Connect with us

LIFESTYLE

Πως να πάψεις να ζεις μιαν θλιβερή και απογοητευτική ζωή

Kyriakos Tofi

Published

on

«Δεν μπορείς να ζεις ικανοποιώντας τους άλλους αλλιώς θα είσαι μίζερος»
– Dan Marino, παλαίμαχος Αμερικανός quarter-back των «Miami Dolphins»

Η συνεχής προβολή της λαμπερής ζωής η οποία προβάλλεται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργεί αυθόρμητα μιαν τάση για σύγκριση από την οποίαν δύσκολα μπορείς να βγεις κερδισμένος καθισμένος στον καναπέ σου.

Πέραν τούτου, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και η σμίκρυνση του ελεύθερου χρόνου, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια προκειμένου να επενδύσεις σε εμπειρίες, μικρές ή μεγάλες, οι οποίες θα δώσουν μια διαφορετική νότα.

Φαινόμενα όπως η κατάθλιψη δεν απέχουν πολύ και μπορούν να δημιουργούνται αργά-αργά μέσα σου, οδηγώντας σε υποτονικότητα, κατήφεια και πλήθος ερωτηματικών.

Προκειμένου να λειτουργήσεις προληπτικά και να αποφύγεις αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον, συνέχισε να διαβάζεις τα πιο κάτω:

1. Πάρε την ευθύνη στο ακέραιο

Αν δεν έχεις το επάγγελμα των ονείρων σου τότε πήγαινε σε μια ή περισσότερες συνεντεύξεις για νέα εργασία. Αν δεν έχεις δίπλα σου το κορίτσι των ονείρων σου τότε τόλμησε να φλερτάρεις είτε σε ένα μπαράκι, είτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν νιώθεις ότι αμείβεσαι με λιγότερα απ’ όσα προσφέρεις, τότε τόλμησε να ζητήσεις αύξηση από το αφεντικό σου. Δεν υπάρχει «μα» αλλά ούτε και φταίξιμο σε οποιονδήποτε άλλον πέραν από τον ίδιό σου τον εαυτό, αν δεν κάνεις το μέγιστο από αυτά που μπορείς, ώστε να βελτιώσεις κάθε πτυχή της ζωής του. Ταυτόχρονα, αναγνώρισε τι μπορείς να αλλάξεις και τι όχι και προετοιμάσου για να διαχειριστείς την αβεβαιότητα η οποία πηγάζει από την δεύτερη κατάσταση.

2. Μη ζητάς επιβεβαίωση από τρίτους

Αναμφίβολα ο έπαινος είτε σε προφορικό, είτε σε πιο χειροπιαστό επίπεδο, είναι ότι καλύτερο μπορείς να λάβεις είτε στον επαγγελματικό, είτε στον αισθηματικό τομέα. Παρόλ’ αυτά υπάρχει μια λεπτή γραμμή από του να βλέπεις τις προσπάθειές σου να τυγχάνουν αναγνώρισης και από του να εξαρτάσαι αποκλειστικά και μόνο από ένα θετικό σχόλιο από τα χείλη κάποιου άλλου. Διότι η παγίδα του να ζεις για να ικανοποιήσεις τα «θέλω» οποιονδήποτε άλλου πέραν από του εαυτού σου, είναι πολύ κοντά και σε τέτοια περίπτωση, όλη σου η ενέργεια και οι σκέψεις αναλώνονται άσκοπα, αφήνοντάς σε άδειο στο τέλος κάθε ημέρας.

3. Νιώσε ευάλωτος

Ο φόβος είναι ένα εργαλείο για το οποίο θα πρέπει να είσαι ευγνώμων καθώς σε αποτρέπει από του να ρισκάρεις ακόμα και την ίδιά σου τη ζωή. Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που δημιουργείται μια πλάνη στο μυαλό σου με αποτέλεσμα να γυρίσει μπούμερανγκ και να σε κρατήσει παγωμένο σε μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να ζεις στην αβεβαιότητα είναι μέρος της ζωής και αντί να κρατήσεις μιαν ασπίδα απέναντί της, αγκάλιασέ την διότι ακριβώς εκεί είναι που κρύβονται τα ομορφότερα πράγματα. Επιπρόσθετα, σε ωθεί ως προς το να δυναμώσεις ατομικά αλλά και να αναζητήσεις τις κατάλληλες συμμαχίες και ανθρώπινες σχέσεις, οι οποίες θα διευρύνουν τον κοινωνικό σου κύκλο.

Comments

LIFESTYLE

3 τρόποι οι οποίοι διευκολύνουν τον ύπνο στο αεροπλάνο

Kyriakos Tofi

Published

on

Ο ενθουσιασμός ο οποίος προηγείται ενός ταξιδιού, μετριάζεται όταν μπεις στη διαδικασία μετάβασης στον προορισμό σου ιδιαίτερα όταν θα χρειαστεί να υποστείς είτε μιαν πολύωρη πτήση είτε εναλλαγές αεροπλάνων.

Από τη στιγμή που δεν έχει ακόμη εφευρεθεί συσκευή τηλεμεταφοράς, απαιτείται όπως διαχειριστείς το χρονικό διάστημα αυτό με τρόπο που από τη μια δεν αποστραγγίζει την ενέργειά σου και από την άλλη το καθιστά όσο το δυνατό πιο ευχάριστο.

Ο ιδανικός τρόπος για να περάσεις το χρόνο μέσα σε ένα αεροπλάνο, είναι φυσικά ο ύπνος ωστόσο αν δεν είσαι ένας από αυτούς που μπορούν να κοιμηθούν άμεσα και οπουδήποτε, τότε η προσπάθεια να κλείσεις τα μάτια ίσως καταστεί και βασανιστική.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τρεις απλούς και ανέξοδους τρόπους ώστε να αυξήσεις την πιθανότητα να κοιμηθείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου:

1. Προτίμησε θέση δίπλα στο παράθυρο

Η προσπάθεια να κοιμηθείς σε όρθια θέση έστω κι αν ο λαιμός και το κεφάλι σου υποστηρίζονται από ένα neck pillow είναι δύσκολη διότι πολύ απλά δεν είσαι «προγραμματισμένος» να το πράττεις. Αντιθέτως η θέση δίπλα στο παράθυρο σου δίνει την ευελιξία να ακουμπήσεις το κεφάλι σου στο πλάι και να προσομειώσεις κατά κάποιον τρόπο τη φυσική θέση την οποίαν λαμβάνεις όταν θα κοιμηθείς. Επιπρόσθετα η πρόσβαση στο παράθυρο σου δίνει την ευχέρεια να ρυθμίσεις την έκθεσή σου σε φως, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύεις πρωινές ή απογευματινές ώρες.

2. Κάνε το αεροπλάνο, σπίτι σου

Η Damian McCabe, CEO της ιστοσελίδας McCabe World Travel εισηγείται όπως μεταφέρεις μαζί σου στο αεροπλάνο, αντικείμενα τα οποία σε υποβοηθούν να μεταβείς σε κατάσταση ηρεμίας στην καθημερινότητά σου. Αυτό μπορεί να είναι ένα έξτρα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες ή απλά ένα mp3 player με την αγαπημένη σου μουσική, η οποία μπορεί να σε ταξιδέψει νοητικά σε άλλους προορισμούς. Ακόμα και πολλές χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης, μπορείς να εξομοιώσεις το οικείο σου περιβάλλον, κατάσταση η οποία θα σε βοηθήσει να κλείσεις τα μάτια και να ξεκουραστείς.

3. Επιστράτευσε μελατονίνη

Η χρήση φαρμακευτικής αγωγής η οποία είναι υποβοηθητική στον ύπνο και τη ρύθμιση του βιολογικού σου ρολογιού θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή ώστε να επιφέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η λάθος επιλογή μπορεί να καταστρέψει όλη την εμπειρία του ταξιδιού, μεταφέρνοντάς σε, σε μιαν κατάσταση υποτονική διάθεση η οποία διαρκεί και πέραν από τη μετάβαση από το σημείο Α στο σημείο Β, γεγονός το οποίο επισημαίνει ο Max Hirshkowitz, πρώην πρόεδρος του National Sleep Foundantion. Μια καλή λύση είναι η μελατονίνη, ορμόνη την οποίαν το σώμα σου παράγει ούτως ή αλλιώς και η οποία υποβηθά τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού, στέλνοντας το σήμα ότι είναι ώρα για ύπνο.

Continue Reading

LIFESTYLE

Γιατί ο χρόνος φαίνεται να κυλάει γρηγορότερα όσο μεγαλώνεις;

Kyriakos Tofi

Published

on

Ποια ήταν η μεγαλύτερη σου επιθυμία κατά τη διάρκεια των σχολικών σου χρόνων; Μήπως να κλείσεις τα μάτια και όταν τα ανοίξεις να μετατραπείς σε ενήλικα;

Ποια είναι η μεγαλύτερή σου νοσταλγία από τα παιδικά σου χρόνια; Μήπως η ανεμελιά και η έλλειψη ευθύνης αλλά και έγνοιας για τους λογαριασμούς και τις προθεσμίες στη δουλειά;

Με την απάντηση των ρητορικών αυτών ερωτημάτων, λαμβάνεις μιαν απλοϊκή απάντηση στην ερώτηση του γιατί ο χρόνος φαίνεται να κυλάει γρηγορότερα όσο μεγαλώνεις ωστόσο η επιστήμη πάει ένα βήμα παρακάτω.

Σύμφωνα με την proportional theory η οποία μεταφράζεται ως αναλογική θεωρία, η ιδέα της ροής του χρόνου καθορίζεται από την αίσθηση του παρόντος χρόνου, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από τη διάρκεια ζωής σου.

Με άλλα λόγια, ένας χρόνος μοιάζει πολύ μεγαλύτερος σε διάρκεια για ένα παιδί μιας και αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό της μέχρι τώρα ζωής του, ενώ για έναν ενήλικα η αναλογία είναι πολύ μικρότερη.

Ο Dharma Singh Khalsa, πρόεδρος του Alzheimer’s Research and Prevention Foundation αναφέρεται στο φαινόμενο της τηλεσκοπίας (telescopy) σύμφωνα με το οποίο, οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας υποτιμούν το χρόνο και λειτουργούν σαν να βλέπουν μέσα από ένα τηλεσκόπιο το οποίο κάνει ένα αντικείμενο σε απόσταση να φαίνεται πιο κοντά.

Ανάλογα λειτουργεί και ο εγκέφαλός σου ο οποίος έχει την τάση να επαναφέρει στη μνήμη γεγονότα τα οποία έγιναν μετα από σημαντικό χρονικό διάστημα, σαν να διαδραματίστηκαν χθες.

Continue Reading

LIFESTYLE

3 λόγοι για τους οποίους η αναζήτηση βοήθειας δεν είναι σημάδι αδυναμίας

Kyriakos Tofi

Published

on

Πως θα αισθανόσουν για ένα φίλο σου αν εξομολογηθεί ότι έχει επισκεφτεί ψυχολόγο προκειμένου να επιλύσει ένα πρόβλημα το οποίο τον απασχολεί;

Βρέθηκες ποτέ στη θέση να ζητήσεις σημειώσεις από τον συμμαθητή ή τον συμφοιτητή σου κατά τη διάρκεια των σχολικών ή φοιτητικών σου χρόνων;

Αν οι δύο αυτές ερωτήσεις, άσχετα από την απάντησή τους, σε φέρνουν σε άβολη θέση και σου δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας ή ακόμη και λύπησης, τότε ο όρος «βοήθεια» είναι παρεξηγημένος.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τρία επιχειρήματα τα οποία κλονίζουν τον μύθο που φέρνει την αναζήτηση στήριξης και την αδυναμία να είναι όροι αλληλένδετοι.

1. Σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα

Προφανώς η αναζήτηση βοήθειας γίνεται κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου όπου οι εναλλακτικές λύσεις έχουν εξαντληθεί και ένα πρόβλημα εξακολουθεί να σε απασχολεί. Το να καταφεύγεις σε ένα φίλο ή την οικογένειά σου για να βρει αποκούμπι, δεν μεταφράζεται σε ζητιανιά αν το θέμα είναι οικονομικό, ούτε σε λύπηση αν το θέμα είναι ψυχολογικό και μπορείς πάντα με τις ενέργειές σου αργότερα να δείξεις την εκτίμησή σου όταν θα κολυμπάς σε ήρεμα νερά. Επομένως το να ζητήσεις βοήθεια όχι απλώς δεν πρέπει να συνοδεύεται από αρνητικά συναισθήματα, αλλά αντιθέτως να αποτελεί τη σπίθα η οποία θα οδηγήσει σε καλύτερες ημέρες με λιγότερα προβλήματα και περισσότερα χαμόγελα.

2. Η στήριξη σε ανεβάζει επίπεδο

Πίσω από κάθε σπουδαίο αθλητή υπάρχει ένας ή περισσότεροι προπονητές οι οποίοι τον καθοδήγησαν από τα πρώτα βήματα στο στίβο, στο παρκέ ή στο γρασίδι, μέχρι την καταξίωση. Προφανώς ουδείς δεν είναι αυτοδημιούργητος ή ακόμα και αν από πείσμα θελήσεις να ανέβεις στην κορυφή του βουνού στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείς για μια χρονοβόρα διαδικασία. Η αναζήτηση βοήθειας δεν συνεπάγεται αποκλειστικά το να ξεκολλήσεις από τη λάσπη, αλλά και το να πάρεις την έξτρα ώθηση ώστε να ξεπεράσεις το ένα εμπόδιο μετά το άλλο.

3. Παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου

Προσκρούοντας σε ένα εμπόδιο, έχεις ουσιαστικά την επιλογή είτε να επιστρατεύσεις κάθε μέσο για να το υπερνικήσεις, είτε να υιοθετήσεις μιαν παθητική στάση και να το θαυμάζεις με σταυρωμένα χέρια. Η εύρεση του τρόπου εκείνου αλλά και των μέσων εκείνων που θα σε βοηθήσουν να βγεις νικητής, είναι και μαγκιά αλλά και μια μορφή δύναμης καθώς ο συνδυασμός για την εύρεση της μαγικής φόρμουλας, είναι από μόνος του μια πρόκληση. Την επόμενη φορά που θα αντικρίσεις ένα άτομο το οποίο συγκεντρώνει χαρακτηριστικά τα οποία θα είχες, προτίμησε να τον πλησιάσεις και να του ζητήσεις συμβουλή, παρά να προσπαθήσεις να τον υπονομεύσεις.

Continue Reading

Social Media

The Latest

LIFESTYLE2 days ago

3 τρόποι οι οποίοι διευκολύνουν τον ύπνο στο αεροπλάνο

Ο ενθουσιασμός ο οποίος προηγείται ενός ταξιδιού, μετριάζεται όταν μπεις στη διαδικασία μετάβασης στον προορισμό σου ιδιαίτερα όταν θα χρειαστεί...

LIFESTYLE1 week ago

Γιατί ο χρόνος φαίνεται να κυλάει γρηγορότερα όσο μεγαλώνεις;

Ποια ήταν η μεγαλύτερη σου επιθυμία κατά τη διάρκεια των σχολικών σου χρόνων; Μήπως να κλείσεις τα μάτια και όταν...

LIFESTYLE1 week ago

3 λόγοι για τους οποίους η αναζήτηση βοήθειας δεν είναι σημάδι αδυναμίας

Πως θα αισθανόσουν για ένα φίλο σου αν εξομολογηθεί ότι έχει επισκεφτεί ψυχολόγο προκειμένου να επιλύσει ένα πρόβλημα το οποίο...

TECH2 weeks ago

Spotify: Θέλει να γνωρίζει που ζεις (και θα το ελέγχει συχνά)

Αριθμώντας 108 εκατομμύρια συνδρομητές, η εφαρμογή Spotify κυριαρχεί στον τομέα της streaming μουσικής, με τον άμεσο ανταγωνιστή του, Apple Music,...

ENTERTAINMENT2 weeks ago

FIFA 2020: Παρουσιάστηκε η λίστα των παλαίμαχων της κατηγορίας ICONS

Η κυκλοφορία του FIFA 2020 σε PS4, Xbox One, PC και Nintendo Switch ορίστηκε για την 24η Σεπτεμβρίου 2019 με...

LIFESTYLE2 weeks ago

Πως να τηρήσεις τις δεσμεύσεις σου όταν είσαι κουρασμένος και αγχωμένος

Το τέλος του καλοκαιριού και η επιστροφή στη ρουτίνα από τις διακοπές, αποτελεί μιαν πρώτης τάξεως ευκαιρία για επανασχεδιασμό και...

LIFESTYLE3 weeks ago

3 λόγοι για να διαβάζεις καθημερινά

«Ένας άνδρας μαθαίνει είτε με το διάβασμα, είτε με τη συναναστροφή με εξυπνότερα άτομα» – Will Rogers, Αμερικανός ηθοποιός γνωστός...

LIFESTYLE4 weeks ago

3 τρόποι ώστε να μην πτοείσαι συγκρίνοντας τον εαυτό σου με άλλους

«Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ αυτού που χάνεται λόγω αδράνειας και αυτού που χάνεται λόγω κακής επιλογής» – Francis Bacon, Άγγλος...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X