Connect with us

LIFESTYLE

Γλώσσα του σώματος: 5 συμβουλές για να προξενήσεις καλή εντύπωση

Druid

Published

on

Γλώσσα του σώματος: 5 συμβουλές για να προξενήσεις καλή εντύπωση pexels photo 326559

Είμαι σίγουρος σου έχει τύχει όταν μπει κάποιος/α σε ένα δωμάτιο αμέσως να σου προξενήσει μια θετική εντύπωση κι εσύ εκεί να αδυνατείς να καταλάβεις το γιατί.

Η γλώσσα του σώματος είναι σημαντικός παράγοντας για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση. Ο στόχος είναι να περνιέσαι σαν χαλαρός, άνετος και γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Αλλά τι γίνεται μετά την αρχική γνωριμία, σε καθημερινή φάση;

Πολύς κόσμος ψάχνει τρόπους για να τους περνούν  πιο σοβαρά στην δουλειά. Θέλουν να τους βλέπουν, να τους ακούν και να τους σέβονται. Κι ενώ υπάρχουν πολλά άρθρα για χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων, ένα που συχνά προσπερνάμε είναι η γλώσσα του σώματος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις την γλώσσα του σώματος και να σου βγει σε καλό, και σήμερα θα αναλύσουμε τις 5 τεχνικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις στον χώρο εργασίας σου. Σιγά σιγά θα αναλύσουμε αρκετά την γλώσσα του σώματος μιας και παίζει πολύ ρόλο και στην δουλειά αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις. Επίσης μπορείς να διαβάσεις και το σχετικό άρθρο για το πως η στάση των ποδιών προδίδει το τι σκέφτεσαι και πως αισθάνεσαι.

Γλώσσα του σώματος: 5 συμβουλές για να προξενήσεις καλή εντύπωση decoding body language

1. Πρόσεξε τον τόνο της φωνής σου

Σίγουρα έχεις ακούσει πως τα σκυλιά αναγνωρίζουν ήχους που εμείς δεν μπορούμε να ακούσουμε. Απ’ ότι φαίνεται και οι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν συγκεκριμένους ήχους, άνθρωπος προς άνθρωπο. Διάσημοι αναλυτές γνωρίζουν για χρόνια ότι όταν μιλάμε βγάζουμε ήχους σε χαμηλές συχνότητες που δεν τους αναγνωρίζουμε συνειδητά. Οι άνθρωποι που βγάζουν τους ΄σωστούς΄ ήχους – υποσυνείδητους –  γίνονται leaders στις ομάδες τις οποίες εμπλέκονται. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να μάθεις πως να αυξήσεις την παραγωγή αυτών των κρυφών ήχων. Για να το θέσω απλά, οι πιο πλούσιοι τόνοι είναι πιο ευχάριστοι στα αυτιά των άλλων από τις πιο υψηλές νότες. Μια γρήγορη συμβουλή: πάρε μια βαθιά ανάσα πριν μιλήσεις ούτως ώστε να μην αφήσεις να σου ξεφύγει καταλάθος καμιά ψηλή νότα. Μια λεπτή, φωνή που βγαίνει απ’την μύτη είναι λιγότερο ελκυστική από μια πλούσια, βαθιά φωνή.

2. Χαμογέλα με σκοπό

Όταν χαμογελάς οι άνθρωποι σε βλέπουν διαφορετικά. Σε βλέπουν σαν ελκυστικό, αληθινό, χαλαρό και ειλικρινής. Αν χαμογελάς πολύ συχνά όμως ίσως δώσεις τις λάθος εντυπώσεις όμως. Σύμφωνα με μια μελέτη, πολύ χαρούμενοι άνθρωποι περνιούνται ως πιο αφελής από άλλους. Οπότε πως αυτό μεταφράζεται; Χαμογέλα με σκοπό. Μεγάλοι ηγέτες θέλουν να περνιούνται για λιγότερο ευτυχισμένοι ούτως ώστε να μην φαίνονται εύκολοι για να τους εκμεταλλευτείς ή ως αναποτελεσματικοί. Ποιος να το ήξερε ότι ένα απλό χαμόγελο μπορούσε να σημαίνει τόσα πολλά.

Γλώσσα του σώματος: 5 συμβουλές για να προξενήσεις καλή εντύπωση Body Language Interview dos and donts

3. Πάρε μια δυναμική πόζα

Έρευνα από την κοινωνιοψυxoλόγο Amy Cudy απέδειξε ότι αν κάθεσαι ή στέκεσαι με συγκεκριμένο τρόπο αλλάζει αμέσως την ‘χημεία’ του σώματος. Αυτό όχι μόνο σε κάνει να δείχνεις γεμάτος αυτοπεποίθηση αλλά μπορεί λίγο ή πολύ να σε κάνει να φαίνεσαι πιο καλός στην δουλειά που κάνει και στο πως οι άλλοι ανταποκρίνονται σε σένα. “Όταν η γλώσσα του σώματος σου είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση και πιο ανοιχτή οι γύρω σου θα ανταποκρίνονται καλύτερα υποσυνείδητα νοιώθοντας καλύτερα για μας αλλά και εμείς θα νοιώθουμε καλύτερα για τον εαυτό μας” γράφει η Cuddy. Όταν σε μια συζήτηση θες να περνιέσαι σαν άτομο με περισσότερη αυτοπεποίθηση  πάρε μια δυναμική πόζα από πριν. Αυτές οι πόζες μεγαλώνουν κατά κάποιο τρόπο τον όγκο του σώματος και σε κάνουν να δείχνεις ότι ξέρεις τη λες και κάνεις, αλλά δεν φτάνει μόνο η γλώσσα του σώματος. Πρέπει να το νιώθεις κιόλας. Δες το Ted Talk της Amy και θα καταλάβεις τι εννοούμε εδώ.

4. Κάνε επαφή με τα μάτια αλλά μην το παρακάνεις

Σίγουρα σας έχει τύχει πολλές φορές να μιλάτε με κάποιον/αν και να βλέπει αλλού. Δεν είναι όμορφο πράγμα κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας. Αλλά και το να κοιτάζεις τον άλλο στα μάτια συνέχεια ίσως είναι υπερβολικό. Σαν γενικός κανόνας να κοιτάζεις τον άλλο μεταξύ του 30%-60% κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας κάνει για μια καλή εποικοδομητική συζήτηση. Βεβαιώσου να κοιτάς τον άλλο στα μάτια περισσότερο όταν ακούς απ’ ότι όταν μιλάς.

 5. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να βελτιώσεις την ομιλία σου

Έρευνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο έχουν δείξει ότι μια περιοχή εν ονόματι Broca’s area, η οποία χρησιμεύει στην παραγωγή ομιλίας, είναι ενεργής όχι μόνο όταν μιλάμε αλλά και όταν κινούμε τα χέρια μας. Εάν θέλεις να περάσεις το μήνυμα σου πιο εύκολα προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις και τα χέρια σου ενώ μιλάς. Έχει αποδειχθεί ότι χειρονομίες που σχετίζονται με την ομιλία βελτιώνουν την δεκτικότητα του ακροατή που δείχνει ότι παίζουν σημασία στο ακροατήριο. Όχι μόνο όταν μιλάς με τα χέρια σε βοηθά να θυμάσαι περισσότερα, βοηθά επίσης να κρατάς το ακροατήριο σου ‘ζωντανό’.

Τώρα μπορείς να είσαι το άτομο που έχει το κάτι μέσα σε ένα χώρο και θα δεις όταν εφαρμόσεις τα πιο πάνω απλά βήματα θα προξενείς καλύτερη εντύπωση στους άλλους και κάποιες φορές δεν θα ξέρεις το γιατί.

Ήρθε η ώρα να βγάλεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και σεβασμό με το να αφήσεις το κορμί σου να ‘μιλήσει’.

Comments

LIFESTYLE

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις

Kyriakos Tofi

Published

on

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις douleia xara

«Σε ένα κόσμο υπερπληροφόρησης, η δυνατότητα του να νιώθεις είναι ένα σπάνιο δώρο»
– Patrick Ness, συγγραφέας της τριλογίας «Chaos Walking»

Έχεις συμπληρώσει οκτώ ώρες δουλειάς και όμως κάτι σε αποτρέπει να σχολάσεις στην ώρα σου;

Ο ήλιος έχει προ πολλού δύσει και όμως οι συνάδελφοί σου μένουν αγκιστρωμένοι στη θέση τους;

Εάν στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας νιώθεις ότι έχεις κάνει την αποστολή σου αλλά το εργασιακό περιβάλλον δεν σου επιτρέπει να βάλεις μια άνω τελεία, τότε ο χρόνος που ξοδεύεις σκεπτόμενος τι θα μπορούσες να έκανες εκεί έξω, σε φθείρει ψυχολογικά. Πιο κάτω θα διαβάσεις τρεις προσεγγίσεις ώστε να τερματίζεις τη δουλειά στην προβλεπόμενη ώρα και να αξιοποιείς τον ελεύθερό σου χρόνο με τρόπο που θα σου επιτρέπει να επιστρέψεις το επόμενο πρωί με όρεξη και ενέργεια.

1. Δώσε νέα έννοια στη λέξη «φεύγω»

Η χρήση των κατάλληλων λέξεων μπορεί από μόνη της να δημιουργήσει συγκεκριμένα συναισθήματα και στην περίπτωση του να… φύγεις από τη δουλειά, αυτό που κυριαρχεί είναι η ενοχή. Το σκέφτεσαι μια και δύο φορές διότι ο προϊστάμενος σου ίσως κρίνει ότι δεν είσαι αφοσιωμένος και διότι οι συνάδελφοί σου σκύβουν το κεφάλι και ξοδεύουν όλο και περισσότερες ώρες μπροστά από μια οθόνη. Αν λοιπόν δώσεις τη σωστή απεικόνιση λέγοντας ότι δεν φεύγεις από κάτι αλλά πας στην οικογένεια, στους φίλους, στο κατοικίδιό σου, τότε αυτόματα βρίσκεσαι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και ανυπομονείς γι’ αυτό που σε περιμένει εκεί έξω.

2. Ιεράρχησε σωστά τα καθήκοντά σου

Μπορείς στην αρχή μιας εργάσιμης ημέρας να έχεις να αντιμετωπίσεις μια στοίβα από υποχρεώσεις, ωστόσο εσύ ο ίδιος γνωρίζεις καλύτερα ποια έχουν μεγαλύτερη αξία και για ποια θα σου ζητηθούν εξηγήσεις. Θέτοντας λοιπόν τη σωστή προτεραιότητα και θέτοντας εις πέρας πρώτα το πιο απαιτητικό καθήκον, αυξάνεις τις πιθανότητες ώστε στο τέλος της ημέρας να έχεις μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας. Εάν αποφεύγεις το λεγόμενο «μεγάλο ψάρι» και προτιμάς να ασχοληθείς με τα μικρότερα, τότε πολύ απλά το οκτάωρο δεν θα είναι αρκετό για να διεκπεραιώσεις το καθήκον σου.

3. Πες το δυνατά, πες το καθαρά

Εάν δεν είσαι σε θέση να επικοινωνήσεις με τον προϊστάμενό σου ή τους συνάδελφούς σου και να τους μεταφέρεις το αίτημα ή την επιθυμία να σχολάσεις στην ώρα σου, τότε πολύ απλά θα μείνεις καθισμένος πίσω από το γραφείο, με τις σκέψεις να σε βασανίζουν. Από τη στιγμή που έχεις λάβει υπόψη το δεύτερο σημείο και έχεις θέσει εις πέρας την ημερήσια αποστολή σου, τότε μπορείς όχι απλά να φύγεις στην ώρα που προβλέπεται, αλλά να ζητήσεις και προ αναχώρηση. Ακόμα και τα άτομα που σε περιτριγυρίζουν χρειάζονται κάποιο είδος… εκπαίδευσης ώστε να γνωρίζουν τι μπορούν να αναμένουν από εσένα και πότε. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναπτύξεις και την ικανότητα να λες «όχι» σε οτιδήποτε είναι πέραν των καθηκόντων σου και θα σου πάρει σημαντικό χρονικό διάστημα να το διεκπεραιώσεις.

Continue Reading

LIFESTYLE

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις

Kyriakos Tofi

Published

on

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις skepsi kanonas

«Όλοι μου λένε ότι φλερτάρω με τη λανθασμένη απόφαση αλλά τα λάθη είναι μέρος της ζωής»
– Paulo Coelho, συγγραφές της νουβέλας «Ο Αλχημιστής»

Οι αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις καθημερινά ξεκινούν από απλά πράγματα όπως το πως θα προτιμήσεις να απολαύσεις τον καφέ σου και επεκτείνονται σε πιο σύνθετα όπως το αν θα συνεχίσεις να ενοικιάζεις ένα διαμέρισμα ή θα αγοράσεις ένα σπίτι. Μερικά ζητήματα λύνονται ενστικτωδώς και ουσιαστικά το ερώτημα δεν προλαβαίνει καν να τεθεί, ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου μια απάντηση μπορεί να επηρεάσει όχι απλώς τις επόμενες ημέρες, αλλά τους υπόλοιπους μήνες της ζωής σου.

Τι κάνεις λοιπόν στην περίπτωση που παγώνεις και αδυνατείς να πάρεις μια σημαντική απόφαση;

Ο κανόνας 10-10-10 αναπτύχθηκε από την Suzy Welch στο βιβλίο 10-10-10: A Life Transforming Idea το οποίο κατάφερε να γίνει best seller. Η ιδέα της Welch είναι να συνοδεύσεις το ερώτημα που σε βασανίζει με άλλα τρία και συγκεκριμένα να διευκρινίσεις τι αντίκτυπο θα έχει η απόφασή σου τα επόμενα δέκα λεπτά, τους επόμενους δέκα μήνες και τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο τρόπους που ο εγκέφαλός σου λειτουργεί, κάνει την κάθε απόφαση να συνοδεύεται από συναισθήματα. Η συγγραφέας υποστηρίζει ότι απαντώντας τα τρία ερωτήματα που έχουν κοινό παρονομαστή τον αριθμό «10», θα αντιληφθείς αφενός μεν αυτό που σε βασανίζει αξίζει τον προβληματισμό και αφετέρου εάν η απόφασή σου είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους σου μακροπρόθεσμα.

Continue Reading

LIFESTYLE

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση

Kyriakos Tofi

Published

on

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi

«Ο χαρακτήρας είναι σαν ένα δένδρο και η φήμη σαν τη σκιά του»
– Abraham Lincoln, 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Η ευκολία με την οποίαν απορρίπτεις ή αποδέχεσαι ανθρώπους οι οποίοι είτε περνούν από δίπλα σου για μια στιγμή, είτε βρίσκονται στο κοινωνικό σου κύκλο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πρώτη εικόνα που σχηματίζεις. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του φλερτ, η εικόνα αυτή δεν περιορίζεται στο οπτικό κομμάτι, αλλά επεκτείνεται στον τρόπο συμπεριφοράς.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τέσσερα σημεία που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις στο μυαλό μιας γυναίκας, ακόμα και όταν έχεις χαθεί από το οπτικό της πεδίο.

1. Σκέψου την πρώτη σου ατάκα

Σημαντική εντύπωση δεν κάνει μόνο η πρώτη εικόνα αλλά και οι πρώτες λέξεις που θα εκστομίσεις όταν συναντάς για πρώτη φορά ένα άτομο. Καλό θα ήταν να έχεις στο… οπλοστάσιό σου κάτι έτοιμο ωστόσο αυτό που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά, είναι κάτι αυθεντικό όπως ένα σχόλιο ή ένα κομπλιμέντο για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που βλέπεις απέναντί σου. Παράλληλα καλό θα ήταν να αποφύγεις μια ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή με ένα όχι αλλά αντιθέτως να υποβάλεις μια ερώτηση που μπορεί να αποτελέσει βάση για μια συζήτηση όπως το πως πέρασε την ημέρα του ή την ημέρα της.

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 2 1024x707

2. Μίλα λιγότερο, άκου περισσότερο

Αν παρατηρήσεις με ηρεμία τις πλείστες συζητήσεις που έχεις καθημερινά, τότε θα διαπιστώσεις ότι λίγες εξ αυτών θεωρούνται διάλογοι. Ιδιαίτερα όταν έχεις να καθίσεις απέναντι σε κάποιαν που έχει ανάγκη να μιλήσει και να εξωτερικεύσει κάτι που την απασχολεί, θα παρατηρήσεις ότι δίνει πολύ περισσότερη έμφαση σε αυτά που λέει παρά σε όσα ακούει. Ιδιαίτερα όταν θέλεις να κάνεις μια καλή εντύπωση, πέραν από το να αναδείξεις τα δικά σου δυνατά σημεία, οφείλεις να ακούσεις με υπομονή και να επικροτήσεις τα αντίστοιχα του συνομιλητή σου.

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 3 1024x711

3. Γίνε λιγότερο διαθέσιμος

Εάν το σκηνικό είναι σε ένα χώρο στον οποίον κάνεις μια προσέγγιση και μια αρχή από μηδενική βάση, τότε είναι φυσιολογικό να μπεις σε μια συζήτηση η οποία θα έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Εκεί που νιώθεις ότι τα θέματα λιγοστεύουν, μη διστάσεις να κάνεις ένα βήμα προς τα πίσω, να επιστρέψεις στην παρέα σου ή να γεμίσεις το ποτήρι σου. Με άλλα λόγια, αφού εκφράσεις το ενδιαφέρον σου, δείξε ότι έχεις κι άλλες εναλλακτικές να περάσεις τη βραδιά σου και μια από αυτές είναι και εκείνη.

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 4 1024x683

4. Ερμήνευσε τα σημάδια

Η γλώσσα του σώματος αποτελεί τον καλύτερο οδηγό ώστε να γνωρίζεις αν βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι. Εάν η γυναίκα που έχεις απέναντί σου επιδιώκει έστω και ακούσια την επαφή, γέρνοντας πάνω σου καθώς χαμογελά ή αν διατηρεί οπτική επαφή με άνεση και χωρίς να αποστρέφει το βλέμμα, τότε συνέχισε αυτό που κάνεις. Εάν όμως την παρατηρείς να σταυρώνει τα χέρια και να ανασηκώνει τα φρύδια της, τότε άλλαξε αμέσως θέμα συζήτησης ή και τακτική.

Continue Reading

Social Media

The Latest

Plagiarism Online Free Check13 hours ago

Types of writing application for work and autobiography

Types of writing application for work and autobiography Composing official documents requires special skills and knowledge. Formal documentation had rigid...

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις douleia xara 400x240 3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις douleia xara 80x80
LIFESTYLE2 days ago

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις

«Σε ένα κόσμο υπερπληροφόρησης, η δυνατότητα του να νιώθεις είναι ένα σπάνιο δώρο» – Patrick Ness, συγγραφέας της τριλογίας «Chaos...

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις skepsi kanonas 400x240 Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις skepsi kanonas 80x80
LIFESTYLE4 days ago

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις

«Όλοι μου λένε ότι φλερτάρω με τη λανθασμένη απόφαση αλλά τα λάθη είναι μέρος της ζωής» – Paulo Coelho, συγγραφές...

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 400x240 4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 80x80
LIFESTYLE7 days ago

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση

«Ο χαρακτήρας είναι σαν ένα δένδρο και η φήμη σαν τη σκιά του» – Abraham Lincoln, 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων...

Το θρυλικό «Take On Me» με 20 πινελιές από τον Anthony Vincent take on me aha 400x240 Το θρυλικό «Take On Me» με 20 πινελιές από τον Anthony Vincent take on me aha 80x80
ENTERTAINMENT1 week ago

Το θρυλικό «Take On Me» με 20 πινελιές από τον Anthony Vincent

Δεν απογοήτευσε ούτε αυτή τη φορά τους δυόμιση εκατομμύρια ακόλουθούς του στο Youtube o Anthony Vincent, ερμηνεύοντας με το δικό...

Game of Thrones: Φινάλε με πολλαπλούς και απρόσμενους θανάτους game of thrones 2018 400x240 Game of Thrones: Φινάλε με πολλαπλούς και απρόσμενους θανάτους game of thrones 2018 80x80
ENTERTAINMENT1 week ago

Game of Thrones: Φινάλε με πολλαπλούς και απρόσμενους θανάτους

Για ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό φινάλε το οποίο θα βρει ελάχιστους πρωταγωνιστές να παραμένουν ζωντανοί και όρθιοι, προϊδέασαν οι δημιουργοί...

3 πράγματα που αξίζει να κάνεις μόνος το 2018 solo monos 400x240 3 πράγματα που αξίζει να κάνεις μόνος το 2018 solo monos 80x80
LIFESTYLE2 weeks ago

3 πράγματα που αξίζει να κάνεις μόνος το 2018

«Η μοναξιά κάνει τις ακτίνες του ήλιου πιο καυτές και τον αέρα της νύχτας πιο μυρωδάτο» – Herny Rollins, Αμερικανός...

3 στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δυνατή σχέση sxesi 400x240 3 στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δυνατή σχέση sxesi 80x80
LIFESTYLE2 weeks ago

3 στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δυνατή σχέση

«Όσο περισσότερο κοντά σε μια σχέση έρχεσαι, τόσο πιο απαραίτητα είναι το τακτ και η ευγένεια» – Oliver Wendell Holmes,...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X