Connect with us

LIFESTYLE

4+1 τρόποι να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον χρόνο σου

Druid

Published

on

4+1 τρόποι να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον χρόνο σου uros jovicic 322314

Όλοι έχουμε αυτόν τον φίλο ή φίλη που έχει την ικανότητα να κάνει 12031294 πράγματα κατά την διάρκεια μιας μέρας. Να πηγαίνει δουλειά, γυμναστήριο, μετά για χορό, να μαγειρεύει, να βγαίνει για πότο και μετά να πιάνει και το αγαπημένο του βιβλίο και να του ρίχνει μια ανάγνωση καμιά 50αριά σελίδες. Με άλλα λόγια, διαθέτει master στην διαχείριση χρόνου.

Για να είμαι πιο ακριβής όμως, όσο καλύτερα διαχειριστείς τον χρόνο σου, τόσα περισσότερα χρήματα μπορείς να βγάλεις. Για παράδειγμα, εάν δουλεύεις 40 ώρες την βδομάδα, τότε έχεις δυο επιλογές. Να σχολάνεις και να πηγαίνεις σπίτι, κατευθείαν στον καναπέ, ή αν είσαι σαν κι εμένα, να πηγαίνεις γυμναστήριο και μετά να έρχεσαι να γράφεις στο αγαπημένο σου site.

Τι εννοώ; Ότι με την σωστή διαχείριση χρόνου μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο παράλληλα που σου αρέσει και μερικές φορές ακόμη και να βγάλεις και χρήματα από αυτό σαν δεύτερη πηγή εισοδημάτων.

Η ερώτηση που σου έρχεται τώρα στο μυαλό είναι «πως να βρω περισσότερο χρόνο». Είναι δυνατόν να μπορώ να συνδυάζω μια απαιτητική δουλειά που με αναγκάζει να σχολάνω αργά, με κάτι παραγωγικό που θα αποφέρει οικονομικά και μη οφέλη; Ναι λοιπόν είναι και εναπόκειται στην σωστή διαχείριση χρόνου. Είναι σημαντικότατος παράγοντας που σε κάνει πιο παραγωγικό και θα το δεις στην πράξη και στην καθημερινότητα σου, μόλις καταφέρεις να βάλεις σε μια τάξη τις προτεραιότητές σου.

4+1 τρόποι να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον χρόνο σου sabri tuzcu 202937 1024x678

Φυσικά άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις. Η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι κάτι που απαιτεί μεθοδικότητα, υπομονή και εξάσκηση για να την πετύχεις. Πρέπει να το προσπαθήσεις αρκετά, να έχεις πειθαρχία και να μην σπαταλάς χρόνο σε ανούσια πράγματα και καταστάσεις αλλά και ανθρώπους παραπονιάρηδες.

Πέντε από αυτά τα σημαντικά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις καλύτερα το πολύτιμο αγαθό του χρόνου είναι τα εξής:

1. Περιόρισε την επαφή με την τεχνολογία

Αυτό ισχύει όλο και περισσότερο μέρα με την μέρα. Πόσες μα πόσες ώρες «ξοδεύεις» στα social media, με το να κοιτάς άσκοπα τα news feed σου, ή να χαζεύεις μπροστά στην τηλεόραση. Είτε επαγγελματικά είτε στην προσωπική σου ζωή, το να περιορίσουμε την άσκοπη χρήση του χρόνου σου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά απαιτεί αλλαγή συνηθειών. Άσκοπη χρήση του χρόνου σου είναι οτιδήποτε σε αποτρέπει να πετύχεις τους στόχους σου. Για παράδειγμα αν ο στόχος σου είναι να τελειώσεις το βιβλίο που ξεκίνησες αλλά ξοδεύεις 45 λεπτά στο facebook ή έχεις ένα deadline στην δουλειά για ένα συγκεκριμένο project αλλά εσύ μιλάς στο τηλέφωνο για 25 λεπτά και μετά κοιτάζεις το inbox σου, τότε αυτό είναι καθαρή σπατάλη χρόνου. Πρέπει να θέσεις μια γραμμή μεταξύ του αναγκαίου και του μη αναγκαίου στην ζωή σου και να περιορίσεις τα μη αναγκαία όσο περισσότερο γίνεται. Όσο πιο αυστηρός είσαι στο να θέτεις γραμμές μεταξύ του αναγκαίου και μη αναγκαίου θα έρθει η στιγμή που θα καταλάβεις την διαφορά μεταξύ των δυο σε πολλούς τομείς της ζωής σου και τότε είναι που θα δεις πόσος χρόνος σου θα απελευθερωθεί.

4+1 τρόποι να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον χρόνο σου pexels photo 295826 1024x771

2. Κάνε πλάνο

Αν πηγαίνεις δουλειά κάθε πρωί χωρίς να έχεις ιδέα τη πράγματα έχεις να κάνεις ή πλάνο στο πως να τα τελειώσεις, τότε μάντεψε τη, το πιο πιθανό δεν θα καταφέρεις και πολλά. Διάθεσε 10-15 λεπτά την προηγουμένη ή πριν την δουλειά και γράψε κάτω ή κάτσε σκέψου τη έχεις να πετύχεις σήμερα. Προσωπικά, εγώ κάνω το πλάνο μου αυτό κάθε μέρα ενώ οδηγώ προς την δουλειά. Αυτά τα λεπτά τα οποία περνώ σκεπτόμενος με βοηθούν αφάνταστα στο να είμαι παραγωγικός κατά την διάρκεια της μέρας μου. Όταν αποφασίσεις τι θέλεις να πετύχεις, τότε προχώρα με το πλάνο σου.

3. Multitasking

Multitasking είναι η «τέχνη» του να μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα την ίδια ώρα. Είναι ένα ταλέντο που δεν το έχουν πολλοί. Συνειδητοποιώντας ότι είσαι ο τύπος που μπορεί να κάνει multitask ή όχι είναι πολύ σημαντικό. Εάν λοιπόν είσαι ο τύπος που μπορεί να δουλεύει σε διάφορα tasks ταυτόχρονα, τότε τέλεια, εάν όχι, μην το προσπαθήσεις καν. Εάν δεν είσαι καλός στο multitask θα είσαι λιγότερο αποτελεσματικός στο τέλος της ημέρας και θα κάνεις και πολλά λάθη. Αυτό λοιπόν θα σε οδηγήσει στο να ξεκινάς πολλά πράγματα ταυτόχρονα και δεν θα τελειώνεις κανένα.

4+1 τρόποι να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον χρόνο σου curtis macnewton 317636 1024x684

4. Πότε να κάνεις multitask;

Εάν είσαι καλός multitasker, σημαίνει ότι πρέπει να περνάς κάθε λεπτό της μέρας σου με το να κάνεις πέντε πράγματα ταυτόχρονα; Φυσικά και όχι. Πρέπει επίσης να είσαι ικανός να ξέρεις πότε να κάνεις multitask. Για παράδειγμα κάθε μέρα στην δουλειά για μέρα, έχω 5-6 πράγματα που τα βρίσκω βαρετά και είναι σχετικά εύκολα και επαναλαμβανόμενα. Αυτά προσπαθώ να τα κάνω μαζί για να φεύγουν από την μέση. Εάν όμως το αφεντικό μου, μου δώσει ένα project το οποίο είναι σοβαρό και πιο περίπλοκο, τότε θα συγκεντρωθώ πάνω στο συγκεκριμένο και δεν θα αφήσω κανένα και τίποτα να με ενοχλήσει κατά την διάρκεια. Focus είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που βοηθά στην παραγωγικότητα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να ξέρεις πότε να κάνεις multitask και πότε όχι.

5. Μείωσε τους αντιπερισπασμούς
Τέλος, προσπάθησε να μειώσεις όσο περισσότερο γίνετε τους «ενοχλητικούς θορύβους» γύρω σου, δηλαδή τα πράγματα που μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή. Ρεαλιστικά ομιλούντες, δεν μπορείς να μειώσεις τον αριθμό των πραγμάτων που μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή, αλλά μπορείς να ελέγξεις τον τρόπο που τα χειρίζεσαι. Δηλαδή αν δουλεύω σε κάτι σημαντικό και ένας από τα παιδιά στο team του έρχονται για κάτι που ξέρω ότι μπορεί να γίνει αργότερα, τότε μάντεψε τη. Αυτό ακριβώς κάνω. “Σίγουρα θα το δούμε, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο να τελειώσω αυτό που κάνω και τότε θα το δούμε μαζί. Έτσι με τρόπο μπορώ να τελειώσω αυτό που κάνω χωρίς ενοχλήσεις και μετά θα μπορώ να βοηθήσω χωρίς άγχος και πιο παραγωγικά το μέλος της ομάδας μου.

4+1 τρόποι να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον χρόνο σου brandon wong 263433 683x1024

Ότι και να είσαι σε αυτή την ζωή, είτε έμμισθος υπάλληλος, αυτοεργοδοτούμενος ή πετυχημένος διευθυντής, περισσότερος χρόνος στα χέρια σου, θα σου επιτρέψει να συγκεντρωθείς στα πιο σημαντικά πράγματα. Να είσαι πάντα προετοιμασμένος, οργανωμένος και πειθαρχημένος και αυτό θα σου δώσει τον χρόνο που χρειάζεσαι για να γίνεις πιο παραγωγικός και στο τέλος της ημέρας να πετύχεις περισσότερα.

Αν έχεις πετύχει κι εσύ τον τρόπο για να ελέγχεις τον χρόνο σου σωστά και να είσαι παραγωγικός, θα μας άρεσε πολύ να τον ακούσουμε. Στείλε μας μήνυμα λοιπόν με την δική σου ιστορία και θα την δημοσιεύσουμε ανάλογα.

LIFESTYLE

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης

Kyriakos Tofi

Published

on

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική σκηνή μετά την 13η Ιανουαρίου 2018 καθώς ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή. Ο ανατρεπτικός τραγουδοποιός και ηθοποιός, ο οποίος ήταν γνωστός για τον καυστικό και χειμαρρώδη του στίχο άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή καρδιά σε ηλικία 63 ετών. Στο διάστημα που δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης κατάφερε να σκορπίσει άφθονο γέλιο στους θαυμαστές του, να οδηγηθεί ουκ ολίγες φορές στα δικαστήρια λόγω της καυστικής του κριτικής, αλλά και να συνθέσει ιδιαίτερα τραγούδια που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία αλλά και την επικαιρότητα.

1. Νεοέλληνας, 1993

2. Σουζάνα, 1985

3. Σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι, 1993

4. Κάγκελα παντού, 1986

Continue Reading

LIFESTYLE

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο

Kyriakos Tofi

Published

on

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos

«Γέλα και ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου, ροχάλισε και θα κοιμηθείς μόνος!»
– Anthony Burgess, συγγραφές της νουβέλας «A Clockwork Orange»

Μετά από μια κοπιαστική ημέρα, ακόμα και η συσσωρευμένη κούραση ίσως να μην σε ωθεί σε έναν ανάλαφρο και απολαυστικό ύπνο, εάν το μυαλό ταξιδεύει δεξιά και αριστερά. Η καλή ημέρα λένε ότι ξεκινά από το πρωί και ένα καλό πρωινό συνεπάγεται με ξεκούραση και ύπνο ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Εάν λοιπόν θέλεις να νικήσεις την αϋπνία ή να την καταστήσεις απλά μια έννοια που δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιό σου, εφάρμοσε τα πιο κάτω.

1. Στείλε την τεχνολογία για ύπνο

Το μπλε φως που εκπέμπουν οι συσκευές που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου όπως ο προσωπικός σου υπολογιστή, το tablet και το κινητό τηλέφωνο, αποσυντονίζουν τον κιρκαδικό ρυθμό. Έτσι επηρεάζει την μελατονίνη, γνωστή ως ορμόνη του ύπνου, διεγείροντας τον εγκέφαλο. Εκεί λοιπόν που θέλεις να κατεβάσεις ρυθμούς και να περιορίσεις την έκθεσή σου σε φως το οποίο σε ξυπνά, με τη χρήση της τεχνολογίας πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο. Μια ώρα πριν κατευθυνθείς στο κρεβάτι, περιόρισε η εκμηδένισε την επαφή με τέτοια μέσα και αντικατέστησέ το με την ανάγνωση ενός βιβλίου.

2. Απόλαυσε καφέ και διέγερση όταν το χρειάζεσαι

Η καφεΐνη ή καλύτερα η διέγερση που προέρχεται από την κατανάλωσή της, μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις μέχρι έξι ώρες. Εάν έχεις σκοπό να πιεις καφέ το απόγευμα πριν πας στο γυμναστήριο ή για να αντέξεις τις υπερωρίες, σκέψου ξανά. Η ιδανική ώρα για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη του αγαπημένου σου ροφήματος δεν είναι μόλις ξυπνήσεις, αλλά περίπου δύο έως τρεις ώρες αργότερα μιας και ξυπνώντας τα επίπεδα ενέργείας σου ανεβαίνουν σταδιακά.

3. Χρησιμοποίησε το κρεβάτι για ύπνο και σεξ

Η κρεβατοκάμαρά σου θα πρέπει να είναι ένα… άβατο δωμάτιο εκτός από δύο περιπτώσεις και αυτές είναι ο ύπνος και φυσικά ο έρωτας. Αν έχεις γραφείο και δουλεύεις δίπλα από το κρεβάτι σου, τότε συσχετίζεις το χώρο με έντονη σκέψη και προβληματισμό. Με λίγα λόγια απόφυγε την τοποθέτηση αντικειμένων ή εικόνων στο ερημητήριό σου, που μπορεί να σε ωθήσουν στο να ταξιδέψεις με το μυαλό αλλού.

Continue Reading

LIFESTYLE

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018

Kyriakos Tofi

Published

on

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima

«Το τέλος μιας χρονιάς δεν είναι ούτε σταματημός ούτε εκκίνηση αλλά συνέχιση μιας διαδικασίας με περισσότερη σοφία και εμπειρία»
– Hal Borland, συγγραφές της νουβέλας «Rocky Mountain Tipi Tails»

Το ξεκίνημα κάθε χρονιάς προσφέρεται για ανασύνταξη και εξέταση των τακτικών που ακολουθείς σε τομείς στους οποίους προσπαθείς καθημερινά να προοδεύσεις. Όταν βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, τότε η αλλαγή στρατηγικής είναι επιβεβλημένη μιας και δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με το μυαλό και τις συνήθειες που είχες όταν το δημιούργησες.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τρεις στροφές που οφείλεις να πραγματοποιήσεις άμεσα εάν θέλεις να πανηγυρίζεις σε ένα χρόνο από τώρα για το έδαφος που έχεις καλύψει.

1. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου δημιουργικά

Όταν αντικρίζεις έστω και το παραμικρό εμπόδιο τότε το μυαλό σου μπαίνει σε μια διαδικασία δημιουργίας καταστροφικών σεναρίων, απρόβλεπτων καταστάσεων και ανυπέρβλητων βουνών. Η λέξη «δημιουργία» είναι κλειδί καθώς στην πραγματικότητα ελάχιστα από αυτά υπάρχουν πραγματικά και ακόμα λιγότερα δύναται να πραγματοποιηθούν μιας και παρουσιάζονται διογκωμένα. Καιρός είναι λοιπόν αυτή την φαντασία να τη χρησιμοποιήσεις δημιουργικά και να πλάσεις με το μυαλό σου ευχάριστες και όμορφες εικόνες σε σημείο που θα νιώσεις τα ίδια συναισθήματα με αυτά που θα ένιωθες εάν και εφόσον τα βίωνες πραγματικά. Αυτή η διαδικασία δεν είναι ονειροπόληση αλλά η αρχή για να ξετυλίξεις το κουβάρι που θα σε φέρει στη γραμμή του τερματισμού.

2. Απεύθυνε τις σωστές ερωτήσεις

Ξεκινώντας από τις απορίες που υποβάλεις στον ίδιο σου τον εαυτό, προσπάθησε να είσαι συγκεκριμένος και στοχευμένος ώστε να πάρεις και τις ανάλογες απαντήσεις. Μια ερώτηση που ξεκινά με «πως στο καλό θα…» είναι από μόνη της αποδυναμωτική και ουσιαστικά σου δένει τα χέρια ενώ μια ψυχραιμότερη προσέγγιση όπως «μήπως να δοκίμαζα…» έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά άτομα που θαυμάζεις και πιστεύεις ότι έχουν βρει το κλειδί της επιτυχίας, μη διστάσεις να τους ρωτήσεις ευθέως για την πορεία τους, παρά να τους υποβαθμίζεις με υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια. Σε όλους αρέσει πολύ να εξιστορούν τα κατορθώματά τους και αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να αισθάνονται ολοκληρωμένοι.

3. Ανέλαβε το 100% της ευθύνης για τις πράξεις σου και τα αποτελέσματα

Το στοιχείο που ο κάθε άνθρωπος δυσκολεύεται να διαχωρίσει ώστε να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, είναι ότι κάποια πράγματα μπορεί να τα επηρεάζει και κάποια όχι. Εάν διοργανώσεις μια εκδρομή στη φύση αλλά εν τέλει βρέχει τότε είτε θα την αναβάλεις είτε θα χορέψεις στη βροχή. Εάν έμεινες από καύσιμα επειδή ανέβαλες να γεμίσεις το αυτοκίνητο τότε είτε θα καλέσεις οδική βοήθεια, είτε θα… σπρώξεις. Από τη στιγμή λοιπόν που εντοπίσεις τα νήματα τα οποία εσύ μπορείς να κινήσεις, τότε γνωρίζεις τις καταστάσεις που μπορείς να επηρεάσεις και να επικεντρωθείς σε αυτές. Μην σπαταλάς την ενέργειά σου σε σκέψεις όπως την ανυπαρξία κάποιων προϋποθέσεων που οι άλλοι έχουν όπως το χρήμα ή η φυσική ομορφιά, αλλά ξόδεψέ την φωτίζοντας τις πτυχές της ζωής σου που χρίζουν βελτίωση.

Continue Reading

Social Media

The Latest

NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του nba jam ps3 400x240 NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του nba jam ps3 80x80
ENTERTAINMENT16 hours ago

NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του

Αν είσαι gamer και ταυτόχρονα σου αρέσει το πιο θεαματικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας στον κόσμο, τότε από τα χέρια του πέρασε...

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis 400x240 4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis 80x80
LIFESTYLE3 days ago

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική σκηνή μετά την 13η Ιανουαρίου 2018 καθώς ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή. Ο...

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos 400x240 3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos 80x80
LIFESTYLE1 week ago

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο

«Γέλα και ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου, ροχάλισε και θα κοιμηθείς μόνος!» – Anthony Burgess, συγγραφές της νουβέλας «A...

Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019 game of thrones battel 400x240 Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019 game of thrones battel 80x80
ENTERTAINMENT2 weeks ago

Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019

Μια χρονιά χωρίς white walkers, δράκους και φυσικά τις ηγετικές φυσιογνωμίες των Jon Snow και Daenerys Targaryen θα είναι το...

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima 400x240 3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima 80x80
LIFESTYLE2 weeks ago

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018

«Το τέλος μιας χρονιάς δεν είναι ούτε σταματημός ούτε εκκίνηση αλλά συνέχιση μιας διαδικασίας με περισσότερη σοφία και εμπειρία» –...

Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree» u2 bono 400x240 Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree» u2 bono 80x80
ENTERTAINMENT3 weeks ago

Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree»

Σχεδόν τρία εκατομμύρια εισιτήρια διέθεσε ο Bono και η παρέα του κατά την περιοδεία «The Joshua Tree» του συγκροτήματος U2...

Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη» signomi apologia 400x240 Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη» signomi apologia 80x80
LIFESTYLE3 weeks ago

Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη»

«Συγνώμη! Εάν είχες δίκιο θα συμφωνούσα μαζί σου» – Robin Williams, Αμερικανός κωμικός και πρωταγωνιστής στην ταινία «Jumanji» Εάν δεν...

4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017 movie series 400x240 4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017 movie series 80x80
ENTERTAINMENT3 weeks ago

4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017

Με τόσες σειρές να κυκλοφορούν στα αμερικανικά και όχι μόνο τηλεοπτικά δίκτυα, δεν είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν τα γούστα κάθε...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X