Connect with us

LIFESTYLE

Πως να καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα: 7 εύκολοι τρόποι

Druid

Published

on

Πως να καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα: 7 εύκολοι τρόποι alexis brown 85793

Τι χειρότερο από έναν κατά συρροή ψεύτη;

Το άτομο που δεν μπορείς να εμπιστευτείς με τίποτα.

Το άτομο που πρέπει να αμφισβητήσεις ότι σου πει. Από την άλλη υπάρχει το άλλο το χειρότερο, αυτός που σου λέει ψέματα μια κάθε τόσο για να πετύχει αυτό που θέλει και ξεγελά με ευκολία.

Το ONEMANshow σε βγάζει από την δύσκολη θέση και σου παρουσιάζει εφτά εύκολους τρόπους για να αξιολογήσεις και να εντοπίσεις τις περιπτώσεις κατά τις οποίες, κάποιος σου λέει ψέματα.

Ας ξεκινήσουμε:

1. Την προδίδει το πρόσωπο της

Μπορεί να νομίζεις ότι ένα χαμόγελο μπορεί εύκολα να κρύψει πραγματικά αισθήματα, αλλά οι εκφράσεις που φαίνονται ασυναίσθητα στο πρόσωπο ενός ψεύτη, προδίδουν το τι πραγματικά σκέφτεται, είτε το ξέρει, είτε όχι. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα micro-expressions είναι καλά στοιχεία για να εντοπίσεις ένα ψεύτη, αλλά είναι τόσο δύσκολο να τα καταλάβεις, που ακόμη και εκπαιδευμένοι σε τέτοια θέματα δυσκολεύονται να τα εντοπίσουν. Το ONEMANshow λοιπόν, σε συμβουλεύει να κοιτάξεις αν κοκκίνησαν τα μάγουλα της, μιας και το άγχος κάποτε αναγκάζει τους ανθρώπους να κοκκινίζουν, καθώς επίσης και άλλες ασυνήθιστες συνήθειες όπως το ανοιγόκλεισμα των ρουθουνιών, οι βαθιές αναπνοές και το ανοιγόκλεισμα των ματιών, πράγματα που υποδεικνύουν ότι ο εγκέφαλος εργάζεται υπερωρίες.

Πως να καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα: 7 εύκολοι τρόποι kyle glenn 352480 1024x683

2. Η γλώσσα του σώματος

Είναι πολύ σημαντικό να εξετάσεις ολόκληρη την στάση του συνομιλητή σου, μιας και δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό για να προδώσει ένα ψεύτη. Η ειλικρίνεια χαρακτηρίζεται από αρμονία στις κινήσει,- οπότε εκτός από την στάση του σώματος, κοίταξε και για το συντονισμό μεταξύ προσώπου, σώματος, φωνής και ομιλίας. Όπως ένα ζώο που αποφεύγει να το δουν, έτσι κι ένας ψεύτης μαζεύει τα χέρια και τα πόδια του ή περιορίζει τις κινήσεις του στο ελάχιστο, προσπαθώντας να μικρύνει τον όγκο του. Οι ψεύτες φέρνουν τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους επειδή οι ασυγκράτητες, μη αρμονικές κινήσεις μπορεί να τους προδώσουν.

Πως να καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα: 7 εύκολοι τρόποι meghan duthu 114575 1024x683

3. Πως χαμογελά ο ψεύτης

Μερικές φορές ένα χαμόγελο μπορεί να κρύψει τα πραγματικά αισθήματα κάποιου ατόμου. Δώσε σημασία στο πως ένα άτομο χαμογελά, όπως επίσης και σε άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ίσως μπορέσεις να προσέξεις τι προσπαθεί να κρύψει, όπως για παράδειγμα φόβο, θυμό και απέχθεια. Ένα πραγματικό χαμόγελο συνδυάζει χείλη και μάτια.

4. Πως μιλά το άτομο

Αν και η αλλαγή στην φωνή μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη ότι σου λένε ψέματα, οι ειδικοί λένε ότι για να είσαι σίγουρος πρέπει να δώσεις σημασία και στην ομιλία του άλλου και στις αναπνοές του. Δηλαδή εάν αυξάνει την ταχύτητα της ομιλίας του ή την χαμηλώνει, τότε (συγνώμη) αλλά δεν ακούς την πραγματική αλήθεια.

Πως να καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα: 7 εύκολοι τρόποι yeshi kangrang 293935 819x1024

5. Τι είναι το περιεχόμενο της συζήτησης

Οι ψεύτες συνήθως αποφεύγουν λέξεις όπως “αλλά”, “εκτός” και “ενώ”. Επίσης είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν λέξεις όπως “εγώ”, “εμένα” και “δικό μου”. Στην προσπάθεια τους να απομακρυνθούν από το ίδιο τους το ψέμα, οι ψεύτες αυτοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν λιγότερο τις προσωπικές αντωνυμίες.

Πως να καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα: 7 εύκολοι τρόποι 06 spot a liar behaving uncharacteristically

6. Πως αντιδρά

Οι ειδικοί σε αυτά τα θέματα πιστεύουν ότι οι αλλαγές στην συμπεριφορά κάποιου, χρίζουν της προσοχής σου. Πρέπει ξανά να προσέξεις τον ρυθμό της ομιλίας, την στάση του σώματος, την χροιά της φωνής και τις κινήσεις με τα χέρια σε σύγκριση με αυτά που ήδη μπορεί να ξέρεις για το άτομο αυτό. Όταν σου λέει η κοπέλα σου ότι της αρέσει το κολιέ που της πήρες με ένα σφικτό χαμόγελο που δεν φτάνει μέχρι τα μάτια της, τότε μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι της άρεσε.

7. Είναι η ερώτηση απλή ή δύσκολη;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό για κάποιον να κοιτάζει στην άλλη κατεύθυνση όταν ερωτηθούν μια δύσκολη ερώτηση. Αλλά όταν κάποιος αποφεύγει το βλέμμα σου όταν ερωτηθούν κάτι απλό, τότε αυτό είναι λίγο ύποπτο. Επίσης, οι ειδικοί λένε να κοιτάζεις και τις κόρες των ματιών. Όταν ο άλλος λέει ψέματα συνήθως τις φεύγει από πάνω σου και βλέπει γωνιακά.

LIFESTYLE

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης

Kyriakos Tofi

Published

on

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική σκηνή μετά την 13η Ιανουαρίου 2018 καθώς ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή. Ο ανατρεπτικός τραγουδοποιός και ηθοποιός, ο οποίος ήταν γνωστός για τον καυστικό και χειμαρρώδη του στίχο άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή καρδιά σε ηλικία 63 ετών. Στο διάστημα που δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης κατάφερε να σκορπίσει άφθονο γέλιο στους θαυμαστές του, να οδηγηθεί ουκ ολίγες φορές στα δικαστήρια λόγω της καυστικής του κριτικής, αλλά και να συνθέσει ιδιαίτερα τραγούδια που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία αλλά και την επικαιρότητα.

1. Νεοέλληνας, 1993

2. Σουζάνα, 1985

3. Σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι, 1993

4. Κάγκελα παντού, 1986

Continue Reading

LIFESTYLE

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο

Kyriakos Tofi

Published

on

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos

«Γέλα και ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου, ροχάλισε και θα κοιμηθείς μόνος!»
– Anthony Burgess, συγγραφές της νουβέλας «A Clockwork Orange»

Μετά από μια κοπιαστική ημέρα, ακόμα και η συσσωρευμένη κούραση ίσως να μην σε ωθεί σε έναν ανάλαφρο και απολαυστικό ύπνο, εάν το μυαλό ταξιδεύει δεξιά και αριστερά. Η καλή ημέρα λένε ότι ξεκινά από το πρωί και ένα καλό πρωινό συνεπάγεται με ξεκούραση και ύπνο ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Εάν λοιπόν θέλεις να νικήσεις την αϋπνία ή να την καταστήσεις απλά μια έννοια που δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιό σου, εφάρμοσε τα πιο κάτω.

1. Στείλε την τεχνολογία για ύπνο

Το μπλε φως που εκπέμπουν οι συσκευές που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου όπως ο προσωπικός σου υπολογιστή, το tablet και το κινητό τηλέφωνο, αποσυντονίζουν τον κιρκαδικό ρυθμό. Έτσι επηρεάζει την μελατονίνη, γνωστή ως ορμόνη του ύπνου, διεγείροντας τον εγκέφαλο. Εκεί λοιπόν που θέλεις να κατεβάσεις ρυθμούς και να περιορίσεις την έκθεσή σου σε φως το οποίο σε ξυπνά, με τη χρήση της τεχνολογίας πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο. Μια ώρα πριν κατευθυνθείς στο κρεβάτι, περιόρισε η εκμηδένισε την επαφή με τέτοια μέσα και αντικατέστησέ το με την ανάγνωση ενός βιβλίου.

2. Απόλαυσε καφέ και διέγερση όταν το χρειάζεσαι

Η καφεΐνη ή καλύτερα η διέγερση που προέρχεται από την κατανάλωσή της, μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις μέχρι έξι ώρες. Εάν έχεις σκοπό να πιεις καφέ το απόγευμα πριν πας στο γυμναστήριο ή για να αντέξεις τις υπερωρίες, σκέψου ξανά. Η ιδανική ώρα για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη του αγαπημένου σου ροφήματος δεν είναι μόλις ξυπνήσεις, αλλά περίπου δύο έως τρεις ώρες αργότερα μιας και ξυπνώντας τα επίπεδα ενέργείας σου ανεβαίνουν σταδιακά.

3. Χρησιμοποίησε το κρεβάτι για ύπνο και σεξ

Η κρεβατοκάμαρά σου θα πρέπει να είναι ένα… άβατο δωμάτιο εκτός από δύο περιπτώσεις και αυτές είναι ο ύπνος και φυσικά ο έρωτας. Αν έχεις γραφείο και δουλεύεις δίπλα από το κρεβάτι σου, τότε συσχετίζεις το χώρο με έντονη σκέψη και προβληματισμό. Με λίγα λόγια απόφυγε την τοποθέτηση αντικειμένων ή εικόνων στο ερημητήριό σου, που μπορεί να σε ωθήσουν στο να ταξιδέψεις με το μυαλό αλλού.

Continue Reading

LIFESTYLE

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018

Kyriakos Tofi

Published

on

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima

«Το τέλος μιας χρονιάς δεν είναι ούτε σταματημός ούτε εκκίνηση αλλά συνέχιση μιας διαδικασίας με περισσότερη σοφία και εμπειρία»
– Hal Borland, συγγραφές της νουβέλας «Rocky Mountain Tipi Tails»

Το ξεκίνημα κάθε χρονιάς προσφέρεται για ανασύνταξη και εξέταση των τακτικών που ακολουθείς σε τομείς στους οποίους προσπαθείς καθημερινά να προοδεύσεις. Όταν βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, τότε η αλλαγή στρατηγικής είναι επιβεβλημένη μιας και δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με το μυαλό και τις συνήθειες που είχες όταν το δημιούργησες.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τρεις στροφές που οφείλεις να πραγματοποιήσεις άμεσα εάν θέλεις να πανηγυρίζεις σε ένα χρόνο από τώρα για το έδαφος που έχεις καλύψει.

1. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου δημιουργικά

Όταν αντικρίζεις έστω και το παραμικρό εμπόδιο τότε το μυαλό σου μπαίνει σε μια διαδικασία δημιουργίας καταστροφικών σεναρίων, απρόβλεπτων καταστάσεων και ανυπέρβλητων βουνών. Η λέξη «δημιουργία» είναι κλειδί καθώς στην πραγματικότητα ελάχιστα από αυτά υπάρχουν πραγματικά και ακόμα λιγότερα δύναται να πραγματοποιηθούν μιας και παρουσιάζονται διογκωμένα. Καιρός είναι λοιπόν αυτή την φαντασία να τη χρησιμοποιήσεις δημιουργικά και να πλάσεις με το μυαλό σου ευχάριστες και όμορφες εικόνες σε σημείο που θα νιώσεις τα ίδια συναισθήματα με αυτά που θα ένιωθες εάν και εφόσον τα βίωνες πραγματικά. Αυτή η διαδικασία δεν είναι ονειροπόληση αλλά η αρχή για να ξετυλίξεις το κουβάρι που θα σε φέρει στη γραμμή του τερματισμού.

2. Απεύθυνε τις σωστές ερωτήσεις

Ξεκινώντας από τις απορίες που υποβάλεις στον ίδιο σου τον εαυτό, προσπάθησε να είσαι συγκεκριμένος και στοχευμένος ώστε να πάρεις και τις ανάλογες απαντήσεις. Μια ερώτηση που ξεκινά με «πως στο καλό θα…» είναι από μόνη της αποδυναμωτική και ουσιαστικά σου δένει τα χέρια ενώ μια ψυχραιμότερη προσέγγιση όπως «μήπως να δοκίμαζα…» έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά άτομα που θαυμάζεις και πιστεύεις ότι έχουν βρει το κλειδί της επιτυχίας, μη διστάσεις να τους ρωτήσεις ευθέως για την πορεία τους, παρά να τους υποβαθμίζεις με υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια. Σε όλους αρέσει πολύ να εξιστορούν τα κατορθώματά τους και αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να αισθάνονται ολοκληρωμένοι.

3. Ανέλαβε το 100% της ευθύνης για τις πράξεις σου και τα αποτελέσματα

Το στοιχείο που ο κάθε άνθρωπος δυσκολεύεται να διαχωρίσει ώστε να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, είναι ότι κάποια πράγματα μπορεί να τα επηρεάζει και κάποια όχι. Εάν διοργανώσεις μια εκδρομή στη φύση αλλά εν τέλει βρέχει τότε είτε θα την αναβάλεις είτε θα χορέψεις στη βροχή. Εάν έμεινες από καύσιμα επειδή ανέβαλες να γεμίσεις το αυτοκίνητο τότε είτε θα καλέσεις οδική βοήθεια, είτε θα… σπρώξεις. Από τη στιγμή λοιπόν που εντοπίσεις τα νήματα τα οποία εσύ μπορείς να κινήσεις, τότε γνωρίζεις τις καταστάσεις που μπορείς να επηρεάσεις και να επικεντρωθείς σε αυτές. Μην σπαταλάς την ενέργειά σου σε σκέψεις όπως την ανυπαρξία κάποιων προϋποθέσεων που οι άλλοι έχουν όπως το χρήμα ή η φυσική ομορφιά, αλλά ξόδεψέ την φωτίζοντας τις πτυχές της ζωής σου που χρίζουν βελτίωση.

Continue Reading

Social Media

The Latest

NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του nba jam ps3 400x240 NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του nba jam ps3 80x80
ENTERTAINMENT2 days ago

NBA Jam: Επιστρέφει για την 25η επέτειό του

Αν είσαι gamer και ταυτόχρονα σου αρέσει το πιο θεαματικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας στον κόσμο, τότε από τα χέρια του πέρασε...

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis 400x240 4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης jimmys panousis 80x80
LIFESTYLE5 days ago

4 τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τζίμης Πανούσης

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική σκηνή μετά την 13η Ιανουαρίου 2018 καθώς ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή. Ο...

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos 400x240 3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο ipnos 80x80
LIFESTYLE1 week ago

3 βήματα για έναν πιο απολαυστικό ύπνο

«Γέλα και ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου, ροχάλισε και θα κοιμηθείς μόνος!» – Anthony Burgess, συγγραφές της νουβέλας «A...

Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019 game of thrones battel 400x240 Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019 game of thrones battel 80x80
ENTERTAINMENT2 weeks ago

Game of Thrones: Πάγος, φωτιά και δράκοι ξανά το 2019

Μια χρονιά χωρίς white walkers, δράκους και φυσικά τις ηγετικές φυσιογνωμίες των Jon Snow και Daenerys Targaryen θα είναι το...

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima 400x240 3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018 pirotexnima 80x80
LIFESTYLE3 weeks ago

3 απλούστατες στρατηγικές για να κατακτήσεις κάθε στόχο του 2018

«Το τέλος μιας χρονιάς δεν είναι ούτε σταματημός ούτε εκκίνηση αλλά συνέχιση μιας διαδικασίας με περισσότερη σοφία και εμπειρία» –...

Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree» u2 bono 400x240 Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree» u2 bono 80x80
ENTERTAINMENT3 weeks ago

Τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τους U2 στην περιοδεία «The Joshua Tree»

Σχεδόν τρία εκατομμύρια εισιτήρια διέθεσε ο Bono και η παρέα του κατά την περιοδεία «The Joshua Tree» του συγκροτήματος U2...

Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη» signomi apologia 400x240 Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη» signomi apologia 80x80
LIFESTYLE3 weeks ago

Πως να διαχειριστείς αυτόν που αρνείται να πει «συγνώμη»

«Συγνώμη! Εάν είχες δίκιο θα συμφωνούσα μαζί σου» – Robin Williams, Αμερικανός κωμικός και πρωταγωνιστής στην ταινία «Jumanji» Εάν δεν...

4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017 movie series 400x240 4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017 movie series 80x80
ENTERTAINMENT3 weeks ago

4 σειρές που έφεραν γέλιο και δάκρυ κατά τη διάρκεια του 2017

Με τόσες σειρές να κυκλοφορούν στα αμερικανικά και όχι μόνο τηλεοπτικά δίκτυα, δεν είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν τα γούστα κάθε...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X