Connect with us

TECH

iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί

Druid

Published

on

iphone 8 & iphone 8 plus με οθόνη true tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί iphone 8 render 7 and 7s 800x525

Η μεγάλη μέρα έφτασε και η Apple ανακοίνωσε επίσημα τα δυο νέα iPhones της. Πρόκειται για τους διαδόχους των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, για τα οποία είχε χυθεί αρκετό μελάνι για το πως θα ονομαστούν. Τελικά ήρθαν ως iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Στην Ελλάδα τα νέα iPhone θα πωλούνται από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Η τιμή του νέου iPhone 8 θα ξεκινά από 699 δολάρια για το μοντέλο με ενσωματωμένη μνήμη 64GB model, ενώ το iPhone 8 Plus θα ξεκινά από 799 δολάρια για τα 64GB. Και τα δυο μοντέλα έχουν εκδόσεις με χωρητικότητα 256GB. Οι προ-παραγγελίες ξεκινούν Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και η διάθεση από 22 Σεπτεμβρίου.

Update: Αυτές είναι οι επίσημες τιμές Γερμανίας
iPhone 8 64GB – 799 ευρώ
iPhone 8 256GB – 969 ευρώ
iPhone 8 Plus 64GB – 909 ευρώ
iPhone 8 Plus 256GB – 1079 ευρώ

Τιμές Αγγλίας
iPhone 8 64GB – 699 λίρες Αγγλίας
iPhone 8 256GB – 849 λίρες Αγγλίας
iPhone 8 Plus 64GB – 799 λίρες Αγγλίας
iPhone 8 Plus 256GB – 949 λίρες Αγγλίας

Η Apple έκανε σημαντική μεταπήδηση όσον αφορά στην ονομασία των μοντέλων της, αντί να δούμε iPhone 7s και iPhone 7s Plus, πήγε στον αριθμό 8. Να σημειωθεί (αν έχει κάποια αξία) ότι και η Samsung βρίσκεται στον αριθμό 8 με τις ναυαρχίδες S και Note. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple δεν κυκλοφορεί S έκδοση, από τότε που ξεκίνησε με το iPhone 3GS το 2009.

iPhone-8-and-iPhone-8-Plus-revealed-1 iphone 8 & iphone 8 plus με οθόνη true tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 and iPhone 8 Plus revealed 1

Μπορεί να άλλαξε τον αριθμό, αλλά από άποψη σχεδιασμού α νέα iPhone 8 & 8 Plus, παραμένουν στην ίδια γραμμή με αυτό που έχει υιοθετήσει από το 2014 με τα iPhone 6 και 6 Plus.

Στη σειρά του iPhone 8, η Apple έχει κάνει σημαντική βελτίωση όσον αφορά στην οθόνη προσθέτοντας την τεχνολογία True Tone, όπως στο 10.5 ιντσών iPad Pro. Η οθόνη προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το φως του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται και προσφέρει πιο ακριβή χρώματα.

iPhone-8-and-iPhone-8-Plus-revealed-4 iphone 8 & iphone 8 plus με οθόνη true tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 and iPhone 8 Plus revealed 4

Μέσα η Apple έχει αναβαθμίσει τον επεξεργαστή, από τον A10 Fusion στα iPhone 7, πήγε σε Apple A11 Bionic. Είναι εξαπύρηνος με 2 performance πυρήνες που είναι 25% ταχύτεροι από τον A10, και 4 performance πυρήνες, που σύμφωνα με την Apple είναι 70% ταχύτεροι από του προηγούμενου μοντέλου. Υπάρχει επίσης η GPU σχεδιασμένη από την Apple, 30% ταχύτερη, την ίδια απόδοση με τον A10 αλλά με τη μισή ενέργεια.

iPhone-8-and-iPhone-8-Plus-revealed-9 iphone 8 & iphone 8 plus με οθόνη true tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 and iPhone 8 Plus revealed 9

Η κάμερα του iPhone 8 είναι 12 Megapixel, μεγαλύτερη, ταχύτερη και διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Το iPhone 8 Plus έχει επίσης νέους αισθητήρες με διάφραγμα φακού f/1.8 και f/2.8, η διπλή κάμερα έχει νέο “Portrait Lighting” feature για να προσαρμόζει τον φωτισμό για τα πορτραίτα. Οι βελτιώσεις είναι εμφανείς και στο video και η Apple λέει ότι τα νέα iPhones έχουν την καλύτερη ποιότητα video που έχει μπει ποτέ σε smartphone, με υποστήριξη για 4K/60fps video. Τα slow motion videos υποστηρίζουν πλέον 1080p ανάλυση στα 240fps, διπλάσια από τα 120fps του iPhone 7.

Η Apple αναφέρει ότι το iPhone 8 είναι το πρώτο κινητό σχεδιασμένο για augmented reality, με κάμερες βαθμονομημένες για AR, μαζί με νέο γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο για καλύτερη παρακολούθηση της κίνησης.

iPhone-8-and-iPhone-8-Plus-revealed-7 iphone 8 & iphone 8 plus με οθόνη true tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 and iPhone 8 Plus revealed 7

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι η πλάτη από γυαλί, προκειμένου να είναι δυνατή η επαγωγική ασύρματη φόρτιση, που δεν θα ήταν δυνατό να δουλέψει μέσα από το αλουμίνιο. Η εφαρμογή της ασύρματης φόρτισης μοιάζει να είναι ίδια με όλα τα υπόλοιπα smartphones που έχουμε δει μέχρι σήμερα να την υιοθετούν. Το κινητό τοποθετείται απλά στο charging pad. Η θύρα Lighting μένει ελεύθερη για τα ακουστικά, μιας και πάλι απουσιάζει η 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών.

iPhone-8-and-iPhone-8-Plus-revealed-2 iphone 8 & iphone 8 plus με οθόνη true tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 and iPhone 8 Plus revealed 2

iPhone-8-and-iPhone-8-Plus-revealed-6 iphone 8 & iphone 8 plus με οθόνη true tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 and iPhone 8 Plus revealed 6

iPhone-8-and-iPhone-8-Plus-revealed-10 iphone 8 & iphone 8 plus με οθόνη true tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 and iPhone 8 Plus revealed 10

iPhone-8-and-iPhone-8-Plus-revealed-11 iphone 8 & iphone 8 plus με οθόνη true tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 & iPhone 8 Plus με οθόνη True Tone και πλάτη από γυαλί iPhone 8 and iPhone 8 Plus revealed 11

TECH

WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο

Kyriakos Tofi

Published

on

WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο whatsup location

Η επιτυχία του WhatsApp δεν έχει δημιουργήσει εφησυχασμό στους δημιουργούς του, με τις βελτιώσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς, να μεγαλώνουν την αξία του. Η νεότερη εξέλιξη στο δημοφιλές application είναι η προσθήκη μιας «ζωντανής τοποθεσίας» με δυνατότητα κοινοποίησης, ώστε οι χρήστες να μοιράζονται το χώρο που βρίσκονται με τα άτομα που επικοινωνούν.

WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο whatsup location2

Η κίνηση αυτή αποτελεί βελτίωση της ήδη υπάρχουσας δυνατότητας για κοινοποίηση μιας μάλλον γενικής εικόνας, η οποία πλέον είναι πολύ πιο συγκεκριμένη. Κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την ακριβή τοποθεσία του συνομιλητή του με συνεχή ενημέρωση για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και οκτώ ώρες.

Εύλογα τίθενται ερωτήματα ασφάλειας και διαφύλαξης προσωπικών… κινήσεων, ωστόσο το WhatsApp στην τοποθέτησή του αναφέρει ότι «είναι ένας απλός τρόπος για γνωρίζουν οι φίλοι σου που βρίσκεσαι». Ένας άλλος προβληματισμός που τέθηκε ήταν η χρήση μπαταρίας από το GPS με τον Zafir Khan να καθησυχάζει αναφέροντας ότι δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο αντίκτυπο που θα έχει η εφαρμογή αυτή στην κατανάλωση ενέργειας.

Continue Reading

TECH

Twitter: Αναπτύσσει (επιτέλους) δυνατότητα bookmark σε tweets

Kyriakos Tofi

Published

on

Twitter: Αναπτύσσει (επιτέλους) δυνατότητα bookmark σε tweets twitter bookmark

Παρόλο που οι αναρτήσεις στο Twitter δεν είναι μακροσκελείς, δεν είναι λίγοι οι χρήστες που εκφράζουν κατά καιρούς την επιθυμία τους ώστε να μπορούν να κάνουν save κάποια εξ αυτών και να τα διαχειρίζονται μελλοντικά. Το χαρακτηριστικό αυτό υπάρχει ήδη στο Facebook και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο από τη στιγμή που ο κάθε χρήστης δέχεται… βομβαρδισμό νέων αναρτήσεων.

Η αντίδραση λοιπόν από το Twitter φαίνεται να έχει έρθει μιας και κατά τη διάρκεια της ετήσιας Hack Week, υπήρξε ανακοίνωση και κυκλοφορία demo από την Jesar Shah.

Continue Reading

TECH

Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερη μπαταρία

Druid

Published

on

By

Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερη μπαταρία matam jaswanth 334889

Τις εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερο την μπαταρία των Android συσκευών παρουσιάζει στην τελευταία έκθεση της η Avast με τίτλο: «Επιδόσεις Android Εφαρμογών και Τάσεων» στο α΄τρίμηνο του 2017.

android battery drain app  Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερη μπαταρία android battery drain app

Η εταιρεία ασφαλείας χώρισε τις ενεργοβόρες εφαρμογές σε αυτές που ξεκινάνε με την εκκίνηση της συσκευής και σε αυτές που ξεκινά ο ίδιος ο χρήστης. Στην πρώτη κατηγορία βλέπουμε ότι πολλές από τις εφαρμογές έρχονται προεγκατεστημένες στις συσκευές.

android battery drain app startup  Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερη μπαταρία android battery drain app startup

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Samsung AllShare ακολουθούμενο από το Samsung Security Policy Updates και το Beaming Service της Samsung, ενώ και στην τέταρτη θέση βρίσκεται εφαρμογή της Samsung και συγκεκριμένα το ChatON. Την πεντάδα κλείνει το Google Maps και ακολουθούν τα WhatsApp, Facebook και WeChat στις θέσεις έξι, εφτά κι οχτώ αντίστοιχα. Στη ένατη θέση βρίσκεται το AppLock και στη δέκατη το DU Battery Saver.

Στις εφαρμογές που τις ξεκινά ο ίδιος ο χρήστης και δεν ξεκινούν αυτόματα με την εκκίνηση της συσκευής βρίσκεται στην πρώτη θέση το Samsung WatchON ακολουθούμενο από τον Samsung Video Editor. Την πρώτη τριάδα σε αυτή την κατηγορία συμπληρώνει το Netflix.

android battery drain app run by users  Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερη μπαταρία android battery drain app run by users

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Spotify και το Snapchat. Στην έκτη θέση συναντάμε το Clean Master, ενώ στις θέσεις εφτά, οχτώ και εννέα βρίσκονται τα LINE, Microsoft Outlook και BBC News. Στη δέκατη θέση βρίσκεται το ES File Explorer File Manager.

Για την έκθεσή της η Avast βασίστηκε σε δεδομένα που συνέλεξε από περισσότερους των 3 εκατ. χρηστών Android για το α΄τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει για την έρευνά της εφαρμογές που δεν είναι δημοφιλείς (έχουν κάτω από 50.000 χρήστες).

Continue Reading

Social Media

The Latest

3 απλούστατες τεχνικές για να διώξεις το άγχος μακριά agxos 400x240 3 απλούστατες τεχνικές για να διώξεις το άγχος μακριά agxos 80x80
LIFESTYLE4 hours ago

3 απλούστατες τεχνικές για να διώξεις το άγχος μακριά

«Το άγχος δεν απαλύνει τις πληγές του αύριο, αλλά αδειάζει τις δεξαμενές της δύναμης σήμερα» – Charles Spurgeon, Άγγλος κληρικός...

16 Φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων χώρων top abandoned places in europe lake reschen copyright michelangeloop european best destinations 400x240 16 Φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων χώρων top abandoned places in europe lake reschen copyright michelangeloop european best destinations 80x80
ENTERTAINMENT1 day ago

16 Φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων χώρων

Εάν είσαι σαν κι εμένα, τότε το αίσθημα να περιπλανιέσαι σε ένα χώρο ο οποίος άλλοτε ήταν σπουδαίος και τρανός...

3 blogs που θα κάνουν την προετοιμασία για ταξίδι μια συναρπαστική εμπειρία taxidi 400x240 3 blogs που θα κάνουν την προετοιμασία για ταξίδι μια συναρπαστική εμπειρία taxidi 80x80
LIFESTYLE2 days ago

3 blogs που θα κάνουν την προετοιμασία για ταξίδι μια συναρπαστική εμπειρία

«Ταξίδευε συχνά, δούλεψε στο εξωτερικό αν μπορείς, μελέτα κουλτούρες πλην της δικιάς σου» – Tom Freston, μέλος της ιδρυτικής ομάδας...

WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο whatsup location 400x240 WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο whatsup location 80x80
TECH5 days ago

WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο

Η επιτυχία του WhatsApp δεν έχει δημιουργήσει εφησυχασμό στους δημιουργούς του, με τις βελτιώσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς, να μεγαλώνουν...

JLo – Ένα Twerking που δεν πρέπει να χάσεις jennifer lopez 01 600x8001 400x240 JLo – Ένα Twerking που δεν πρέπει να χάσεις jennifer lopez 01 600x8001 80x80
ENTERTAINMENT6 days ago

JLo – Ένα Twerking που δεν πρέπει να χάσεις

Θυμάμαι όταν την είδα να τραγουδά το άσμα live ήμουν περίπου 14-15 και μου καρφώθηκε στο μυαλό. Η Jennifer Lopez...

4 ξυριστικές που εξασφαλίζουν άψογο αποτέλεσμα και λεφτά στην τσέπη adam sherez 258837 400x240 4 ξυριστικές που εξασφαλίζουν άψογο αποτέλεσμα και λεφτά στην τσέπη adam sherez 258837 80x80
LIFESTYLE1 week ago

4 ξυριστικές που εξασφαλίζουν άψογο αποτέλεσμα και λεφτά στην τσέπη

Η αγορά μιας ξυριστικής μηχανής για άντρες είναι από τις πιο δύσκολες αγορές που μπορείς να κάνεις. Ίσως επειδή οι...

4 τρόποι να μαγειρέψεις με μπύρα adam wilson 138927 400x240 4 τρόποι να μαγειρέψεις με μπύρα adam wilson 138927 80x80
LIFESTYLE1 week ago

4 τρόποι να μαγειρέψεις με μπύρα

Η μπύρα δεν πίνεται μόνο, μπορεί να δώσει και εξαιρετική γεύση στο φαγητό. To ONEMANshow λοιπόν μετά το μικρό αφιέρωμα...

Οι καλύτερες ταινίες τρόμου για το 2017 priscilla du preez 316972 400x240 Οι καλύτερες ταινίες τρόμου για το 2017 priscilla du preez 316972 80x80
ENTERTAINMENT1 week ago

Οι καλύτερες ταινίες τρόμου για το 2017

Έχω καθίσει μόνος ή και με παρέα και έχω δει αρκετές ταινίες τρόμου. Έχω πραγματικά φοβηθεί, προβληματιστεί αλλά και κάποιες...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X