Connect with us

LIFESTYLE

Τρία είδη ταξιδιού που μπορούν να σου αλλάξουν την κοσμοθεωρία

Druid

Published

on

Τρία είδη ταξιδιού που μπορούν να σου αλλάξουν την κοσμοθεωρία rawpixel com 191102

Το «γηράσκω αεί διδασκόμενος» του Σόλωνα (αν και συχνά προσδίδεται στο Σωκράτη) είναι μια φράση που την έχεις ακούσει άπειρες φορές από τα παιδικά σου χρόνια, όπως και όλοι μας. Για το λόγο αυτό έχει γίνει και ένα από τα ρητά που τα πετάμε έτσι στο ξεκάρφωτο για να δώσουμε ένα αέρα διανοουμενιάς στις κουβέντες μας. Άραγε, όμως, αναλογιζόμαστε καμιά φορά τι μπορεί να σημαίνει πραγματικά το «αεί διδασκόμενος» και πώς μπορεί αυτό να εφαρμόζεται σε διάφορες πτυχές της ζωής μας; Εννοείται πως μαθαίνουμε από τα πάντα γύρω μας – ή, μάλλον, πως θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τα πάντα γύρω μας σαν πηγές σημαντικών μαθημάτων που μπορούν να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε και να εξελιχθούμε σαν άνθρωποι. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», όμως, όπως είπε και κάποιος άλλος αρχαίος σοφός (άλλοι λένε πως ήταν ο Όμηρος, άλλοι ο Ευρυπίδης, τώρα αν ήταν και ο Αίσωπος δεν το ξέρω με σιγουριά…ακόμα μαθαίνω κι εγώ) και έτσι σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας ένα τρόπο με τον οποίο μπορείς να πάρεις σημαντικά μαθήματα (ταχέα κιόλας) τα οποία μπορούν να σου αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή. Αυτός δεν είναι τίποτα άλλο από τα ταξίδια. Δεν θα αναλωθώ σε προτάσεις για προορισμούς και τα σχετικά, καθώς κάθε ένας από μας είναι διαφορετικός και τα γούστα ποικίλουν. Αυτές οι προτάσεις όμως είναι προσαρμόσιμες σε κάθε γούστο. Προσδεθείτε, λοιπόν, εισητήρια ανά χείρας και πάμε:

Τρία είδη ταξιδιού που μπορούν να σου αλλάξουν την κοσμοθεωρία steven lewis 342 1024x687

1. Ταξίδι με τον εαυτό σου:

Είτε οι προσωπικές σου προτιμήσεις σε οδηγούν σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας για ένα super χαλαρωτικό τριήμερο, είτε σαν λάτρης της περιπέτειας καίγεσαι να εξερευνήσεις μια ανεξερεύνητη για σένα περιοχή, τουλάχιστον ένα ταξίδι στη ζωή σου πρέπει να το κάνεις με τον εαυτό σου. Πίστεψέ με, είναι τόσα πολλά που δεν ξέρεις για σένα και που, ακόμα και τις ώρες που είσαι μόνος σου δεν μπορείς να προσεγγίσεις καθώς βρίσκεσαι στο λεγόμενο comfort zone σου. Αυτές τις άγνωστες πτυχές του εαυτού σου μπορείς να τις ανακαλύψεις όταν βρεθείς μόνος σε ένα καινούριο μέρος. Θα καταλάβεις τι σου αρέσει πραγματικά να κάνεις, θα ακούσεις τα θέλω σου που, θέλοντας και μη μετριάζεις όταν υπάρχει και παρέα. Τουλάχιστον για μια στιγμή θα πρέπει να επιστρατεύσεις το ένστικτο της επιβίωσης, καθώς, ακόμα και στο ασφαλέστερο μέρος, το να είσαι εντελώς μόνος μπορεί να σου προκαλέσει τουλάχιστον μια μορφή ανασφάλειας. Οι ώρες που θα περάσεις μόνος σε ένα άγνωστο μέρος μπορούν να σε φέρουν αντιμέτωπο με φοβίες, ανασφάλειες και προβλήματα που έχεις θάψει μέσα σου απασχολούμενος με την καθημερινότητά σου στο οικείο περιβάλλον. Έτσι, η καινούρια τοποθεσία μπορεί να σου προσφέρει την απόσταση που χρειάζεσαι για να τα δεις πιο αποστασιοποιημένα και να τα αντιμετωπίσεις διαφορετικά. Επίσης, το να πας σε ένα άγωστο μέρος μόνος σου σημαίνει ότι δεν έχεις αντιπερισπασμούς, ότι έχεις ανοίξει όλες τις διόδους για να «εισπράξεις» οτιδήποτε καινούριο έχει να σου προσφέρει το μέρος που επισκέπτεσαι. Έχεις αφεθεί, και εκτεθεί, τόσο στο νέο περιβάλλον όσο και στον εαυτό σου. Και τα πλεονεκτήματα αυτού θα τα δεις στην επιστροφή.

Τρία είδη ταξιδιού που μπορούν να σου αλλάξουν την κοσμοθεωρία toa heftiba 295066 1024x683

2. Ταξίδεψε για τη μουσική:

ΟΚ, τι και αν εγώ ακούω hip hop κι εσύ death metal; Τι και αν σε εσένα αρέσει ο Eminem και σε μένα οι Tool; Τι και αν εσύ θες να παρακολουθήσεις φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής (διεθνές πάντα) και εγώ θέλω να πάω στο Tomorrowland και να λιώσω στην ηλεκτρονική; Το θέμα είναι ότι και οι δύο θα ταξιδέψουμε για ένα σκοπό. Είτε είναι μια δίωρη συναυλία είτε ένα τετραήμερο φεστιβάλ. Θα κοιτάμε προς μια σκηνή, θα χορεύουμε όπως γουστάρουμε στο είδος της μουσικής που αγαπάμε και κάποια στιγμή θα καταλάβουμε ότι έχουμε γίνει ένα με το υπόλοιπο κοινό. Κάποια στιγμή θα αντιληφθούμε ότι και πολλοί από τους ανθρώπους γύρω μας έχουν ταξιδέψει από διάφορα άλλα μέρη της γης για να έρθουν στο συγκεκριμένο μέρος και να ακούσουν και να δουν το συγκεκριμένο γεγονός. Με τη συνειδητοποίηση αυτού θα νιώσουμε άμεσα ότι είμαστε μέλη μιας οικογένειας που την έχει ενώσει το κοινό γούστο (γιατί η μουσική δεν είναι ποδόσφαιρο, δεν έχει νικητές και χαμένους…και το λέω αυτό γιατί ήσουν έτοιμος, φίλε μου, να μου πεις για τα ταξίδια που έχεις κάνει για να δεις το τάδε match της δείνα ομάδας). Όταν, λοιπόν, βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση θα νιώσεις πως είσαι μέρος ενός συνόλου. Ταυτόχρονα, όμως, θα νιώσεις μικρός και αόρατος, καθώς ακόμα και η ίδιά σου η παρέα (αν έχεις πάει με παρέα) θα βρίσκει πιο σημαντικά τα επί σκηνής δρώμενα από εσένα τον ίδιο. Και αυτός ο συνδυασμός των συναισθημάτων του «ανήκω κάπου» και του «είμαι μικρός», έστω και αν συμβεί στιγμιαία, είναι ένα σπουδαίο μαθήματα όσον αφορά τη θέση του κάθε ενός από μας στον κόσμο αυτό.

Τρία είδη ταξιδιού που μπορούν να σου αλλάξουν την κοσμοθεωρία lukas robertson 191319 1024x769

3. Το πνευματικό ταξίδι:

Τέλος, φίλε μου, προτείνω το είδος ταξιδιού που μπορεί να έρχεται πιο «φτηνά», αλλά αν γίνει σωστά μπορεί να προσφέρει την πιο ακριβή γνώση: Διάβασε! Διάβασε άφοβα. Οτιδήποτε σε ενδιαφέρει. Όχι τεχνικές λεπτομέρειες για τη δουλειά σου, όποια και αν είναι αυτή. Αυτά είναι επαγγελματική εξέλιξη. Εγώ μιλάω για πνευματική ανέλιξη. Αν δεν με πιστεύεις απλά δοκίμασέ το. Είτε είναι λογοτεχνία, είτε κοινωνιολογία, είτε φιλοσοφία, διάβασε κάτι που θα σου ανοίξει τα μάτια και το μυαλό. Αυτό το εσωτερικό ταξίδι που γίνεται μέσα στο νου όταν τα μάτια μετατρέπουν τα σύμβολα σε λέξεις που εσύ ακούς μέσα στον εγκέφαλό σου, αυτή η εσωτερική διαδρομή, αν προσεγγιστεί με κριτική σκέψη και ανοιχτό μυαλό μπορεί να σε οδηγήσει σε μονοπάτια που θα σου αλλάξουν πολλές από τις πεποιθήσεις για τα τετριμμένα της ζωής.

Comments

LIFESTYLE

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις

Kyriakos Tofi

Published

on

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις douleia xara

«Σε ένα κόσμο υπερπληροφόρησης, η δυνατότητα του να νιώθεις είναι ένα σπάνιο δώρο»
– Patrick Ness, συγγραφέας της τριλογίας «Chaos Walking»

Έχεις συμπληρώσει οκτώ ώρες δουλειάς και όμως κάτι σε αποτρέπει να σχολάσεις στην ώρα σου;

Ο ήλιος έχει προ πολλού δύσει και όμως οι συνάδελφοί σου μένουν αγκιστρωμένοι στη θέση τους;

Εάν στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας νιώθεις ότι έχεις κάνει την αποστολή σου αλλά το εργασιακό περιβάλλον δεν σου επιτρέπει να βάλεις μια άνω τελεία, τότε ο χρόνος που ξοδεύεις σκεπτόμενος τι θα μπορούσες να έκανες εκεί έξω, σε φθείρει ψυχολογικά. Πιο κάτω θα διαβάσεις τρεις προσεγγίσεις ώστε να τερματίζεις τη δουλειά στην προβλεπόμενη ώρα και να αξιοποιείς τον ελεύθερό σου χρόνο με τρόπο που θα σου επιτρέπει να επιστρέψεις το επόμενο πρωί με όρεξη και ενέργεια.

1. Δώσε νέα έννοια στη λέξη «φεύγω»

Η χρήση των κατάλληλων λέξεων μπορεί από μόνη της να δημιουργήσει συγκεκριμένα συναισθήματα και στην περίπτωση του να… φύγεις από τη δουλειά, αυτό που κυριαρχεί είναι η ενοχή. Το σκέφτεσαι μια και δύο φορές διότι ο προϊστάμενος σου ίσως κρίνει ότι δεν είσαι αφοσιωμένος και διότι οι συνάδελφοί σου σκύβουν το κεφάλι και ξοδεύουν όλο και περισσότερες ώρες μπροστά από μια οθόνη. Αν λοιπόν δώσεις τη σωστή απεικόνιση λέγοντας ότι δεν φεύγεις από κάτι αλλά πας στην οικογένεια, στους φίλους, στο κατοικίδιό σου, τότε αυτόματα βρίσκεσαι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και ανυπομονείς γι’ αυτό που σε περιμένει εκεί έξω.

2. Ιεράρχησε σωστά τα καθήκοντά σου

Μπορείς στην αρχή μιας εργάσιμης ημέρας να έχεις να αντιμετωπίσεις μια στοίβα από υποχρεώσεις, ωστόσο εσύ ο ίδιος γνωρίζεις καλύτερα ποια έχουν μεγαλύτερη αξία και για ποια θα σου ζητηθούν εξηγήσεις. Θέτοντας λοιπόν τη σωστή προτεραιότητα και θέτοντας εις πέρας πρώτα το πιο απαιτητικό καθήκον, αυξάνεις τις πιθανότητες ώστε στο τέλος της ημέρας να έχεις μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας. Εάν αποφεύγεις το λεγόμενο «μεγάλο ψάρι» και προτιμάς να ασχοληθείς με τα μικρότερα, τότε πολύ απλά το οκτάωρο δεν θα είναι αρκετό για να διεκπεραιώσεις το καθήκον σου.

3. Πες το δυνατά, πες το καθαρά

Εάν δεν είσαι σε θέση να επικοινωνήσεις με τον προϊστάμενό σου ή τους συνάδελφούς σου και να τους μεταφέρεις το αίτημα ή την επιθυμία να σχολάσεις στην ώρα σου, τότε πολύ απλά θα μείνεις καθισμένος πίσω από το γραφείο, με τις σκέψεις να σε βασανίζουν. Από τη στιγμή που έχεις λάβει υπόψη το δεύτερο σημείο και έχεις θέσει εις πέρας την ημερήσια αποστολή σου, τότε μπορείς όχι απλά να φύγεις στην ώρα που προβλέπεται, αλλά να ζητήσεις και προ αναχώρηση. Ακόμα και τα άτομα που σε περιτριγυρίζουν χρειάζονται κάποιο είδος… εκπαίδευσης ώστε να γνωρίζουν τι μπορούν να αναμένουν από εσένα και πότε. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναπτύξεις και την ικανότητα να λες «όχι» σε οτιδήποτε είναι πέραν των καθηκόντων σου και θα σου πάρει σημαντικό χρονικό διάστημα να το διεκπεραιώσεις.

Continue Reading

LIFESTYLE

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις

Kyriakos Tofi

Published

on

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις skepsi kanonas

«Όλοι μου λένε ότι φλερτάρω με τη λανθασμένη απόφαση αλλά τα λάθη είναι μέρος της ζωής»
– Paulo Coelho, συγγραφές της νουβέλας «Ο Αλχημιστής»

Οι αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις καθημερινά ξεκινούν από απλά πράγματα όπως το πως θα προτιμήσεις να απολαύσεις τον καφέ σου και επεκτείνονται σε πιο σύνθετα όπως το αν θα συνεχίσεις να ενοικιάζεις ένα διαμέρισμα ή θα αγοράσεις ένα σπίτι. Μερικά ζητήματα λύνονται ενστικτωδώς και ουσιαστικά το ερώτημα δεν προλαβαίνει καν να τεθεί, ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου μια απάντηση μπορεί να επηρεάσει όχι απλώς τις επόμενες ημέρες, αλλά τους υπόλοιπους μήνες της ζωής σου.

Τι κάνεις λοιπόν στην περίπτωση που παγώνεις και αδυνατείς να πάρεις μια σημαντική απόφαση;

Ο κανόνας 10-10-10 αναπτύχθηκε από την Suzy Welch στο βιβλίο 10-10-10: A Life Transforming Idea το οποίο κατάφερε να γίνει best seller. Η ιδέα της Welch είναι να συνοδεύσεις το ερώτημα που σε βασανίζει με άλλα τρία και συγκεκριμένα να διευκρινίσεις τι αντίκτυπο θα έχει η απόφασή σου τα επόμενα δέκα λεπτά, τους επόμενους δέκα μήνες και τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο τρόπους που ο εγκέφαλός σου λειτουργεί, κάνει την κάθε απόφαση να συνοδεύεται από συναισθήματα. Η συγγραφέας υποστηρίζει ότι απαντώντας τα τρία ερωτήματα που έχουν κοινό παρονομαστή τον αριθμό «10», θα αντιληφθείς αφενός μεν αυτό που σε βασανίζει αξίζει τον προβληματισμό και αφετέρου εάν η απόφασή σου είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους σου μακροπρόθεσμα.

Continue Reading

LIFESTYLE

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση

Kyriakos Tofi

Published

on

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi

«Ο χαρακτήρας είναι σαν ένα δένδρο και η φήμη σαν τη σκιά του»
– Abraham Lincoln, 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Η ευκολία με την οποίαν απορρίπτεις ή αποδέχεσαι ανθρώπους οι οποίοι είτε περνούν από δίπλα σου για μια στιγμή, είτε βρίσκονται στο κοινωνικό σου κύκλο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πρώτη εικόνα που σχηματίζεις. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του φλερτ, η εικόνα αυτή δεν περιορίζεται στο οπτικό κομμάτι, αλλά επεκτείνεται στον τρόπο συμπεριφοράς.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τέσσερα σημεία που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις στο μυαλό μιας γυναίκας, ακόμα και όταν έχεις χαθεί από το οπτικό της πεδίο.

1. Σκέψου την πρώτη σου ατάκα

Σημαντική εντύπωση δεν κάνει μόνο η πρώτη εικόνα αλλά και οι πρώτες λέξεις που θα εκστομίσεις όταν συναντάς για πρώτη φορά ένα άτομο. Καλό θα ήταν να έχεις στο… οπλοστάσιό σου κάτι έτοιμο ωστόσο αυτό που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά, είναι κάτι αυθεντικό όπως ένα σχόλιο ή ένα κομπλιμέντο για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που βλέπεις απέναντί σου. Παράλληλα καλό θα ήταν να αποφύγεις μια ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή με ένα όχι αλλά αντιθέτως να υποβάλεις μια ερώτηση που μπορεί να αποτελέσει βάση για μια συζήτηση όπως το πως πέρασε την ημέρα του ή την ημέρα της.

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 2 1024x707

2. Μίλα λιγότερο, άκου περισσότερο

Αν παρατηρήσεις με ηρεμία τις πλείστες συζητήσεις που έχεις καθημερινά, τότε θα διαπιστώσεις ότι λίγες εξ αυτών θεωρούνται διάλογοι. Ιδιαίτερα όταν έχεις να καθίσεις απέναντι σε κάποιαν που έχει ανάγκη να μιλήσει και να εξωτερικεύσει κάτι που την απασχολεί, θα παρατηρήσεις ότι δίνει πολύ περισσότερη έμφαση σε αυτά που λέει παρά σε όσα ακούει. Ιδιαίτερα όταν θέλεις να κάνεις μια καλή εντύπωση, πέραν από το να αναδείξεις τα δικά σου δυνατά σημεία, οφείλεις να ακούσεις με υπομονή και να επικροτήσεις τα αντίστοιχα του συνομιλητή σου.

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 3 1024x711

3. Γίνε λιγότερο διαθέσιμος

Εάν το σκηνικό είναι σε ένα χώρο στον οποίον κάνεις μια προσέγγιση και μια αρχή από μηδενική βάση, τότε είναι φυσιολογικό να μπεις σε μια συζήτηση η οποία θα έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Εκεί που νιώθεις ότι τα θέματα λιγοστεύουν, μη διστάσεις να κάνεις ένα βήμα προς τα πίσω, να επιστρέψεις στην παρέα σου ή να γεμίσεις το ποτήρι σου. Με άλλα λόγια, αφού εκφράσεις το ενδιαφέρον σου, δείξε ότι έχεις κι άλλες εναλλακτικές να περάσεις τη βραδιά σου και μια από αυτές είναι και εκείνη.

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 4 1024x683

4. Ερμήνευσε τα σημάδια

Η γλώσσα του σώματος αποτελεί τον καλύτερο οδηγό ώστε να γνωρίζεις αν βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι. Εάν η γυναίκα που έχεις απέναντί σου επιδιώκει έστω και ακούσια την επαφή, γέρνοντας πάνω σου καθώς χαμογελά ή αν διατηρεί οπτική επαφή με άνεση και χωρίς να αποστρέφει το βλέμμα, τότε συνέχισε αυτό που κάνεις. Εάν όμως την παρατηρείς να σταυρώνει τα χέρια και να ανασηκώνει τα φρύδια της, τότε άλλαξε αμέσως θέμα συζήτησης ή και τακτική.

Continue Reading

Social Media

The Latest

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις douleia xara 400x240 3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις douleia xara 80x80
LIFESTYLE2 days ago

3 τρόποι για να σχολάσεις στην ώρα σου χωρίς ενοχές και παρατηρήσεις

«Σε ένα κόσμο υπερπληροφόρησης, η δυνατότητα του να νιώθεις είναι ένα σπάνιο δώρο» – Patrick Ness, συγγραφέας της τριλογίας «Chaos...

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις skepsi kanonas 400x240 Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις skepsi kanonas 80x80
LIFESTYLE4 days ago

Κανόνας 10-10-10: Τι να κάνεις όταν απλά δεν μπορείς να αποφασίσεις

«Όλοι μου λένε ότι φλερτάρω με τη λανθασμένη απόφαση αλλά τα λάθη είναι μέρος της ζωής» – Paulo Coelho, συγγραφές...

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 400x240 4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση gnorimia entiposi 80x80
LIFESTYLE6 days ago

4 στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια άψογη πρώτη εντύπωση

«Ο χαρακτήρας είναι σαν ένα δένδρο και η φήμη σαν τη σκιά του» – Abraham Lincoln, 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων...

Το θρυλικό «Take On Me» με 20 πινελιές από τον Anthony Vincent take on me aha 400x240 Το θρυλικό «Take On Me» με 20 πινελιές από τον Anthony Vincent take on me aha 80x80
ENTERTAINMENT1 week ago

Το θρυλικό «Take On Me» με 20 πινελιές από τον Anthony Vincent

Δεν απογοήτευσε ούτε αυτή τη φορά τους δυόμιση εκατομμύρια ακόλουθούς του στο Youtube o Anthony Vincent, ερμηνεύοντας με το δικό...

Game of Thrones: Φινάλε με πολλαπλούς και απρόσμενους θανάτους game of thrones 2018 400x240 Game of Thrones: Φινάλε με πολλαπλούς και απρόσμενους θανάτους game of thrones 2018 80x80
ENTERTAINMENT1 week ago

Game of Thrones: Φινάλε με πολλαπλούς και απρόσμενους θανάτους

Για ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό φινάλε το οποίο θα βρει ελάχιστους πρωταγωνιστές να παραμένουν ζωντανοί και όρθιοι, προϊδέασαν οι δημιουργοί...

3 πράγματα που αξίζει να κάνεις μόνος το 2018 solo monos 400x240 3 πράγματα που αξίζει να κάνεις μόνος το 2018 solo monos 80x80
LIFESTYLE2 weeks ago

3 πράγματα που αξίζει να κάνεις μόνος το 2018

«Η μοναξιά κάνει τις ακτίνες του ήλιου πιο καυτές και τον αέρα της νύχτας πιο μυρωδάτο» – Herny Rollins, Αμερικανός...

3 στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δυνατή σχέση sxesi 400x240 3 στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δυνατή σχέση sxesi 80x80
LIFESTYLE2 weeks ago

3 στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δυνατή σχέση

«Όσο περισσότερο κοντά σε μια σχέση έρχεσαι, τόσο πιο απαραίτητα είναι το τακτ και η ευγένεια» – Oliver Wendell Holmes,...

3 φράσεις που οφείλεις να αφαιρέσεις από το λεξιλόγιό σου superman vradi 400x240 3 φράσεις που οφείλεις να αφαιρέσεις από το λεξιλόγιό σου superman vradi 80x80
LIFESTYLE2 weeks ago

3 φράσεις που οφείλεις να αφαιρέσεις από το λεξιλόγιό σου

«Δεν λέω συχνά σ’ αγαπώ αλλά το λέω συνέχεια όταν μιλώ με τα παιδιά μου» – George Hamilton, πρωταγωνιστής της...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X