλάτη σε μια μικρή δυσκολία. Πως μπορείς όμως να δαμάσεις τα κύματα που θα ακολουθήσουν σε μια φουρτουνιασμένη ημέρα, εάν δεν μπορείς να ανταποκριθείς σε κάτι απλό;

Επιπρόσθετα, ο William H. McRaven αναφέρει ότι το στρώσιμο του κρεβατιού σου υπενθυμίζει ότι τα μικρά πράγματα στη ζωή έχουν μεγάλη σημασία. Εάν καταφέρεις να βγεις νικητής από αυτή τη μικρή μάχη με το μυαλό και την αναβλητικότητά σου, τότε θα απολαύσεις τους καρπούς της νίκης αργά ή γρήγορα. Ακόμα και αν είχες μια κακή ημέρα, τουλάχιστον θα επιστρέψεις σπίτι συναντώντας ένα στρωμένο κρεβάτι. Και αυτό θα σου δώσει την πίστη και την ελπίδα ότι μετά από ένα αναζωογονητικό ύπνο, η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη.

Continue Reading

Social Media

The Latest

uncategorized2 days ago

Women undoubtedly perform violence nevertheless they are often n’t really excellent at it.

The introduction must do enough to indulge the audience to provide the appropriate time your essay requirements. The question the...

College Writing Tips3 days ago

The Impact of Video and video games in the Educational, Cultural and Social comprehension of kiddies

The Impact of Video and video games in the Educational, Cultural and Social comprehension of kiddies Nowadays the development of...

LIFESTYLE6 days ago

3 σημάδια που φανερώνουν ότι ζεις στον αυτόματο πιλότο

«Ζωή είναι 10% τι σου συμβαίνει και 90% πως αντιδράς σε αυτό» – Charles R. Swindoll, συγγραφέας του βιβλίου Rise...

uncategorized7 days ago

Reap the benefits of it when you’re getting ready for an interview.

Unlike additional greater rates of instruction, documents for elementary school don’t have incredibly considerable specifications. Obviously, they perform a big...

LIFESTYLE7 days ago

2 τρόποι διαχείρισης της γλώσσας του σώματος από έναν πρωταθλητή του είδους

«Η γλώσσα του σώματος και ο τόνος φωνής είναι τα δύο πιο ισχυρά εργαλεία» – Christopher Voss, πρώην ανακριτής ομήρων...

LIFESTYLE1 week ago

Πως η συνήθεια του να στρώνεις το κρεβάτι σου μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου

Οι πρώτες σου ενέργειες κάθε πρωί αφού σηκωθείς από το κρεβάτι, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που θα κυλήσει...

LIFESTYLE2 weeks ago

Πως να διατηρήσεις την ροή ενέργειας στον εγκέφαλό σου

«Όταν ενθουσιάζεσαι με αυτό που κάνεις, νιώθεις τη θετική ενέργεια» – Paulo Coelho, Βραζιλιάνος συγγραφές με 29.5 εκατομμύρια ακόλουθους στο...

LIFESTYLE2 weeks ago

Γιατί οφείλεις να αποδεχθείς τη λέξη «αποτυχία»

«Η επιτυχία ποτέ δεν είναι οριστική και η αποτυχία ποτέ δεν είναι καταστροφική» – John Wooden, προπονητής καλαθόσφαιρας με 10...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X