Connect with us

LIFESTYLE

5 πράγματα να σκεφτείς πριν πάρεις το ρίσκο

Druid

Published

on

5 πράγματα να σκεφτείς πριν πάρεις το ρίσκο leio mclaren 307296 e1506313811362

Αυτοί που ρισκάρουν είναι αυτοί που πετυχαίνουν στην ζωή. Εκτός εάν είσαι αρκετά τυχερός ώστε να κερδίσεις το λαχείο, το ρητό αυτό αποδεικνύεται ορθό στις πλείστες περιπτώσεις. Όλο και κάπου στραβοπατάς και εκτός κι αν δεν αλλάξεις τακτική, δεν θα καταφέρεις να επιτύχεις τους στόχους που έθεσες. Αν για παράδειγμα ήθελες να γίνεις επιστήμονας, τότε αν δεν μελέτησες φυσική και ακολούθησες τον σχετικό κλάδο, τότε περπατάς σε διαφορετικό μονοπάτι.

Πολύ συχνά βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μια δύσκολη επιχειρηματική απόφαση. Πρέπει να επενδύσεις πολλά λεφτά και είναι όλα ή τίποτα. Τι κάνεις τότε; Παίρνεις το ρίσκο; Οι έξυπνες αποφάσεις θα σε βγάλουν κερδισμένος, ενώ οι λάθος μπορούν να σου κοστίσουν πολλά. Πότε ξέρεις λοιπόν ότι ένα ρίσκο είναι υπερβολικό και πρέπει να κάνεις πίσω;

Παίρνεις πάντα την ασφαλή οδό; Φοβάσαι να δοκιμάσεις; Αν δεν παίρνεις ρίσκα, θα παραμείνεις πάντα αυτός που είσαι σήμερα, και αυτοί που τόλμησαν είτε θα βρίσκονται μπροστά από εσένα, είτε θα έχουν κάνει λάθη που θα τους κατέστησαν σοφότερους. Πιο κάτω λοιπόν, το ONEMANSHOW σου έχει πέντε ερωτήσεις για να υποβάλεις στον εαυτό σου, ώστε να προσεγγίσεις τη πιθανότητα ανάληψης ρίσκου, με καλύτερες προϋποθέσεις.

5 πράγματα να σκεφτείς πριν πάρεις το ρίσκο vincentiu solomon 4405 1024x683

1. Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;

Ας υποθέσουμε ότι πήρες το ρίσκο και απέτυχες. Σκέψου λοιπόν! Τι είναι το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί ως αποτέλεσμα; Σκέψου λογικά και όχι με το συναίσθημα. Σκέψου εάν αυτό το πράγμα θα έχει αντίκτυπο μήνες ή χρόνια αργότερα. Πρέπει επίσης να σκεφτείς αν θα σου δώσεις κάτι θετικό ή αντάξιο του ρίσκου που παίρνεις.

2. Είσαι σίγουρος γι’ αυτό το ρίσκο;

Πρέπει να είσαι σοβαρός και 100% για το ρίσκο που παίρνεις. Βεβαιώσου στο τη σημαίνει η επιτυχία του για σένα. Δεν πρέπει να χάσεις ενδιαφέρον μόλις πάρεις το ρίσκο αυτό. Πρέπει να δεχτείς ότι δεν πρόκειται να είναι πάντα εύκολο, αλλά το αποτέλεσμα το αξίζει. Οπόταν δώσε τον καλύτερο σου εαυτό για να πετύχεις το απαραίτητο αποτέλεσμα και μην σταματήσεις να προσπαθείς. Αν το ρίσκο που παίρνεις είναι απόφαση ζωής, τότε πρέπει να είσαι σίγουρος 100% και πλήρως αφοσιωμένος.

5 πράγματα να σκεφτείς πριν πάρεις το ρίσκο terrah holly 241981 1024x683

3. Τι είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις;

Πρέπει να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις ορισμένα πράγματα στην ζωή σου εάν θέλεις να πετύχεις. Όσο μεγαλύτερο το ρίσκο, τόσα περισσότερα έχεις να θυσιάσεις συνήθως. Μπορεί να πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου, τις συνήθειες σου και την αντίληψη σου για την ζωή. Για να πετύχει κάτι πρέπει να είσαι διατεθειμένος να παραιτήσεις αρκετά από τα ‘σιγουράκια’ της ζωής σου. Παίρνοντας ένα ρίσκο σημαίνει κάνεις κάτι που δεν το ξανάκανες, αυτό επίσης σημαίνει ότι αφήνεις πίσω σου πράγματα που πάντα έκανες.

4. Θα αλλάξει την ζωή μου προς το καλύτερο;

Θα βγει κάτι καλό από αυτό; Θα με κάνει χαρούμενο στο μέλλον; Θα σε βοηθήσει να πετύχεις κάτι που πάντα ήθελες; Εάν η απάντηση είναι ναι, εάν φέρνει θετικές και ευχάριστες σκέψεις στο μυαλό, τότε σίγουρα είσαι στον σωστό δρόμο, είσαι σίγουρος και έτοιμος για όλα.

5 πράγματα να σκεφτείς πριν πάρεις το ρίσκο abigail keenan 17655 1024x683

5. Τι με σταματά από το να πάρω το ρίσκο;

Είναι ο φόβος ότι θα χάσεις κάποιον ή κάτι ή είναι ο φόβος του να είσαι αποτυχία. Εάν είσαι πραγματικά αφοσιωμένος σε κάτι και πιστός σε αυτούς που είναι δίπλα σου, τότε αυτό δεν πρέπει να σε ανησυχεί. Είναι κάποιος άλλος από τους στενούς και κοντινούς σου ανθρώπους που σου δημιουργούν αυτή την φοβία της αποτυχίας και σε αποτρέπουν από το να δοκιμάσεις; Εάν ναι, τότε μείνε μακριά από τους πάντες και τα πάντα που μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε σένα. Μην αφήσεις ποτέ οποιοδήποτε να επηρεάσει την ζωή σου επειδή αυτό είναι που πάντα έκαναν. Μίλα τους και προσπάθησε να τους κάνεις να καταλάβουν γιατί αυτή η απόφαση και αυτό το ρίσκο είναι σημαντικά για σένα.

Σκέψου σοβαρά τα πιο πάνω, τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις εάν πρέπει ή δεν πρέπει να πάρεις το ρίσκο. Φυσικά, το σημαντικό είναι να παίρνεις τις σωστές και έξυπνες αποφάσεις αντί το πρώτο ρίσκο που έρχεται μπροστά σου. Η ερώτηση εδώ είναι, έχεις τι χρειάζεται για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις;

LIFESTYLE

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης

Kyriakos Tofi

Published

on

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική σκηνή μετά την 13η Ιανουαρίου 2018 καθώς ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή. Ο ανατρεπτικός τραγουδοποιός και ηθοποιός, ο οποίος ήταν γνωστός για τον καυστικό και χειμαρρώδη του στίχο άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή καρδιά σε ηλικία 63 ετών. Στο διάστημα που δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης κατάφερε να σκορπίσει άφθονο γέλιο στους θαυμαστές του, να οδηγηθεί ουκ ολίγες φορές στα δικαστήρια λόγω της καυστικής του κριτικής, αλλά και να συνθέσει ιδιαίτερα τραγούδια που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία αλλά και την επικαιρότητα.

1. Νεοέλληνας, 1993

2. Σουζάνα, 1985

3. Σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι, 1993

4. Κάγκελα παντού, 1986

Continue Reading

LIFESTYLE

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο

Kyriakos Tofi

Published

on

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos

«Γέλα και ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου, ροχάλισε και θα κοιμηθείς μόνος!»
– Anthony Burgess, συγγραφές της νουβέλας «A Clockwork Orange»

Μετά από μια κοπιαστική ημέρα, ακόμα και η συσσωρευμένη κούραση ίσως να μην σε ωθεί σε έναν ανάλαφρο και απολαυστικό ύπνο, εάν το μυαλό ταξιδεύει δεξιά και αριστερά. Η καλή ημέρα λένε ότι ξεκινά από το πρωί και ένα καλό πρωινό συνεπάγεται με ξεκούραση και ύπνο ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Εάν λοιπόν θέλεις να νικήσεις την αϋπνία ή να την καταστήσεις απλά μια έννοια που δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιό σου, εφάρμοσε τα πιο κάτω.

1. Στείλε την τεχνολογία για ύπνο

Το μπλε φως που εκπέμπουν οι συσκευές που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου όπως ο προσωπικός σου υπολογιστή, το tablet και το κινητό τηλέφωνο, αποσυντονίζουν τον κιρκαδικό ρυθμό. Έτσι επηρεάζει την μελατονίνη, γνωστή ως ορμόνη του ύπνου, διεγείροντας τον εγκέφαλο. Εκεί λοιπόν που θέλεις να κατεβάσεις ρυθμούς και να περιορίσεις την έκθεσή σου σε φως το οποίο σε ξυπνά, με τη χρήση της τεχνολογίας πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο. Μια ώρα πριν κατευθυνθείς στο κρεβάτι, περιόρισε η εκμηδένισε την επαφή με τέτοια μέσα και αντικατέστησέ το με την ανάγνωση ενός βιβλίου.

2. Απόλαυσε καφέ και διέγερση όταν το χρειάζεσαι

Η καφεΐνη ή καλύτερα η διέγερση που προέρχεται από την κατανάλωσή της, μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις μέχρι έξι ώρες. Εάν έχεις σκοπό να πιεις καφέ το απόγευμα πριν πας στο γυμναστήριο ή για να αντέξεις τις υπερωρίες, σκέψου ξανά. Η ιδανική ώρα για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη του αγαπημένου σου ροφήματος δεν είναι μόλις ξυπνήσεις, αλλά περίπου δύο έως τρεις ώρες αργότερα μιας και ξυπνώντας τα επίπεδα ενέργείας σου ανεβαίνουν σταδιακά.

3. Χρησιμοποίησε το κρεβάτι για ύπνο και σεξ

Η κρεβατοκάμαρά σου θα πρέπει να είναι ένα… άβατο δωμάτιο εκτός από δύο περιπτώσεις και αυτές είναι ο ύπνος και φυσικά ο έρωτας. Αν έχεις γραφείο και δουλεύεις δίπλα από το κρεβάτι σου, τότε συσχετίζεις το χώρο με έντονη σκέψη και προβληματισμό. Με λίγα λόγια απόφυγε την τοποθέτηση αντικειμένων ή εικόνων στο ερημητήριό σου, που μπορεί να σε ωθήσουν στο να ταξιδέψεις με το μυαλό αλλού.

Continue Reading

LIFESTYLE

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018

Kyriakos Tofi

Published

on

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima

«Το τέλος μιας χρονιάς δεν είναι ούτε σταματημός ούτε εκκίνηση αλλά συνέχιση μιας διαδικασίας με περισσότερη σοφία και εμπειρία»
– Hal Borland, συγγραφές της νουβέλας «Rocky Mountain Tipi Tails»

Το ξεκίνημα κάθε χρονιάς προσφέρεται για ανασύνταξη και εξέταση των τακτικών που ακολουθείς σε τομείς στους οποίους προσπαθείς καθημερινά να προοδεύσεις. Όταν βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, τότε η αλλαγή στρατηγικής είναι επιβεβλημένη μιας και δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με το μυαλό και τις συνήθειες που είχες όταν το δημιούργησες.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τρεις στροφές που οφείλεις να πραγματοποιήσεις άμεσα εάν θέλεις να πανηγυρίζεις σε ένα χρόνο από τώρα για το έδαφος που έχεις καλύψει.

1. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου δημιουργικά

Όταν αντικρίζεις έστω και το παραμικρό εμπόδιο τότε το μυαλό σου μπαίνει σε μια διαδικασία δημιουργίας καταστροφικών σεναρίων, απρόβλεπτων καταστάσεων και ανυπέρβλητων βουνών. Η λέξη «δημιουργία» είναι κλειδί καθώς στην πραγματικότητα ελάχιστα από αυτά υπάρχουν πραγματικά και ακόμα λιγότερα δύναται να πραγματοποιηθούν μιας και παρουσιάζονται διογκωμένα. Καιρός είναι λοιπόν αυτή την φαντασία να τη χρησιμοποιήσεις δημιουργικά και να πλάσεις με το μυαλό σου ευχάριστες και όμορφες εικόνες σε σημείο που θα νιώσεις τα ίδια συναισθήματα με αυτά που θα ένιωθες εάν και εφόσον τα βίωνες πραγματικά. Αυτή η διαδικασία δεν είναι ονειροπόληση αλλά η αρχή για να ξετυλίξεις το κουβάρι που θα σε φέρει στη γραμμή του τερματισμού.

2. Απεύθυνε τις σωστές ερωτήσεις

Ξεκινώντας από τις απορίες που υποβάλεις στον ίδιο σου τον εαυτό, προσπάθησε να είσαι συγκεκριμένος και στοχευμένος ώστε να πάρεις και τις ανάλογες απαντήσεις. Μια ερώτηση που ξεκινά με «πως στο καλό θα…» είναι από μόνη της αποδυναμωτική και ουσιαστικά σου δένει τα χέρια ενώ μια ψυχραιμότερη προσέγγιση όπως «μήπως να δοκίμαζα…» έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά άτομα που θαυμάζεις και πιστεύεις ότι έχουν βρει το κλειδί της επιτυχίας, μη διστάσεις να τους ρωτήσεις ευθέως για την πορεία τους, παρά να τους υποβαθμίζεις με υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια. Σε όλους αρέσει πολύ να εξιστορούν τα κατορθώματά τους και αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να αισθάνονται ολοκληρωμένοι.

3. Ανέλαβε το 100% της ευθύνης για τις πράξεις σου και τα αποτελέσματα

Το στοιχείο που ο κάθε άνθρωπος δυσκολεύεται να διαχωρίσει ώστε να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, είναι ότι κάποια πράγματα μπορεί να τα επηρεάζει και κάποια όχι. Εάν διοργανώσεις μια εκδρομή στη φύση αλλά εν τέλει βρέχει τότε είτε θα την αναβάλεις είτε θα χορέψεις στη βροχή. Εάν έμεινες από καύσιμα επειδή ανέβαλες να γεμίσεις το αυτοκίνητο τότε είτε θα καλέσεις οδική βοήθεια, είτε θα… σπρώξεις. Από τη στιγμή λοιπόν που εντοπίσεις τα νήματα τα οποία εσύ μπορείς να κινήσεις, τότε γνωρίζεις τις καταστάσεις που μπορείς να επηρεάσεις και να επικεντρωθείς σε αυτές. Μην σπαταλάς την ενέργειά σου σε σκέψεις όπως την ανυπαρξία κάποιων προϋποθέσεων που οι άλλοι έχουν όπως το χρήμα ή η φυσική ομορφιά, αλλά ξόδεψέ την φωτίζοντας τις πτυχές της ζωής σου που χρίζουν βελτίωση.

Continue Reading

Social Media

The Latest

NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του nba jam ps3 400x240 NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του nba jam ps3 80x80
ENTERTAINMENT2 days ago

NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του

Αν είσαι gamer και ταυτόχρονα σου αρέσει το πιο θεαματικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας στον κόσμο, τότε από τα χέρια του πέρασε...

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis 400x240 4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis 80x80
LIFESTYLE5 days ago

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική σκηνή μετά την 13η Ιανουαρίου 2018 καθώς ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή. Ο...

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos 400x240 3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos 80x80
LIFESTYLE1 week ago

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο

«Γέλα και ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου, ροχάλισε και θα κοιμηθείς μόνος!» – Anthony Burgess, συγγραφές της νουβέλας «A...

Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019 game of thrones battel 400x240 Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019 game of thrones battel 80x80
ENTERTAINMENT2 weeks ago

Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019

Μια χρονιά χωρίς white walkers, δράκους και φυσικά τις ηγετικές φυσιογνωμίες των Jon Snow και Daenerys Targaryen θα είναι το...

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima 400x240 3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima 80x80
LIFESTYLE3 weeks ago

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018

«Το τέλος μιας χρονιάς δεν είναι ούτε σταματημός ούτε εκκίνηση αλλά συνέχιση μιας διαδικασίας με περισσότερη σοφία και εμπειρία» –...

Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree» u2 bono 400x240 Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree» u2 bono 80x80
ENTERTAINMENT3 weeks ago

Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree»

Σχεδόν τρία εκατομμύρια εισιτήρια διέθεσε ο Bono και η παρέα του κατά την περιοδεία «The Joshua Tree» του συγκροτήματος U2...

Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη» signomi apologia 400x240 Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη» signomi apologia 80x80
LIFESTYLE3 weeks ago

Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη»

«Συγνώμη! Εάν είχες δίκιο θα συμφωνούσα μαζί σου» – Robin Williams, Αμερικανός κωμικός και πρωταγωνιστής στην ταινία «Jumanji» Εάν δεν...

4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017 movie series 400x240 4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017 movie series 80x80
ENTERTAINMENT3 weeks ago

4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017

Με τόσες σειρές να κυκλοφορούν στα αμερικανικά και όχι μόνο τηλεοπτικά δίκτυα, δεν είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν τα γούστα κάθε...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X