Connect with us

LIFESTYLE

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων

Druid

Published

on

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων fabian blank 78637

Η διαχείριση του πορτοφολιού σου έχοντας υπόψη και την αύξηση της ακρίβειας της ζωής, είναι ένα εγχείρημα που μοιάζει με πρόκληση. Αισχροκέρδεια και ασυδοσία έχουν οδηγήσει τις τιμές στα ύψη και ως εκ τούτου δεν προλαβαίνεις να χαρείς το μισθό σου, μιας και αυτός καταλήγει σε λογαριασμούς και άλλα μικροέξοδα. Βέβαια η ποιότητα ζωής και η δυνατότητα να απολαμβάνεις στιγμές που απαιτούν κάποια χρήματα, δεν θα πρέπει να θυσιάζονται, αλλά να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, μέσω έξυπνης εξοικονόμησης.

Πριν συνεχίσεις και μπεις στο «ψητό», οφείλεις να υποβάλεις στον εαυτό σου δύο ερωτήσεις.

Που πάνε τα χρήματα μου;
Μπορώ με μικρές κινήσεις να εξοικονομήσω περισσότερα;

Όλα ξεκινούν από το να αποφεύγεις τα λάθη εκείνα τα οποία συχνά είναι ασυναίσθητα και τα οποία μπορούν να αποφευχθούν αφού πρώτα αναγνωριστούν. Εάν λοιπόν δεν θέλεις να εξαρτάσαι από άλλους για να βγάλεις το μήνα ή θέλεις να έχεις χρήματα στην άκρη για την περίπτωση που πραγματικά θα τα χρειαστείς, συνέχισε την ανάγνωση.

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων niels steeman 262087 1024x683

Περιόρισε τα γεύματα απ’ έξω

Το fast food και το φαγητό από εστιατόρια είναι η εύκολη και συνάμα γρήγορη λύση όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσα λεφτά ξοδεύεις προκειμένου να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη ανά μήνα ή ανά χρόνο; Το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό και ο αριθμός αυτός θα σε σοκάρει, την ίδια στιγμή που η αγορά υλικών και το μαγείρεμα στο σπίτι είναι πολύ πιο φθηνό. Σύμμαχός σου είναι η τεχνολογία με εφαρμογές (apps) και κανάλια στο Youtube τα οποία προσφέρουν εύκολες συνταγές και γρήγορες λύσεις για να μαγειρεύεις στο σπίτι. Προσωπική μου αδυναμία αποτελεί το yummly το οποίο έχει πάμπολλες συνταγές, ικανές να ικανοποιήσουν για όλα τα γούστα.

Αποπλήρωσε το χρέος της πιστωτικής σου (τώρα!)

Με το να βλέπεις το χρέος της πιστωτικής σου κάρτας να φουσκώνει και να μην έχεις την πρόθεση να το αποπληρώσεις (σύντομα), τότε αυτό που κάνεις είναι απλά να γίνεσαι φίλος με τους τόκους και κατ’ επέκταση τους τραπεζίτες. Μην κάνεις αυτό το λάθος. Θέσε ένα σταθερό μηνιαίο ποσό το οποίος θα διαθέτεις για την αποπληρωμή του χρέους της κάρτας σου ούτως ώστε να πληρώσεις λιγότερα βραχυπρόθεσμα, παρά περισσότερα μακροπρόθεσμα.

Κάνε ένα μηνιαίο πλάνο και ακολούθησε το

Κάνε ένα εβδομαδιαίο ή έστω μηνιαίο budget και ακολούθησέ το πιστά. Θέσε λογικούς και μετρήσιμους στόχους και προσπάθησε να τους ακολουθήσεις. Απέφυγε τους πειρασμούς και μείνε πιστός στους στόχους σου. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φυλάξεις χρήματα, πίστεψε με.

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων igor ovsyannykov 208345 1024x683

Μην αυξήσεις τα έξοδα σου μετά από κάθε αύξηση στο εισόδημα σου

Στον κόσμο του finance, υπάρχει η ορολογία «wealth effects». Μελέτες έχουν δείξει ότι όσα περισσότερα χρήματα έχεις, τόσα περισσότερα τείνεις να ξοδεύεις που ισοδυναμεί με μια εξισορρόπηση του υπολοίπου σου στον τραπεζικό λογαριασμό. Την επόμενη φορά που θα πάρεις αύξηση ή βρεις τον τρόπο για να κερδίσεις περισσότερα χρήματα, μην κάνεις το λάθος να ξεκινήσεις τις αλόγιστες σπατάλες. Περιορίσου!

Απέφυγε τον δανεισμό για απόκτηση υλικών αγαθών

Το να συνάψεις ένα δάνειο και να εξασφαλίσεις λεφτά τα οποία ουσιαστικά δεν έχεις για να αγοράσεις κάποιο αγαθό πολυτελείας αποτελεί μια κακή επιλογή εάν θέλεις να βαδίσεις στο μονοπάτι της εξοικονόμηση. Γιατί; Πέραν του γεγονότος ότι τα υλικά αγαθά συνοδεύονται από εφήμερη απόλαυση, αυτή η χαρά θα μετριαστεί όταν θα κληθείς να υπερπληρώσεις την αξία τους. Μην ξεχνάς: Cash is King!

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων christine roy 343235 1024x685

Άφησε ήσυχο τον καταθετικό σου λογαριασμό

Σε τελική ανάλυση, ο λόγος που αποκτάς έναν αποταμιευτικό λογαριασμό είναι για να βάλεις στην άκρη κάποια χρήματα και να επωφεληθείς από την αύξησή τους βάση του επιτοκίου. Αν λοιπόν συνηθίζεις σε τακτά χρονικά διαστήματα να αποσύρεις χρήματα από τον λογαριασμό αυτό, τότε κάνεις μια τρύπα στο νερό. Αν παραμείνεις πιστός σε μια τακτική αποταμίευσης ιδιαίτερα σε νεαρότερη ηλικία, τότε μελλοντικά θα χαρείς τους κόπους της πειθαρχίας σου.

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων Money Mistakes 7

Μην τρελαίνεσαι τα Σαββατοκυρίακα

Μια νύχτα έξω στην πόλη με την παρέα για μερικά ποτά είναι μια ένεση ψυχολογίας μετά από μια απαιτητική εβδομάδα και πολλές φορές ο ίδιός σου ο οργανισμός την ζητά. Δυστυχώς όμως, λεφτά και αλκοόλ δεν πάνε μαζί. Αν το να αποφύγεις το ξύπνημα με βαρύ κεφάλι και μερική απώλεια μνήμης δεν είναι σημαντικά κίνητρα για να ελέγξεις τα νυχτοπερπατήματά σου, τότε έχεις ένα επιπλέον λόγο. Η διασκέδαση δεν προαπαιτεί δικό της προϋπολογισμό.

Συμπέρασμα

Εάν θες πραγματικά να σταματήσεις να πετάς τα λεφτά σου από δω κι από κει, απέφυγε τα πιο πάνω λάθη ή έστω κάνε μια προσπάθεια να ενσωματώσεις στη ζωή σου, κάποια εξ αυτών. Περιόρισε το φαγητό από έξω για λόγους οικονομίας, αλλά και υγείας, θέσε έναν προϋπολογισμό ο οποίος πληρεί τις βασικές σου ανάγκες και απέφυγε να ξοδέψεις χρήματα που δεν έχεις.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις περισσότερα για την οικονομική ελευθερία, πατώντας εδώ συναντώντας πέντε βήματα προς την εξασφάλισή της

LIFESTYLE

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις

Kyriakos Tofi

Published

on

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις douleia xara

«Σε ένα κόσμο υπερπληροφόρησης, η δυνατότητα του να νιώθεις είναι ένα σπάνιο δώρο»
– Patrick Ness, συγγραφέας της τριλογίας «Chaos Walking»

Έχεις συμπληρώσει οκτώ ώρες δουλειάς και όμως κάτι σε αποτρέπει να σχολάσεις στην ώρα σου;

Ο ήλιος έχει προ πολλού δύσει και όμως οι συνάδελφοί σου μένουν αγκιστρωμένοι στη θέση τους;

Εάν στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας νιώθεις ότι έχεις κάνει την αποστολή σου αλλά το εργασιακό περιβάλλον δεν σου επιτρέπει να βάλεις μια άνω τελεία, τότε ο χρόνος που ξοδεύεις σκεπτόμενος τι θα μπορούσες να έκανες εκεί έξω, σε φθείρει ψυχολογικά. Πιο κάτω θα διαβάσεις τρεις προσεγγίσεις ώστε να τερματίζεις τη δουλειά στην προβλεπόμενη ώρα και να αξιοποιείς τον ελεύθερό σου χρόνο με τρόπο που θα σου επιτρέπει να επιστρέψεις το επόμενο πρωί με όρεξη και ενέργεια.

1. Δώσε νέα έννοια στη λέξη «φεύγω»

Η χρήση των κατάλληλων λέξεων μπορεί από μόνη της να δημιουργήσει συγκεκριμένα συναισθήματα και στην περίπτωση του να… φύγεις από τη δουλειά, αυτό που κυριαρχεί είναι η ενοχή. Το σκέφτεσαι μια και δύο φορές διότι ο προϊστάμενος σου ίσως κρίνει ότι δεν είσαι αφοσιωμένος και διότι οι συνάδελφοί σου σκύβουν το κεφάλι και ξοδεύουν όλο και περισσότερες ώρες μπροστά από μια οθόνη. Αν λοιπόν δώσεις τη σωστή απεικόνιση λέγοντας ότι δεν φεύγεις από κάτι αλλά πας στην οικογένεια, στους φίλους, στο κατοικίδιό σου, τότε αυτόματα βρίσκεσαι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και ανυπομονείς γι’ αυτό που σε περιμένει εκεί έξω.

2. Ιεράρχησε σωστά τα καθήκοντά σου

Μπορείς στην αρχή μιας εργάσιμης ημέρας να έχεις να αντιμετωπίσεις μια στοίβα από υποχρεώσεις, ωστόσο εσύ ο ίδιος γνωρίζεις καλύτερα ποια έχουν μεγαλύτερη αξία και για ποια θα σου ζητηθούν εξηγήσεις. Θέτοντας λοιπόν τη σωστή προτεραιότητα και θέτοντας εις πέρας πρώτα το πιο απαιτητικό καθήκον, αυξάνεις τις πιθανότητες ώστε στο τέλος της ημέρας να έχεις μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας. Εάν αποφεύγεις το λεγόμενο «μεγάλο ψάρι» και προτιμάς να ασχοληθείς με τα μικρότερα, τότε πολύ απλά το οκτάωρο δεν θα είναι αρκετό για να διεκπεραιώσεις το καθήκον σου.

3. Πες το δυνατά, πες το καθαρά

Εάν δεν είσαι σε θέση να επικοινωνήσεις με τον προϊστάμενό σου ή τους συνάδελφούς σου και να τους μεταφέρεις το αίτημα ή την επιθυμία να σχολάσεις στην ώρα σου, τότε πολύ απλά θα μείνεις καθισμένος πίσω από το γραφείο, με τις σκέψεις να σε βασανίζουν. Από τη στιγμή που έχεις λάβει υπόψη το δεύτερο σημείο και έχεις θέσει εις πέρας την ημερήσια αποστολή σου, τότε μπορείς όχι απλά να φύγεις στην ώρα που προβλέπεται, αλλά να ζητήσεις και προ αναχώρηση. Ακόμα και τα άτομα που σε περιτριγυρίζουν χρειάζονται κάποιο είδος… εκπαίδευσης ώστε να γνωρίζουν τι μπορούν να αναμένουν από εσένα και πότε. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναπτύξεις και την ικανότητα να λες «όχι» σε οτιδήποτε είναι πέραν των καθηκόντων σου και θα σου πάρει σημαντικό χρονικό διάστημα να το διεκπεραιώσεις.

Continue Reading

LIFESTYLE

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις

Kyriakos Tofi

Published

on

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις skepsi kanonas

«Όλοι μου λένε ότι φλερτάρω με τη λανθασμένη απόφαση αλλά τα λάθη είναι μέρος της ζωής»
– Paulo Coelho, συγγραφές της νουβέλας «Ο Αλχημιστής»

Οι αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις καθημερινά ξεκινούν από απλά πράγματα όπως το πως θα προτιμήσεις να απολαύσεις τον καφέ σου και επεκτείνονται σε πιο σύνθετα όπως το αν θα συνεχίσεις να ενοικιάζεις ένα διαμέρισμα ή θα αγοράσεις ένα σπίτι. Μερικά ζητήματα λύνονται ενστικτωδώς και ουσιαστικά το ερώτημα δεν προλαβαίνει καν να τεθεί, ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου μια απάντηση μπορεί να επηρεάσει όχι απλώς τις επόμενες ημέρες, αλλά τους υπόλοιπους μήνες της ζωής σου.

Τι κάνεις λοιπόν στην περίπτωση που παγώνεις και αδυνατείς να πάρεις μια σημαντική απόφαση;

Ο κανόνας 10-10-10 αναπτύχθηκε από την Suzy Welch στο βιβλίο 10-10-10: A Life Transforming Idea το οποίο κατάφερε να γίνει best seller. Η ιδέα της Welch είναι να συνοδεύσεις το ερώτημα που σε βασανίζει με άλλα τρία και συγκεκριμένα να διευκρινίσεις τι αντίκτυπο θα έχει η απόφασή σου τα επόμενα δέκα λεπτά, τους επόμενους δέκα μήνες και τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο τρόπους που ο εγκέφαλός σου λειτουργεί, κάνει την κάθε απόφαση να συνοδεύεται από συναισθήματα. Η συγγραφέας υποστηρίζει ότι απαντώντας τα τρία ερωτήματα που έχουν κοινό παρονομαστή τον αριθμό «10», θα αντιληφθείς αφενός μεν αυτό που σε βασανίζει αξίζει τον προβληματισμό και αφετέρου εάν η απόφασή σου είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους σου μακροπρόθεσμα.

Continue Reading

LIFESTYLE

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση

Kyriakos Tofi

Published

on

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi

«Ο χαρακτήρας είναι σαν ένα δένδρο και η φήμη σαν τη σκιά του»
– Abraham Lincoln, 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Η ευκολία με την οποίαν απορρίπτεις ή αποδέχεσαι ανθρώπους οι οποίοι είτε περνούν από δίπλα σου για μια στιγμή, είτε βρίσκονται στο κοινωνικό σου κύκλο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πρώτη εικόνα που σχηματίζεις. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του φλερτ, η εικόνα αυτή δεν περιορίζεται στο οπτικό κομμάτι, αλλά επεκτείνεται στον τρόπο συμπεριφοράς.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τέσσερα σημεία που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις στο μυαλό μιας γυναίκας, ακόμα και όταν έχεις χαθεί από το οπτικό της πεδίο.

1. Σκέψου την πρώτη σου ατάκα

Σημαντική εντύπωση δεν κάνει μόνο η πρώτη εικόνα αλλά και οι πρώτες λέξεις που θα εκστομίσεις όταν συναντάς για πρώτη φορά ένα άτομο. Καλό θα ήταν να έχεις στο… οπλοστάσιό σου κάτι έτοιμο ωστόσο αυτό που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά, είναι κάτι αυθεντικό όπως ένα σχόλιο ή ένα κομπλιμέντο για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που βλέπεις απέναντί σου. Παράλληλα καλό θα ήταν να αποφύγεις μια ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή με ένα όχι αλλά αντιθέτως να υποβάλεις μια ερώτηση που μπορεί να αποτελέσει βάση για μια συζήτηση όπως το πως πέρασε την ημέρα του ή την ημέρα της.

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 2 1024x707

2. Μίλα λιγότερο, άκου περισσότερο

Αν παρατηρήσεις με ηρεμία τις πλείστες συζητήσεις που έχεις καθημερινά, τότε θα διαπιστώσεις ότι λίγες εξ αυτών θεωρούνται διάλογοι. Ιδιαίτερα όταν έχεις να καθίσεις απέναντι σε κάποιαν που έχει ανάγκη να μιλήσει και να εξωτερικεύσει κάτι που την απασχολεί, θα παρατηρήσεις ότι δίνει πολύ περισσότερη έμφαση σε αυτά που λέει παρά σε όσα ακούει. Ιδιαίτερα όταν θέλεις να κάνεις μια καλή εντύπωση, πέραν από το να αναδείξεις τα δικά σου δυνατά σημεία, οφείλεις να ακούσεις με υπομονή και να επικροτήσεις τα αντίστοιχα του συνομιλητή σου.

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 3 1024x711

3. Γίνε λιγότερο διαθέσιμος

Εάν το σκηνικό είναι σε ένα χώρο στον οποίον κάνεις μια προσέγγιση και μια αρχή από μηδενική βάση, τότε είναι φυσιολογικό να μπεις σε μια συζήτηση η οποία θα έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Εκεί που νιώθεις ότι τα θέματα λιγοστεύουν, μη διστάσεις να κάνεις ένα βήμα προς τα πίσω, να επιστρέψεις στην παρέα σου ή να γεμίσεις το ποτήρι σου. Με άλλα λόγια, αφού εκφράσεις το ενδιαφέρον σου, δείξε ότι έχεις κι άλλες εναλλακτικές να περάσεις τη βραδιά σου και μια από αυτές είναι και εκείνη.

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 4 1024x683

4. Ερμήνευσε τα σημάδια

Η γλώσσα του σώματος αποτελεί τον καλύτερο οδηγό ώστε να γνωρίζεις αν βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι. Εάν η γυναίκα που έχεις απέναντί σου επιδιώκει έστω και ακούσια την επαφή, γέρνοντας πάνω σου καθώς χαμογελά ή αν διατηρεί οπτική επαφή με άνεση και χωρίς να αποστρέφει το βλέμμα, τότε συνέχισε αυτό που κάνεις. Εάν όμως την παρατηρείς να σταυρώνει τα χέρια και να ανασηκώνει τα φρύδια της, τότε άλλαξε αμέσως θέμα συζήτησης ή και τακτική.

Continue Reading

Social Media

The Latest

Plagiarism Online Free Check13 hours ago

Types of writing application for work and autobiography

Types of writing application for work and autobiography Composing official documents requires special skills and knowledge. Formal documentation had rigid...

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις douleia xara 400x240 3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις douleia xara 80x80
LIFESTYLE2 days ago

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις

«Σε ένα κόσμο υπερπληροφόρησης, η δυνατότητα του να νιώθεις είναι ένα σπάνιο δώρο» – Patrick Ness, συγγραφέας της τριλογίας «Chaos...

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις skepsi kanonas 400x240 Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις skepsi kanonas 80x80
LIFESTYLE4 days ago

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις

«Όλοι μου λένε ότι φλερτάρω με τη λανθασμένη απόφαση αλλά τα λάθη είναι μέρος της ζωής» – Paulo Coelho, συγγραφές...

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 400x240 4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 80x80
LIFESTYLE7 days ago

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση

«Ο χαρακτήρας είναι σαν ένα δένδρο και η φήμη σαν τη σκιά του» – Abraham Lincoln, 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων...

Το θρυλικό «Take On Me» με 20 πινελιές από τον Anthony Vincent take on me aha 400x240 Το θρυλικό «Take On Me» με 20 πινελιές από τον Anthony Vincent take on me aha 80x80
ENTERTAINMENT1 week ago

Το θρυλικό «Take On Me» με 20 πινελιές από τον Anthony Vincent

Δεν απογοήτευσε ούτε αυτή τη φορά τους δυόμιση εκατομμύρια ακόλουθούς του στο Youtube o Anthony Vincent, ερμηνεύοντας με το δικό...

Game of Thrones: Φινάλε με πολλαπλούς και απρόσμενους θανάτους game of thrones 2018 400x240 Game of Thrones: Φινάλε με πολλαπλούς και απρόσμενους θανάτους game of thrones 2018 80x80
ENTERTAINMENT1 week ago

Game of Thrones: Φινάλε με πολλαπλούς και απρόσμενους θανάτους

Για ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό φινάλε το οποίο θα βρει ελάχιστους πρωταγωνιστές να παραμένουν ζωντανοί και όρθιοι, προϊδέασαν οι δημιουργοί...

3 πράγματα που αξίζει να κάνεις μόνος το 2018 solo monos 400x240 3 πράγματα που αξίζει να κάνεις μόνος το 2018 solo monos 80x80
LIFESTYLE2 weeks ago

3 πράγματα που αξίζει να κάνεις μόνος το 2018

«Η μοναξιά κάνει τις ακτίνες του ήλιου πιο καυτές και τον αέρα της νύχτας πιο μυρωδάτο» – Herny Rollins, Αμερικανός...

3 στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δυνατή σχέση sxesi 400x240 3 στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δυνατή σχέση sxesi 80x80
LIFESTYLE2 weeks ago

3 στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δυνατή σχέση

«Όσο περισσότερο κοντά σε μια σχέση έρχεσαι, τόσο πιο απαραίτητα είναι το τακτ και η ευγένεια» – Oliver Wendell Holmes,...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X