Connect with us

STORIES

Κουμής VS Δημήτριος

Μια συνέντευξη που διαδραματίζεται με συνοδεία τον καλό καφέ, τσιγάρο και κρασί. Φυσικα υπο τους ήχους των Ulver και συγκεκριμενα το Shadows of the sun.

Amir Djema

Published

on

Μια συνέντευξη που διαδραματίζεται με συνοδεία τον καλό καφέ, τσιγάρο και κρασί. Φυσικα υπο τους ήχους των Ulver και συγκεκριμενα το Shadows of the sun.  Ακολούθησαν διάφορα νορβηγικά αγαπούλικα Black Metal και η νύχτα τελειωσε με Kaada και Mike Patton.
Πίσω από τον φακό η αγαπημένη μου Δήμητρα Συνοδινού που την ευχαριστούμε για την άψογη δουλειά της.

Κύριε Κουμή καλησπέρα. Πρώτα από όλα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που διέθεσες για το Onemanshow και αυτή τη συνέντευξη. Τιμή μας.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα αναφορικά με τι μουσική σου καριέρα και συγκεκριμένα για το τελευταίο σου project τους sensual alchemist. Υπόσχομαι δεν θα πονέσει. Πρώτη ερώτηση λοιπόν, πότε υπολογίζεται να βγάλετε δίσκο και γιατί δεν τον έχω ακόμα στη δισκοθήκη μου;

Δεν τον έχεις ακόμα στη δισκοθήκη σου αλλά όταν βγει σου υπόσχομαι η δισκοθήκη σου θα είναι η πρώτη που θα τον αποκτήσει. Θα ηχογραφήσουμε δίσκο όταν έχουμε αρκετά κομμάτια για δίσκο. Είχαμε άλλα δύο κομμάτια που αφαιρέθηκαν λόγω αποχώρησης του Έλληνα, διότι αποφασίσαμε ότι έπρεπε να φύγουν από σεβασμό. Με το ότι χάσαμε ένα μέλος, άλλαξε ο τρόπος που γράφαμε. Πλέον έχουμε εφτά κομμάτια και μόλις έχουμε και το όγδοο θα ξεκινήσει η διαδικασία. Όλο το σχήμα συμφωνεί στο να μην ηχογραφήσουμε ένα demo. Όλα μας τα τραγούδια έχουν μια συνοχή και προτιμούμε να βγει ένα ολοκληρωμένο κομμάτι σε δίσκο. Ο αληθινός λόγος όμως, είναι το μπάτζετ μας.

Δηλαδή να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον να σας απολαμβάνουμε όποια ώρα θελήσουμε και όχι μόνο μια φορά τον μήνα; Αλήθεια, Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος όμως που οι εμφανίσεις σας γίνονται μια φορά τον μήνα; Αληθεύει ότι ο Αντώνης είναι βαμπίρ και αποφεύγει την πανσέληνο;

Αληθεύει ότι ο Αντώνης είναι βαμπίρ αλλά για καλή μας τύχη δεν επηρεάζεται από την πανσέληνο. Αντιθέτως η πανσέληνος επαναφέρει τις κιθαριστικές ικανότητες του τις οποίες έχει μαζέψει ανά τους αιώνες.

Η αρχική συμφωνία με το Savino Live ήτανε για μια φορά τον μήνα κάτι το οποίο έδειξε ότι δουλεύει και για τις δυο πλευρές. Θέλουμε να χρησιμοποιούμε εκείνο τον ένα μήνα για να δουλεύουμε πάνω στα κομμάτια μας. Επίσης πιστεύουμε ότι περισσότερο από μια φορά τον μήνα είναι υπερβολικό και μπορεί να προκαλέσει κορεσμό και σε εμάς αλλά και φυσικά στον κόσμο. Αν βαριόμαστε εμείς, θα βαριέται και το κοινό.

 

Εκτός από δικά σας κομμάτια στα live σας παίζεται και αρκετές διασκευές από αγαπημένα μου συγκροτήματα. Ποιον θα πρέπει να ευχαριστήσω για αυτό; Δηλαδή πως αποφασίζεται πιο κομμάτι θα διασκευαστεί και με πια κριτήρια;

Εξαρτάται σε ποια κομμάτια και ποια συγκροτήματα αναφέρεσαι, επειδή εισήγησης γίνονται από όλους.

Φυσικά αναφέρομαι στους Tomahawk και Faith no More.

Αυτά είναι κερασμένα από τον υποφαινόμενο. Ως επί το πλείστον system of a down, tool και λοιπά είναι κοινή απόφαση. Εισηγούμαστε όλοι κομμάτια και  προχωρούμε με αυτά αναλόγως αν δένουμε παίζοντας το κομμάτι σε μια πρόβα η όχι. Φυσικά όλα αυτά μετά από φιλτράρισμα του βαμπίρ του συγκροτήματος ο οποίος θεωρεί το 97% της μουσικής boooooooring.

Δημήτριος: Ok ωραία και, εφόσον και εάν έχει αποφασιστεί μια διασκευή, πως ειδοποιείται ο Σπύρου; Έχετε κάποιο μυστικό πρωτόκολλο επικοινωνίας μαζί του; Του το ανακοινώνεται την ώρα του soundcheck;

Έχουμε καταλήξει ότι η καλύτερη μέθοδος επικοινωνίας με τον Σπύρου μετά την αποτυχία του pager το οποίο χρησιμοποιεί μπαταρία, είναι το περιστέρι. Η επιτυχία που είχαμε με το περιστέρι δεν είχε μεγάλη διάρκεια αφού ο Σπύρου απέκτησε 2 γάτους. Από τότε βασιζόμαστε καθαρά στο Ι Ching.

Αγαπημένη μου πινελιά στα show σας η ενδυμασία που είστε όλοι ασορτί και κύριοι. Υπάρχουν σκέψεις στο μέλλον να διαφοροποιηθεί σε κάτι ακόμα πιο συγκεκριμένο όπου θα σφραγίσει την υπογραφή σας; Αν δεν το σκέφτηκες ακόμα, γιατί δεν το σκέφτηκες;

Έξοχη παρατήρηση, κάτι το οποίο καλύτερα να μεταφέρεις στον στυλίστα μας. Η εισήγηση σου σε διαβεβαιώ ότι θα μεταφερθεί λίαν συντόμως. Όπως κατάλαβες η ενδυμασία μας είναι δουλειά του στυλίστα εξού και δεν μπορώ να σου πω αν έχουμε κάποιες ιδέες μέχρι να μας το ανακοινώσει ο ίδιος.

Η μελλοντική ενδυμασία η οποία πάντοτε εγκρίνεται από τον στυλίστα μας στην καινούρια season, θα περιλαμβάνει φτερά και κιμονό μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν πλάνα για μελλοντικές εμφανίσεις είτε στο εξωτερικό είτε έξω από την λάρνακα για τους Sensual Alchemist; Πως βλέπετε το μέλλον εσείς σαν μουσικό σχήμα έχοντας υπόψη ότι ζούμε στην Κύπρο;

Δεν θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, δεν ξεκινήσαμε με την οφθαλμαπάτη καριέρας θεωρώντας τον εαυτό μας οτιδήποτε καλύτερο από αυτό που προσφέρει ο υπόλοιπος πλανήτης. Είμαστε ένα συγκρότημα το οποίο ξεκίνησε σαν cover band με άσχετα άτομα μεταξύ τους χωρίς στόχους χωρίς αύριο. Μόνο για να παίζουμε μια φορά τον μήνα τα κομμάτια που γουστάρουμε και να περνάμε καλά. Το ωραίο είναι ότι ζούμε ένα συγκρότημα υπό συνεχόμενη κατασκευή. Το μέλλον μας είναι αυτό που γράφουμε κάθε μέρα. Δεν θεωρούμε την Κύπρο περιορισμένη το 2016. Δεν δικαιούται κανένας Κύπριος μουσικός να κλαίει για την περιορισμένη προβολή. Εκτός και αν είσαι κάτοικος της Βόρειας Κορέας, έχεις πρόσβαση να προβάλεις την τέχνη σου και να πάρεις την ανάλογη ανταπόκριση η οποία ως επί το πλείστον θα αγνοηθεί και θα πρέπει να την αποδεχθείς όποια και να είναι.

Εκτός από τους Sensual Alchemist ακούστηκαν φήμες ότι είσαι ο εγκέφαλος πίσω από το profile της Lucida Bouton στο instragram. Της διάσημης γάτας. Αληθεύει λοιπόν ότι ανήκεις στην συγκεκριμένη οντότητα; Πως έγινε όλη αυτή η συνεργασία;

Δεν είμαι ο εγκέφαλος, είμαι απλά ο διαχειριστής η αλλιώς λειτουργός του profile αυτού. Η εκτέλεση του έργου είναι καθαρά απόψεις της προαναφερομενης κυρίας. Δεν είναι συνεργασία είναι καθαρά θέμα διαταγής και εκτέλεσης. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτού του προγράμματος το οποίο αποτελεί ένα κομμάτι της μεγαλειότητας που διεκπεραιώνουν οι Γάτοι. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η παρουσία των γάτων στον πλανήτη μας είναι αυτό που κρατάει τον Cthulhu ακόμα σε νάρκη.

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Leonard Cohen και το ότι έχει συμβεί το 2016 που χάσαμε τόσα μεγάλα ονόματα, τι πιστεύεις ότι πήγε λάθος και που μπορεί να οδηγήσει αυτό;

Παρόλο που είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει για θετικότητα, όλα αυτά τα σκατά του 2016 μας λένε ότι εφησυχαστήκαμε στο γεγονός ότι υπήρχαν άρα δεν υπήρχε λόγος για να δημιουργηθεί κάτι καινούριο. Υπάρχουν ισάξιοι καλλιτέχνες σήμερα τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να θρηνήσουμε σε 30 χρόνια. Όπως παραδείγματος χάριν τον Josh Homme και Mike Patton.

Λοιπόν κάπου εδώ θα κλείσουμε την συνέντευξη γιατί όπως καταλαβαίνω η Lucy χρειάζεται την προσοχή της και δεν θέλω να θυμώσει μαζί μου. Σε ευχαριστώ λοιπόν για τον χρόνο σου φίλε Κουμή.

Η τιμή ήταν όλη δική μου, ευχαριστώ που με επιλέξατε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ONEMANshow, τον Amir Djema, Δημήτριο Μηνα και την ακαδημία. Θα τα πούμε στα Grammys.

 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους Sensual Alchemist και τις εμφανίσεις τους, μπορείς να τους ακολουθήσεις στο Instagram πατώντας εδώ 

STORIES

Είσαι ονειροπόλος ή ρεαλιστής; Πως αυτό επηρεάζει την έξοδο από τη ζώνη άνεσής σου;

Kyriakos Tofi

Published

on

Όταν αναφέρεσαι στην προσπάθεια κατάκτησης των στόχων σου, τότε ένας διαχωρισμός ο οποίος μπορεί να ισχύσει για το χαρακτήρα και το μονοπάτι το οποίο επιλέγεις, είναι αυτός μεταξύ του ονειροπόλου και του ρεαλιστή.

Ο ρεαλιστής επιστρατεύει πάντα τη λογική, ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά σε κάθε απόφαση την οποίαν καλείται να πάρει. Αυτή μπορεί να είναι η προσέγγιση μιας γυναίκας σε ένα δημόσιο χώρο, η μετακόμιση σε ένα νέο χώρο διαμονής, η αλλαγή επαγγελματικής στέγης, η αγορά ενός αυτοκινήτου και η επιλογή προορισμού για διακοπές.

Έχει μεγάλη προσήλωση στον κάθε στόχο τον οποίον θέτει, γεγονός το οποίο ίσως του στερεί περιθώρια ευελιξίας ή τον καθιστά διστακτικό σε μιαν ευκαιρία που παρουσιάζεται έξω από τα σχέδιά του. Αναγνωρίζουν ότι η επίτευξη ενός στόχου δεν απαιτεί απλά σχεδιασμό, αλλά επιπλέον διασυνδέσεις γι’ αυτό και είναι συνεχώς σε εγρήγορση, αλλά και ένταση, μιας και νιώθει ότι η ζωή είναι μια προσπάθεια επιβίωσης.

Όλο αυτό το σκεπτικό οδηγεί στη λήψη «ασφαλών» αποφάσεων και παραμονή στη ζώνη άνεσής του, μιας και εκεί αισθάνονται ασφαλής.

Ο ονειροπόλος είναι πολύ απλά… ονειροπόλος, δηλαδή έχει υψηλές προσδοκίες, είναι διατεθειμένος να πάρει ρίσκο ανά πάσα στιγμή, ενεργώντας συχνά παρορμητικά. Ακολουθώντας το ένστικο και την καρδιά του, χαρακτηρίζεται από ευελιξία και δεν κάνει δεύτερες σκέψεις ως προς το να αλλάξουν ρότα εάν κάτι δεν τους εκφράζει ή κάτι δεν πάει όπως το ανέμενε.

Η έμπνευσή του δεν πηγάζει από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά ζει και γιγαντώνεται μέσα του, ενισχύοντας την κρίση του, γεγονός που τον οδηγεί στο να ακούει μεν διαφορετικές απόψεις, αλλά να λαμβάνει δε απόφαση σύμφωνα με τα πιστεύω του. Δεν επιτρέπει στον φόβο να τον «καταπιεί», αλλά αντιθέτως έχει την αυτοπεποίθηση να τον αντικρίζει κατάματα και να τον αντιμετωπίζει πρόσωπο με πρόσωπο, θεωρώντας τον περισσότερο ως πρόκληση.

Συμπερασματικά ο ονειροπόλος δεν φοβάται να βαδίσει έξω από τη ζώνη άνεσης του, διότι πολύ απλά γι’ αυτόν δεν υπάρχει, από τη στιγμή που επιλέγει συνειδητά να δοκιμάζει τις δυνάμεις του και να «προκαλεί» τα πρότυπα.

Τελικά, ποιος είναι καλύτερος από τον άλλον;

Η «μάχη» μεταξύ ενός ρεαλιστή και ενός ονειροπόλου θυμίζει την αντίστοιχη του μαύρου και του άσπρου, εκεί όπου δεν υφίσταται (απαραίτητα) νικητής και χαμένος από τη στιγμή που υπάρχει και η επιλογή του γκρίζου.

Η επιλογή του να βαδίσεις έξω από τη ζώνη άνεσης σου ως ονειροπόλος, δεν είναι κάτι άγνωστο, ανεξάρτητα από το δίλημμα το οποίο έχεις να αντιμετωπίσεις, είτε αυτό έχει να κάνει το με το τι θα επιλέξεις για δείπνο, είτε αυτό έχει να κάνει με την επιλογή συντήρησης μιας τοξικής σχέσης ή εξόδου από αυτήν. Όποια κι αν είναι η απόφαση, την αγκαλιάζεις διότι προτιμάς αυτό το μονοπάτι σε σχέση με το αντίστοιχο του «τι θα γινόταν αν».

Ακόμα όμως κι αν επιλέγεις μεθοδικότητα και προσοχή, η στρατηγική αυτή δεν σημαίνει την τοποθέτηση φραγμού στα όρια της ζώνης άνεσης σου. Η υιοθέτηση βιαστικών και τολμηρών αποφάσεων δεν είναι τρόπος για να αποδείξεις στον εαυτό σου ή σε οποιονδήποτε άλλο ότι δεν διακατέχεσαι από φόβο, αλλά αντιθέτως η πίστη στην τακτική σου είναι αυτή η οποία θα ομαλοποιήσει τη μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο, αποφεύγοντας μιαν ανώμαλη προσγείωση.

Continue Reading

STORIES

Instagram: I�I� stories I�I�I?I�I�I?I�I?I?I�I? I�I?I?I?I� I?I�I? I?I�I�I� I�I�I? 24 IZI?I�I�

Kyriakos Tofi

Published

on

I?I�I�I� I�I?I?I?I?I�I?I�I� I?I�I�I? I�I�I?I�I�I�I�I?I�I?I� I�I�I�I?I?I?I?I� I?I� I?I�I?I� I�I�I? I�I?I?I?I?I� I?I�I? I�I? I?I?I?I�I�I?, I�I?I�I?I?I?I?I�I?I�I? I?I? I?I�I?I�I�I�I�I?I�I�I� I�I?I� Instagram. I?I?I� I�I�I? I�I?I� I?I�I?I?I?I�I?I?I?I�I� I�I�I� I�I�I�I?I?I?I?I�I�, I�I�I? I?I�I?I?I�I? I�I?I�I�I?I�I�I?I� I?I�I? I�I? Facebook, I�I?I?I�I? I�I� stories I�I� I?I�I?I?I� I�I�I?I�I�I�I?I?I? I�I?I�I� I�I?I� I?I?I?I�I?I?I? I?I?I?I�I�I? I�I?I�I� I?I?I� I�I�I?I�I?I�I?I� I�I?I?I?I?I� I?I?I� I�I?I?I� I?I�I�I�I�I?I?I�I�I�I�I�, I�I� I?I�I?I?I� I?I?I�I� I�I�I?I�I? I?I?I?I?I? I�I?I?I?I? I�I�I�I�.

I� I�I?I�I�I�I�I?I?I�I?I?… I�I?I�I�I? I?I?I�I� I?I�I? I�I? I?I�I? I?I�I?I?I�I�I?I? I�I?I� I�I?I?I?I�I?I?I�I�I�I? I?I�I? Instagram, I�I?I?I�I? I� I?I�I?I�I�I?I�I�I�I� I�I�I?I?I�I?I�I�I?I�I� I�I?I�I� I?I�I? I�I�I?I�I? I�I?I� I?I?I�I?I�I�I?I�I�I?I� I�I�I? 24 I�I?IZI?.

I�I� stories I�I?I� I?I� I�I?I?I?I?I�I?I�I?I� I?I�I? I�I?I�I�I?I? (archive) I?I?I� I?I� I�I?I?I�I? I?I?I�I�I� I?I?I?I? I�I�I? I�I?I�I?I� I?I�I? I?I�I?I?I�I?I� I?I� I�I� I�I�I?I?I�I?I�I?I?I�I?I� I�I�I�IZI?I�I�I� I?I�I? I?I?I�I?I�I? I?I�I? I�I�I?I� I?I�I?I?I� I?I�I?I?I� I�I�I� I?I?I?I?I�I�, I�I? I?I�I?I?I? I�I�I?I�I�I�I�I?I�I�I? I�I�I? I�I?I�I?I� I?I�I?I�I�I�I� I�I�I�I�I?I�I�.

Continue Reading

STORIES

4 μαθήματα ζωής που πήρα πηδώντας από ένα αεροπλάνο

Druid

Published

on

By

«Πήδα και θα μάθεις να χρησιμοποιείς τα φτερά σου καθώς πέφτεις»
– Ray Bradbury, συγγραφές της νουβέλας «Fahrenheit 451»

Το να κάθομαι σε ένα απόλυτα ασφαλές αεροπλάνο στα 20.000 πόδια και ξαφνικά να ανοίγει η πόρτα και να βλέπω τους γύρω μου να πετάγονται έξω ένας-ένας, είναι από τις πιο σουρεαλιστικές εικόνες και συνάμα τρομακτικές εμπειρίες που έχω βιώσει.

Είναι μια καταπληκτική εμπειρία όμως που μπορεί να διδάξει πολλά μέσα σε εκείνα τα πέντε (μόλις) λεπτά που διαρκεί η διαδικασία αυτή. Όταν λοιπόν ο στόχος του να πηδήξω από αεροπλάνο έγινε πραγματικότητα και κάθισα σε ένα cafe στο Port Douglas της Αυστραλίας, με ένα χαμόγελο στα χείλη, αναλογίστηκα για λίγο τι έμαθα εκείνη την μέρα.

1. O φόβος είναι κατασκεύασμα του μυαλού

Φράσεις όπως «νίκα τον φόβο σου» είναι εύκολο να λεχθούν όταν πατάς γερά στη γη αλλά έχουν μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία και αποδοχή όταν βρίσκεσαι σε ένα αεροπλάνο με ένα αλεξίπτωτο στην πλάτη. Κι όμως εκείνο το ανακάτεμα στο στομάχι κατά τη διάρκεια της επιβίβασης και οι εικόνες και σκέψεις που περνούσαν από το μυαλού μου κατά τη διάρκεια της αναμονής με έκαναν να διερωτώμαι «τι στο καλό κάνω εδώ πέρα». Παρόλ’ αυτά μετά που βίωσα μιαν καταπληκτική εμπειρία την οποίαν απόλαυσα δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο, αναρωτιέμαι αν ο φόβος μου ήταν η θέα του κενού, το να μην ανοίξει το αλεξίπτωτο ή το να αιωρούμαι σε απόσταση από τη γη χωρίς κάποιο στήριγμα. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά ήταν παιχνίδια του μυαλού και όπως σε κάθε νέα εμπειρία, ο φόβος δεν είναι παρά ένα τοίχος προστασίας του μυαλού από το άγνωστο.

2. Δεν μπορείς να προδικάζεις τι θα συμβεί εκτός κι αν το βιώσεις πραγματικά

Όταν πήρα την απόφαση να κάνω το άλμα από το αεροπλάνο, παρακολούθησα στο Youtube και διάβασα κριτικές και εμπειρίες ατόμων που είχαν κάνει αυτό το εγχείρημα. Αν και το ερώτημα «τι θα γίνει εάν δεν ανοίξει το αλεξίπτωτο;» γρήγορα διαγράφηκε από τη μνήμη μου, πολλοί ήταν αυτοί που ορκίζονταν ότι η καρδιά και το στομάχι τους σε κάποια στιγμή αντάλλαξαν θέσεις! Η δική μου εμπειρία ήταν διαφορετική και δεν έμοιαζε με καμία από αυτές που μελέτησα, πολύ απλά επειδή κάθε άνθρωπος προσεγγίζει μια κατάσταση με τη δική του οπτική γωνία. Η αίσθηση του να νιώθω το σώμα μου να παραδίνεται στη βαρύτητα (αλλά και στον θεότρελο συνοδό μου) ήταν κάτι ανάλαφρο και κάτι συναρπαστικό.

3. Οι φόβοι επιστρέφουν αλλά σε βρίσκουν δυνατότερο

Όταν φέρνω στο μυαλό μου την εμπειρία αυτή, συχνά ρωτώ τον ίδιο μου τον εαυτό, πως βρήκα το κουράγιο να την πραγματοποιήσω. Σωματικά και ψυχικά παραμένω ο ίδιος άνθρωπος πριν και μετά το άλμα, ωστόσο την εμπειρία αυτή την κρατώ σαν παράσημο και την χρησιμοποιώ εκεί και όπου χρειάζεται. Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινα ούτε νιώθω υπερήρωας επειδή ένιωσα την εμπειρία του πως είναι να πετάς αλλά αντιμετωπίζω με περισσότερο θάρρος τις μικρές προκλήσεις της καθημερινότητας όπως το να κάνω εκείνο το υποχρεωτικό τηλεφώνημα ή να πάρω την πρωτοβουλία να ξεκινήσω διάλογο για να κάνω μια νέα γνωριμία.

4. Δείχνοντας κουράγιο η ζωή σε επιβραβεύει

Σιχαίνομαι τον φόβο! Συχνά το μόνο που κάνει είναι να σε αποτρέπει να ζήσεις εμπειρίες και συχνά αυτές είναι και οι πιο όμορφες που μπορείς να ζήσεις. Αν όμως άφηνα τον φόβο να νικήσει εκείνη την μέρα για παράδειγμα, τότε δεν θα είχα ζήσει αυτή την καταπληκτική εμπειρία και θα έμενα με την απορία. Χρειάστηκε βέβαια τρελό κουράγιο εκείνη την μέρα αλλά πραγματικά η επιβράβευση στο τέλος άξιζε και πραγματικά το χάρηκα που υπερνίκησα τον φόβο της στιγμής. Είμαι της σχολής του «ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» και πραγματικά το πιστεύω αυτό το ρητό, αφού οποιαδήποτε εμπειρία σε κάνει πιο ανθεκτικό, πιο σοφό και σου αφήνει ως σουβενίρ, αναμνήσεις. Όταν λοιπόν πάει ο φόβος να επικρατήσει της αδρεναλίνης της στιγμής, πάρε μισό λεπτό, ηρέμησε και απλά κάντε το, ότι κι αν είναι αυτό που σας φοβίζει.

Μοιράσου κι εσύ λοιπόν μαζί μας τις εμπειρίες που σου άλλαξαν την ζωή και σε έκαναν αυτό που είσαι σήμερα.

Continue Reading

Social Media

The Latest

ENTERTAINMENT1 day ago

Masters of the Universe: Ο He-Man επιστρέφει σε anime παραγωγή του Netflix

Το 1987, ανέβηκε στην μεγάλη οθόνη η ταινία Masters of the Universe με σκηνοθέτη τον Garry Goddard και η οποία...

LIFESTYLE2 days ago

Γιατί (επι)μένεις με ανθρώπους οι οποίοι σε βλάπτουν

«Ελπίζω οι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται πόση ζημιά κάνουν με τα λάθος λόγια στη λάθος στιγμή» – John David Washington, Αμερικανός...

LIFESTYLE6 days ago

Πως να αποτρέψεις την αδράνεια να μετατραπεί σε αυτολύπηση

«Χαράμισε το χρόνο και τη ζωή σου ή γίνε απόλυτος άρχοντας του χρόνου και της ζωής σου» – Alan Lakein,...

ENTERTAINMENT6 days ago

4 gaming chairs για κάθε πορτοφόλι ώστε να μην βυθίζεσαι στον καναπέ

Η αυξανόμενη εμπλοκή gamers στα Esports, δηλαδή των οργανωμένων multiplayer video games με πρωταγωνιστές επαγγελματίες σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο,...

LIFESTYLE1 week ago

3 μαθήματα ζωής περνώντας χρόνο έξω το καλοκαίρι

«Το να ξαπλώνεις στο γρασίδι μιαν καλοκαιρινή ημέρα δεν είναι χάσιμο χρόνου» – John Lubbock, Άγγλος αρχαιολόγος ο οποίος συνέλαβε...

LIFESTYLE2 weeks ago

3 τρόποι αντιμετώπισης μιας αγχωτικής διαδικασίας

«Μια βαθιά αναπνοή μπορεί από μόνη της να δώσει υγεία στην καρδιά» – Richard Jefferies, Αγγλος συγγραφέας του 19ου αιώνα»...

LIFESTYLE2 weeks ago

3 στρατηγικές προς εφαρμογή όταν δεν βλέπεις αποτελέσματα

«Όταν δεν έρχονται αποτελέσματα τότε πρώτος φταίχτης είναι ο προπονητής ωστόσο έχουν και οι ποδοσφαιριστές το μερίδιό τους» – Thibaut...

LIFESTYLE2 weeks ago

3 τρόποι για να εκτιμήσεις τον εαυτό σου όταν όλοι γύρω σου φαίνονται πιο cool

«Μην ψάχνεις να βρεις μιαν προσωπικότητα για να την αντιγράψεις» – Bruce Lee, μεγαλύτερη προσωπικότητα στον κόσμο των πολεμικών τεχνών...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X