Connect with us

LIFESTYLE

Γλώσσα του σώματος: 5 συμβουλές για να προξενήσεις καλή εντύπωση

Druid

Published

on

Γλώσσα του σώματος: 5 συμβουλές για να προξενήσεις καλή εντύπωση pexels photo 326559

Είμαι σίγουρος σου έχει τύχει όταν μπει κάποιος/α σε ένα δωμάτιο αμέσως να σου προξενήσει μια θετική εντύπωση κι εσύ εκεί να αδυνατείς να καταλάβεις το γιατί.

Η γλώσσα του σώματος είναι σημαντικός παράγοντας για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση. Ο στόχος είναι να περνιέσαι σαν χαλαρός, άνετος και γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Αλλά τι γίνεται μετά την αρχική γνωριμία, σε καθημερινή φάση;

Πολύς κόσμος ψάχνει τρόπους για να τους περνούν  πιο σοβαρά στην δουλειά. Θέλουν να τους βλέπουν, να τους ακούν και να τους σέβονται. Κι ενώ υπάρχουν πολλά άρθρα για χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων, ένα που συχνά προσπερνάμε είναι η γλώσσα του σώματος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις την γλώσσα του σώματος και να σου βγει σε καλό, και σήμερα θα αναλύσουμε τις 5 τεχνικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις στον χώρο εργασίας σου. Σιγά σιγά θα αναλύσουμε αρκετά την γλώσσα του σώματος μιας και παίζει πολύ ρόλο και στην δουλειά αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις. Επίσης μπορείς να διαβάσεις και το σχετικό άρθρο για το πως η στάση των ποδιών προδίδει το τι σκέφτεσαι και πως αισθάνεσαι.

Γλώσσα του σώματος: 5 συμβουλές για να προξενήσεις καλή εντύπωση decoding body language

1. Πρόσεξε τον τόνο της φωνής σου

Σίγουρα έχεις ακούσει πως τα σκυλιά αναγνωρίζουν ήχους που εμείς δεν μπορούμε να ακούσουμε. Απ’ ότι φαίνεται και οι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν συγκεκριμένους ήχους, άνθρωπος προς άνθρωπο. Διάσημοι αναλυτές γνωρίζουν για χρόνια ότι όταν μιλάμε βγάζουμε ήχους σε χαμηλές συχνότητες που δεν τους αναγνωρίζουμε συνειδητά. Οι άνθρωποι που βγάζουν τους ΄σωστούς΄ ήχους – υποσυνείδητους –  γίνονται leaders στις ομάδες τις οποίες εμπλέκονται. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να μάθεις πως να αυξήσεις την παραγωγή αυτών των κρυφών ήχων. Για να το θέσω απλά, οι πιο πλούσιοι τόνοι είναι πιο ευχάριστοι στα αυτιά των άλλων από τις πιο υψηλές νότες. Μια γρήγορη συμβουλή: πάρε μια βαθιά ανάσα πριν μιλήσεις ούτως ώστε να μην αφήσεις να σου ξεφύγει καταλάθος καμιά ψηλή νότα. Μια λεπτή, φωνή που βγαίνει απ’την μύτη είναι λιγότερο ελκυστική από μια πλούσια, βαθιά φωνή.

2. Χαμογέλα με σκοπό

Όταν χαμογελάς οι άνθρωποι σε βλέπουν διαφορετικά. Σε βλέπουν σαν ελκυστικό, αληθινό, χαλαρό και ειλικρινής. Αν χαμογελάς πολύ συχνά όμως ίσως δώσεις τις λάθος εντυπώσεις όμως. Σύμφωνα με μια μελέτη, πολύ χαρούμενοι άνθρωποι περνιούνται ως πιο αφελής από άλλους. Οπότε πως αυτό μεταφράζεται; Χαμογέλα με σκοπό. Μεγάλοι ηγέτες θέλουν να περνιούνται για λιγότερο ευτυχισμένοι ούτως ώστε να μην φαίνονται εύκολοι για να τους εκμεταλλευτείς ή ως αναποτελεσματικοί. Ποιος να το ήξερε ότι ένα απλό χαμόγελο μπορούσε να σημαίνει τόσα πολλά.

Γλώσσα του σώματος: 5 συμβουλές για να προξενήσεις καλή εντύπωση Body Language Interview dos and donts

3. Πάρε μια δυναμική πόζα

Έρευνα από την κοινωνιοψυxoλόγο Amy Cudy απέδειξε ότι αν κάθεσαι ή στέκεσαι με συγκεκριμένο τρόπο αλλάζει αμέσως την ‘χημεία’ του σώματος. Αυτό όχι μόνο σε κάνει να δείχνεις γεμάτος αυτοπεποίθηση αλλά μπορεί λίγο ή πολύ να σε κάνει να φαίνεσαι πιο καλός στην δουλειά που κάνει και στο πως οι άλλοι ανταποκρίνονται σε σένα. “Όταν η γλώσσα του σώματος σου είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση και πιο ανοιχτή οι γύρω σου θα ανταποκρίνονται καλύτερα υποσυνείδητα νοιώθοντας καλύτερα για μας αλλά και εμείς θα νοιώθουμε καλύτερα για τον εαυτό μας” γράφει η Cuddy. Όταν σε μια συζήτηση θες να περνιέσαι σαν άτομο με περισσότερη αυτοπεποίθηση  πάρε μια δυναμική πόζα από πριν. Αυτές οι πόζες μεγαλώνουν κατά κάποιο τρόπο τον όγκο του σώματος και σε κάνουν να δείχνεις ότι ξέρεις τη λες και κάνεις, αλλά δεν φτάνει μόνο η γλώσσα του σώματος. Πρέπει να το νιώθεις κιόλας. Δες το Ted Talk της Amy και θα καταλάβεις τι εννοούμε εδώ.

4. Κάνε επαφή με τα μάτια αλλά μην το παρακάνεις

Σίγουρα σας έχει τύχει πολλές φορές να μιλάτε με κάποιον/αν και να βλέπει αλλού. Δεν είναι όμορφο πράγμα κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας. Αλλά και το να κοιτάζεις τον άλλο στα μάτια συνέχεια ίσως είναι υπερβολικό. Σαν γενικός κανόνας να κοιτάζεις τον άλλο μεταξύ του 30%-60% κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας κάνει για μια καλή εποικοδομητική συζήτηση. Βεβαιώσου να κοιτάς τον άλλο στα μάτια περισσότερο όταν ακούς απ’ ότι όταν μιλάς.

 5. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να βελτιώσεις την ομιλία σου

Έρευνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο έχουν δείξει ότι μια περιοχή εν ονόματι Broca’s area, η οποία χρησιμεύει στην παραγωγή ομιλίας, είναι ενεργής όχι μόνο όταν μιλάμε αλλά και όταν κινούμε τα χέρια μας. Εάν θέλεις να περάσεις το μήνυμα σου πιο εύκολα προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις και τα χέρια σου ενώ μιλάς. Έχει αποδειχθεί ότι χειρονομίες που σχετίζονται με την ομιλία βελτιώνουν την δεκτικότητα του ακροατή που δείχνει ότι παίζουν σημασία στο ακροατήριο. Όχι μόνο όταν μιλάς με τα χέρια σε βοηθά να θυμάσαι περισσότερα, βοηθά επίσης να κρατάς το ακροατήριο σου ‘ζωντανό’.

Τώρα μπορείς να είσαι το άτομο που έχει το κάτι μέσα σε ένα χώρο και θα δεις όταν εφαρμόσεις τα πιο πάνω απλά βήματα θα προξενείς καλύτερη εντύπωση στους άλλους και κάποιες φορές δεν θα ξέρεις το γιατί.

Ήρθε η ώρα να βγάλεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και σεβασμό με το να αφήσεις το κορμί σου να ‘μιλήσει’.

Comments

LIFESTYLE

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης

Kyriakos Tofi

Published

on

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική σκηνή μετά την 13η Ιανουαρίου 2018 καθώς ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή. Ο ανατρεπτικός τραγουδοποιός και ηθοποιός, ο οποίος ήταν γνωστός για τον καυστικό και χειμαρρώδη του στίχο άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή καρδιά σε ηλικία 63 ετών. Στο διάστημα που δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης κατάφερε να σκορπίσει άφθονο γέλιο στους θαυμαστές του, να οδηγηθεί ουκ ολίγες φορές στα δικαστήρια λόγω της καυστικής του κριτικής, αλλά και να συνθέσει ιδιαίτερα τραγούδια που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία αλλά και την επικαιρότητα.

1. Νεοέλληνας, 1993

2. Σουζάνα, 1985

3. Σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι, 1993

4. Κάγκελα παντού, 1986

Continue Reading

LIFESTYLE

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο

Kyriakos Tofi

Published

on

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos

«Γέλα και ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου, ροχάλισε και θα κοιμηθείς μόνος!»
– Anthony Burgess, συγγραφές της νουβέλας «A Clockwork Orange»

Μετά από μια κοπιαστική ημέρα, ακόμα και η συσσωρευμένη κούραση ίσως να μην σε ωθεί σε έναν ανάλαφρο και απολαυστικό ύπνο, εάν το μυαλό ταξιδεύει δεξιά και αριστερά. Η καλή ημέρα λένε ότι ξεκινά από το πρωί και ένα καλό πρωινό συνεπάγεται με ξεκούραση και ύπνο ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Εάν λοιπόν θέλεις να νικήσεις την αϋπνία ή να την καταστήσεις απλά μια έννοια που δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιό σου, εφάρμοσε τα πιο κάτω.

1. Στείλε την τεχνολογία για ύπνο

Το μπλε φως που εκπέμπουν οι συσκευές που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου όπως ο προσωπικός σου υπολογιστή, το tablet και το κινητό τηλέφωνο, αποσυντονίζουν τον κιρκαδικό ρυθμό. Έτσι επηρεάζει την μελατονίνη, γνωστή ως ορμόνη του ύπνου, διεγείροντας τον εγκέφαλο. Εκεί λοιπόν που θέλεις να κατεβάσεις ρυθμούς και να περιορίσεις την έκθεσή σου σε φως το οποίο σε ξυπνά, με τη χρήση της τεχνολογίας πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο. Μια ώρα πριν κατευθυνθείς στο κρεβάτι, περιόρισε η εκμηδένισε την επαφή με τέτοια μέσα και αντικατέστησέ το με την ανάγνωση ενός βιβλίου.

2. Απόλαυσε καφέ και διέγερση όταν το χρειάζεσαι

Η καφεΐνη ή καλύτερα η διέγερση που προέρχεται από την κατανάλωσή της, μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις μέχρι έξι ώρες. Εάν έχεις σκοπό να πιεις καφέ το απόγευμα πριν πας στο γυμναστήριο ή για να αντέξεις τις υπερωρίες, σκέψου ξανά. Η ιδανική ώρα για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη του αγαπημένου σου ροφήματος δεν είναι μόλις ξυπνήσεις, αλλά περίπου δύο έως τρεις ώρες αργότερα μιας και ξυπνώντας τα επίπεδα ενέργείας σου ανεβαίνουν σταδιακά.

3. Χρησιμοποίησε το κρεβάτι για ύπνο και σεξ

Η κρεβατοκάμαρά σου θα πρέπει να είναι ένα… άβατο δωμάτιο εκτός από δύο περιπτώσεις και αυτές είναι ο ύπνος και φυσικά ο έρωτας. Αν έχεις γραφείο και δουλεύεις δίπλα από το κρεβάτι σου, τότε συσχετίζεις το χώρο με έντονη σκέψη και προβληματισμό. Με λίγα λόγια απόφυγε την τοποθέτηση αντικειμένων ή εικόνων στο ερημητήριό σου, που μπορεί να σε ωθήσουν στο να ταξιδέψεις με το μυαλό αλλού.

Continue Reading

LIFESTYLE

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018

Kyriakos Tofi

Published

on

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima

«Το τέλος μιας χρονιάς δεν είναι ούτε σταματημός ούτε εκκίνηση αλλά συνέχιση μιας διαδικασίας με περισσότερη σοφία και εμπειρία»
– Hal Borland, συγγραφές της νουβέλας «Rocky Mountain Tipi Tails»

Το ξεκίνημα κάθε χρονιάς προσφέρεται για ανασύνταξη και εξέταση των τακτικών που ακολουθείς σε τομείς στους οποίους προσπαθείς καθημερινά να προοδεύσεις. Όταν βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, τότε η αλλαγή στρατηγικής είναι επιβεβλημένη μιας και δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με το μυαλό και τις συνήθειες που είχες όταν το δημιούργησες.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τρεις στροφές που οφείλεις να πραγματοποιήσεις άμεσα εάν θέλεις να πανηγυρίζεις σε ένα χρόνο από τώρα για το έδαφος που έχεις καλύψει.

1. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου δημιουργικά

Όταν αντικρίζεις έστω και το παραμικρό εμπόδιο τότε το μυαλό σου μπαίνει σε μια διαδικασία δημιουργίας καταστροφικών σεναρίων, απρόβλεπτων καταστάσεων και ανυπέρβλητων βουνών. Η λέξη «δημιουργία» είναι κλειδί καθώς στην πραγματικότητα ελάχιστα από αυτά υπάρχουν πραγματικά και ακόμα λιγότερα δύναται να πραγματοποιηθούν μιας και παρουσιάζονται διογκωμένα. Καιρός είναι λοιπόν αυτή την φαντασία να τη χρησιμοποιήσεις δημιουργικά και να πλάσεις με το μυαλό σου ευχάριστες και όμορφες εικόνες σε σημείο που θα νιώσεις τα ίδια συναισθήματα με αυτά που θα ένιωθες εάν και εφόσον τα βίωνες πραγματικά. Αυτή η διαδικασία δεν είναι ονειροπόληση αλλά η αρχή για να ξετυλίξεις το κουβάρι που θα σε φέρει στη γραμμή του τερματισμού.

2. Απεύθυνε τις σωστές ερωτήσεις

Ξεκινώντας από τις απορίες που υποβάλεις στον ίδιο σου τον εαυτό, προσπάθησε να είσαι συγκεκριμένος και στοχευμένος ώστε να πάρεις και τις ανάλογες απαντήσεις. Μια ερώτηση που ξεκινά με «πως στο καλό θα…» είναι από μόνη της αποδυναμωτική και ουσιαστικά σου δένει τα χέρια ενώ μια ψυχραιμότερη προσέγγιση όπως «μήπως να δοκίμαζα…» έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά άτομα που θαυμάζεις και πιστεύεις ότι έχουν βρει το κλειδί της επιτυχίας, μη διστάσεις να τους ρωτήσεις ευθέως για την πορεία τους, παρά να τους υποβαθμίζεις με υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια. Σε όλους αρέσει πολύ να εξιστορούν τα κατορθώματά τους και αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να αισθάνονται ολοκληρωμένοι.

3. Ανέλαβε το 100% της ευθύνης για τις πράξεις σου και τα αποτελέσματα

Το στοιχείο που ο κάθε άνθρωπος δυσκολεύεται να διαχωρίσει ώστε να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, είναι ότι κάποια πράγματα μπορεί να τα επηρεάζει και κάποια όχι. Εάν διοργανώσεις μια εκδρομή στη φύση αλλά εν τέλει βρέχει τότε είτε θα την αναβάλεις είτε θα χορέψεις στη βροχή. Εάν έμεινες από καύσιμα επειδή ανέβαλες να γεμίσεις το αυτοκίνητο τότε είτε θα καλέσεις οδική βοήθεια, είτε θα… σπρώξεις. Από τη στιγμή λοιπόν που εντοπίσεις τα νήματα τα οποία εσύ μπορείς να κινήσεις, τότε γνωρίζεις τις καταστάσεις που μπορείς να επηρεάσεις και να επικεντρωθείς σε αυτές. Μην σπαταλάς την ενέργειά σου σε σκέψεις όπως την ανυπαρξία κάποιων προϋποθέσεων που οι άλλοι έχουν όπως το χρήμα ή η φυσική ομορφιά, αλλά ξόδεψέ την φωτίζοντας τις πτυχές της ζωής σου που χρίζουν βελτίωση.

Continue Reading

Social Media

The Latest

NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του nba jam ps3 400x240 NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του nba jam ps3 80x80
ENTERTAINMENT16 hours ago

NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του

Αν είσαι gamer και ταυτόχρονα σου αρέσει το πιο θεαματικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας στον κόσμο, τότε από τα χέρια του πέρασε...

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis 400x240 4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis 80x80
LIFESTYLE3 days ago

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική σκηνή μετά την 13η Ιανουαρίου 2018 καθώς ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή. Ο...

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos 400x240 3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos 80x80
LIFESTYLE1 week ago

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο

«Γέλα και ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου, ροχάλισε και θα κοιμηθείς μόνος!» – Anthony Burgess, συγγραφές της νουβέλας «A...

Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019 game of thrones battel 400x240 Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019 game of thrones battel 80x80
ENTERTAINMENT2 weeks ago

Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019

Μια χρονιά χωρίς white walkers, δράκους και φυσικά τις ηγετικές φυσιογνωμίες των Jon Snow και Daenerys Targaryen θα είναι το...

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima 400x240 3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima 80x80
LIFESTYLE2 weeks ago

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018

«Το τέλος μιας χρονιάς δεν είναι ούτε σταματημός ούτε εκκίνηση αλλά συνέχιση μιας διαδικασίας με περισσότερη σοφία και εμπειρία» –...

Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree» u2 bono 400x240 Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree» u2 bono 80x80
ENTERTAINMENT3 weeks ago

Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree»

Σχεδόν τρία εκατομμύρια εισιτήρια διέθεσε ο Bono και η παρέα του κατά την περιοδεία «The Joshua Tree» του συγκροτήματος U2...

Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη» signomi apologia 400x240 Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη» signomi apologia 80x80
LIFESTYLE3 weeks ago

Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη»

«Συγνώμη! Εάν είχες δίκιο θα συμφωνούσα μαζί σου» – Robin Williams, Αμερικανός κωμικός και πρωταγωνιστής στην ταινία «Jumanji» Εάν δεν...

4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017 movie series 400x240 4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017 movie series 80x80
ENTERTAINMENT3 weeks ago

4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017

Με τόσες σειρές να κυκλοφορούν στα αμερικανικά και όχι μόνο τηλεοπτικά δίκτυα, δεν είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν τα γούστα κάθε...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X