Connect with us

LIFESTYLE

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων

Druid

Published

on

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων fabian blank 78637

Η διαχείριση του πορτοφολιού σου έχοντας υπόψη και την αύξηση της ακρίβειας της ζωής, είναι ένα εγχείρημα που μοιάζει με πρόκληση. Αισχροκέρδεια και ασυδοσία έχουν οδηγήσει τις τιμές στα ύψη και ως εκ τούτου δεν προλαβαίνεις να χαρείς το μισθό σου, μιας και αυτός καταλήγει σε λογαριασμούς και άλλα μικροέξοδα. Βέβαια η ποιότητα ζωής και η δυνατότητα να απολαμβάνεις στιγμές που απαιτούν κάποια χρήματα, δεν θα πρέπει να θυσιάζονται, αλλά να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, μέσω έξυπνης εξοικονόμησης.

Πριν συνεχίσεις και μπεις στο «ψητό», οφείλεις να υποβάλεις στον εαυτό σου δύο ερωτήσεις.

Που πάνε τα χρήματα μου;
Μπορώ με μικρές κινήσεις να εξοικονομήσω περισσότερα;

Όλα ξεκινούν από το να αποφεύγεις τα λάθη εκείνα τα οποία συχνά είναι ασυναίσθητα και τα οποία μπορούν να αποφευχθούν αφού πρώτα αναγνωριστούν. Εάν λοιπόν δεν θέλεις να εξαρτάσαι από άλλους για να βγάλεις το μήνα ή θέλεις να έχεις χρήματα στην άκρη για την περίπτωση που πραγματικά θα τα χρειαστείς, συνέχισε την ανάγνωση.

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων niels steeman 262087 1024x683

Περιόρισε τα γεύματα απ’ έξω

Το fast food και το φαγητό από εστιατόρια είναι η εύκολη και συνάμα γρήγορη λύση όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσα λεφτά ξοδεύεις προκειμένου να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη ανά μήνα ή ανά χρόνο; Το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό και ο αριθμός αυτός θα σε σοκάρει, την ίδια στιγμή που η αγορά υλικών και το μαγείρεμα στο σπίτι είναι πολύ πιο φθηνό. Σύμμαχός σου είναι η τεχνολογία με εφαρμογές (apps) και κανάλια στο Youtube τα οποία προσφέρουν εύκολες συνταγές και γρήγορες λύσεις για να μαγειρεύεις στο σπίτι. Προσωπική μου αδυναμία αποτελεί το yummly το οποίο έχει πάμπολλες συνταγές, ικανές να ικανοποιήσουν για όλα τα γούστα.

Αποπλήρωσε το χρέος της πιστωτικής σου (τώρα!)

Με το να βλέπεις το χρέος της πιστωτικής σου κάρτας να φουσκώνει και να μην έχεις την πρόθεση να το αποπληρώσεις (σύντομα), τότε αυτό που κάνεις είναι απλά να γίνεσαι φίλος με τους τόκους και κατ’ επέκταση τους τραπεζίτες. Μην κάνεις αυτό το λάθος. Θέσε ένα σταθερό μηνιαίο ποσό το οποίος θα διαθέτεις για την αποπληρωμή του χρέους της κάρτας σου ούτως ώστε να πληρώσεις λιγότερα βραχυπρόθεσμα, παρά περισσότερα μακροπρόθεσμα.

Κάνε ένα μηνιαίο πλάνο και ακολούθησε το

Κάνε ένα εβδομαδιαίο ή έστω μηνιαίο budget και ακολούθησέ το πιστά. Θέσε λογικούς και μετρήσιμους στόχους και προσπάθησε να τους ακολουθήσεις. Απέφυγε τους πειρασμούς και μείνε πιστός στους στόχους σου. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φυλάξεις χρήματα, πίστεψε με.

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων igor ovsyannykov 208345 1024x683

Μην αυξήσεις τα έξοδα σου μετά από κάθε αύξηση στο εισόδημα σου

Στον κόσμο του finance, υπάρχει η ορολογία «wealth effects». Μελέτες έχουν δείξει ότι όσα περισσότερα χρήματα έχεις, τόσα περισσότερα τείνεις να ξοδεύεις που ισοδυναμεί με μια εξισορρόπηση του υπολοίπου σου στον τραπεζικό λογαριασμό. Την επόμενη φορά που θα πάρεις αύξηση ή βρεις τον τρόπο για να κερδίσεις περισσότερα χρήματα, μην κάνεις το λάθος να ξεκινήσεις τις αλόγιστες σπατάλες. Περιορίσου!

Απέφυγε τον δανεισμό για απόκτηση υλικών αγαθών

Το να συνάψεις ένα δάνειο και να εξασφαλίσεις λεφτά τα οποία ουσιαστικά δεν έχεις για να αγοράσεις κάποιο αγαθό πολυτελείας αποτελεί μια κακή επιλογή εάν θέλεις να βαδίσεις στο μονοπάτι της εξοικονόμηση. Γιατί; Πέραν του γεγονότος ότι τα υλικά αγαθά συνοδεύονται από εφήμερη απόλαυση, αυτή η χαρά θα μετριαστεί όταν θα κληθείς να υπερπληρώσεις την αξία τους. Μην ξεχνάς: Cash is King!

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων christine roy 343235 1024x685

Άφησε ήσυχο τον καταθετικό σου λογαριασμό

Σε τελική ανάλυση, ο λόγος που αποκτάς έναν αποταμιευτικό λογαριασμό είναι για να βάλεις στην άκρη κάποια χρήματα και να επωφεληθείς από την αύξησή τους βάση του επιτοκίου. Αν λοιπόν συνηθίζεις σε τακτά χρονικά διαστήματα να αποσύρεις χρήματα από τον λογαριασμό αυτό, τότε κάνεις μια τρύπα στο νερό. Αν παραμείνεις πιστός σε μια τακτική αποταμίευσης ιδιαίτερα σε νεαρότερη ηλικία, τότε μελλοντικά θα χαρείς τους κόπους της πειθαρχίας σου.

7 σημεία προς αποφυγή για εξοικονόμηση χρημάτων Money Mistakes 7

Μην τρελαίνεσαι τα Σαββατοκυρίακα

Μια νύχτα έξω στην πόλη με την παρέα για μερικά ποτά είναι μια ένεση ψυχολογίας μετά από μια απαιτητική εβδομάδα και πολλές φορές ο ίδιός σου ο οργανισμός την ζητά. Δυστυχώς όμως, λεφτά και αλκοόλ δεν πάνε μαζί. Αν το να αποφύγεις το ξύπνημα με βαρύ κεφάλι και μερική απώλεια μνήμης δεν είναι σημαντικά κίνητρα για να ελέγξεις τα νυχτοπερπατήματά σου, τότε έχεις ένα επιπλέον λόγο. Η διασκέδαση δεν προαπαιτεί δικό της προϋπολογισμό.

Συμπέρασμα

Εάν θες πραγματικά να σταματήσεις να πετάς τα λεφτά σου από δω κι από κει, απέφυγε τα πιο πάνω λάθη ή έστω κάνε μια προσπάθεια να ενσωματώσεις στη ζωή σου, κάποια εξ αυτών. Περιόρισε το φαγητό από έξω για λόγους οικονομίας, αλλά και υγείας, θέσε έναν προϋπολογισμό ο οποίος πληρεί τις βασικές σου ανάγκες και απέφυγε να ξοδέψεις χρήματα που δεν έχεις.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις περισσότερα για την οικονομική ελευθερία, πατώντας εδώ συναντώντας πέντε βήματα προς την εξασφάλισή της

LIFESTYLE

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης

Kyriakos Tofi

Published

on

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική σκηνή μετά την 13η Ιανουαρίου 2018 καθώς ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή. Ο ανατρεπτικός τραγουδοποιός και ηθοποιός, ο οποίος ήταν γνωστός για τον καυστικό και χειμαρρώδη του στίχο άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή καρδιά σε ηλικία 63 ετών. Στο διάστημα που δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης κατάφερε να σκορπίσει άφθονο γέλιο στους θαυμαστές του, να οδηγηθεί ουκ ολίγες φορές στα δικαστήρια λόγω της καυστικής του κριτικής, αλλά και να συνθέσει ιδιαίτερα τραγούδια που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία αλλά και την επικαιρότητα.

1. Νεοέλληνας, 1993

2. Σουζάνα, 1985

3. Σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι, 1993

4. Κάγκελα παντού, 1986

Continue Reading

LIFESTYLE

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο

Kyriakos Tofi

Published

on

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos

«Γέλα και ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου, ροχάλισε και θα κοιμηθείς μόνος!»
– Anthony Burgess, συγγραφές της νουβέλας «A Clockwork Orange»

Μετά από μια κοπιαστική ημέρα, ακόμα και η συσσωρευμένη κούραση ίσως να μην σε ωθεί σε έναν ανάλαφρο και απολαυστικό ύπνο, εάν το μυαλό ταξιδεύει δεξιά και αριστερά. Η καλή ημέρα λένε ότι ξεκινά από το πρωί και ένα καλό πρωινό συνεπάγεται με ξεκούραση και ύπνο ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Εάν λοιπόν θέλεις να νικήσεις την αϋπνία ή να την καταστήσεις απλά μια έννοια που δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιό σου, εφάρμοσε τα πιο κάτω.

1. Στείλε την τεχνολογία για ύπνο

Το μπλε φως που εκπέμπουν οι συσκευές που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου όπως ο προσωπικός σου υπολογιστή, το tablet και το κινητό τηλέφωνο, αποσυντονίζουν τον κιρκαδικό ρυθμό. Έτσι επηρεάζει την μελατονίνη, γνωστή ως ορμόνη του ύπνου, διεγείροντας τον εγκέφαλο. Εκεί λοιπόν που θέλεις να κατεβάσεις ρυθμούς και να περιορίσεις την έκθεσή σου σε φως το οποίο σε ξυπνά, με τη χρήση της τεχνολογίας πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο. Μια ώρα πριν κατευθυνθείς στο κρεβάτι, περιόρισε η εκμηδένισε την επαφή με τέτοια μέσα και αντικατέστησέ το με την ανάγνωση ενός βιβλίου.

2. Απόλαυσε καφέ και διέγερση όταν το χρειάζεσαι

Η καφεΐνη ή καλύτερα η διέγερση που προέρχεται από την κατανάλωσή της, μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις μέχρι έξι ώρες. Εάν έχεις σκοπό να πιεις καφέ το απόγευμα πριν πας στο γυμναστήριο ή για να αντέξεις τις υπερωρίες, σκέψου ξανά. Η ιδανική ώρα για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη του αγαπημένου σου ροφήματος δεν είναι μόλις ξυπνήσεις, αλλά περίπου δύο έως τρεις ώρες αργότερα μιας και ξυπνώντας τα επίπεδα ενέργείας σου ανεβαίνουν σταδιακά.

3. Χρησιμοποίησε το κρεβάτι για ύπνο και σεξ

Η κρεβατοκάμαρά σου θα πρέπει να είναι ένα… άβατο δωμάτιο εκτός από δύο περιπτώσεις και αυτές είναι ο ύπνος και φυσικά ο έρωτας. Αν έχεις γραφείο και δουλεύεις δίπλα από το κρεβάτι σου, τότε συσχετίζεις το χώρο με έντονη σκέψη και προβληματισμό. Με λίγα λόγια απόφυγε την τοποθέτηση αντικειμένων ή εικόνων στο ερημητήριό σου, που μπορεί να σε ωθήσουν στο να ταξιδέψεις με το μυαλό αλλού.

Continue Reading

LIFESTYLE

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018

Kyriakos Tofi

Published

on

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima

«Το τέλος μιας χρονιάς δεν είναι ούτε σταματημός ούτε εκκίνηση αλλά συνέχιση μιας διαδικασίας με περισσότερη σοφία και εμπειρία»
– Hal Borland, συγγραφές της νουβέλας «Rocky Mountain Tipi Tails»

Το ξεκίνημα κάθε χρονιάς προσφέρεται για ανασύνταξη και εξέταση των τακτικών που ακολουθείς σε τομείς στους οποίους προσπαθείς καθημερινά να προοδεύσεις. Όταν βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, τότε η αλλαγή στρατηγικής είναι επιβεβλημένη μιας και δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με το μυαλό και τις συνήθειες που είχες όταν το δημιούργησες.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τρεις στροφές που οφείλεις να πραγματοποιήσεις άμεσα εάν θέλεις να πανηγυρίζεις σε ένα χρόνο από τώρα για το έδαφος που έχεις καλύψει.

1. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου δημιουργικά

Όταν αντικρίζεις έστω και το παραμικρό εμπόδιο τότε το μυαλό σου μπαίνει σε μια διαδικασία δημιουργίας καταστροφικών σεναρίων, απρόβλεπτων καταστάσεων και ανυπέρβλητων βουνών. Η λέξη «δημιουργία» είναι κλειδί καθώς στην πραγματικότητα ελάχιστα από αυτά υπάρχουν πραγματικά και ακόμα λιγότερα δύναται να πραγματοποιηθούν μιας και παρουσιάζονται διογκωμένα. Καιρός είναι λοιπόν αυτή την φαντασία να τη χρησιμοποιήσεις δημιουργικά και να πλάσεις με το μυαλό σου ευχάριστες και όμορφες εικόνες σε σημείο που θα νιώσεις τα ίδια συναισθήματα με αυτά που θα ένιωθες εάν και εφόσον τα βίωνες πραγματικά. Αυτή η διαδικασία δεν είναι ονειροπόληση αλλά η αρχή για να ξετυλίξεις το κουβάρι που θα σε φέρει στη γραμμή του τερματισμού.

2. Απεύθυνε τις σωστές ερωτήσεις

Ξεκινώντας από τις απορίες που υποβάλεις στον ίδιο σου τον εαυτό, προσπάθησε να είσαι συγκεκριμένος και στοχευμένος ώστε να πάρεις και τις ανάλογες απαντήσεις. Μια ερώτηση που ξεκινά με «πως στο καλό θα…» είναι από μόνη της αποδυναμωτική και ουσιαστικά σου δένει τα χέρια ενώ μια ψυχραιμότερη προσέγγιση όπως «μήπως να δοκίμαζα…» έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά άτομα που θαυμάζεις και πιστεύεις ότι έχουν βρει το κλειδί της επιτυχίας, μη διστάσεις να τους ρωτήσεις ευθέως για την πορεία τους, παρά να τους υποβαθμίζεις με υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια. Σε όλους αρέσει πολύ να εξιστορούν τα κατορθώματά τους και αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να αισθάνονται ολοκληρωμένοι.

3. Ανέλαβε το 100% της ευθύνης για τις πράξεις σου και τα αποτελέσματα

Το στοιχείο που ο κάθε άνθρωπος δυσκολεύεται να διαχωρίσει ώστε να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, είναι ότι κάποια πράγματα μπορεί να τα επηρεάζει και κάποια όχι. Εάν διοργανώσεις μια εκδρομή στη φύση αλλά εν τέλει βρέχει τότε είτε θα την αναβάλεις είτε θα χορέψεις στη βροχή. Εάν έμεινες από καύσιμα επειδή ανέβαλες να γεμίσεις το αυτοκίνητο τότε είτε θα καλέσεις οδική βοήθεια, είτε θα… σπρώξεις. Από τη στιγμή λοιπόν που εντοπίσεις τα νήματα τα οποία εσύ μπορείς να κινήσεις, τότε γνωρίζεις τις καταστάσεις που μπορείς να επηρεάσεις και να επικεντρωθείς σε αυτές. Μην σπαταλάς την ενέργειά σου σε σκέψεις όπως την ανυπαρξία κάποιων προϋποθέσεων που οι άλλοι έχουν όπως το χρήμα ή η φυσική ομορφιά, αλλά ξόδεψέ την φωτίζοντας τις πτυχές της ζωής σου που χρίζουν βελτίωση.

Continue Reading

Social Media

The Latest

NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του nba jam ps3 400x240 NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του nba jam ps3 80x80
ENTERTAINMENT16 hours ago

NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του

Αν είσαι gamer και ταυτόχρονα σου αρέσει το πιο θεαματικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας στον κόσμο, τότε από τα χέρια του πέρασε...

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis 400x240 4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis 80x80
LIFESTYLE3 days ago

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική σκηνή μετά την 13η Ιανουαρίου 2018 καθώς ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή. Ο...

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos 400x240 3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos 80x80
LIFESTYLE1 week ago

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο

«Γέλα και ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου, ροχάλισε και θα κοιμηθείς μόνος!» – Anthony Burgess, συγγραφές της νουβέλας «A...

Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019 game of thrones battel 400x240 Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019 game of thrones battel 80x80
ENTERTAINMENT2 weeks ago

Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019

Μια χρονιά χωρίς white walkers, δράκους και φυσικά τις ηγετικές φυσιογνωμίες των Jon Snow και Daenerys Targaryen θα είναι το...

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima 400x240 3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima 80x80
LIFESTYLE2 weeks ago

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018

«Το τέλος μιας χρονιάς δεν είναι ούτε σταματημός ούτε εκκίνηση αλλά συνέχιση μιας διαδικασίας με περισσότερη σοφία και εμπειρία» –...

Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree» u2 bono 400x240 Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree» u2 bono 80x80
ENTERTAINMENT3 weeks ago

Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree»

Σχεδόν τρία εκατομμύρια εισιτήρια διέθεσε ο Bono και η παρέα του κατά την περιοδεία «The Joshua Tree» του συγκροτήματος U2...

Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη» signomi apologia 400x240 Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη» signomi apologia 80x80
LIFESTYLE3 weeks ago

Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη»

«Συγνώμη! Εάν είχες δίκιο θα συμφωνούσα μαζί σου» – Robin Williams, Αμερικανός κωμικός και πρωταγωνιστής στην ταινία «Jumanji» Εάν δεν...

4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017 movie series 400x240 4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017 movie series 80x80
ENTERTAINMENT3 weeks ago

4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017

Με τόσες σειρές να κυκλοφορούν στα αμερικανικά και όχι μόνο τηλεοπτικά δίκτυα, δεν είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν τα γούστα κάθε...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X