Connect with us

TECH

iPhone X: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές

Druid

Published

on

iphone x: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone 8 Full Vision Display iFanr mockup 001

Επίσημα παρουσιάστηκε το iPhone X, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του όπως η αναγνώριση προσώπου και η bezel-less οθόνη. Oι προπαραγγελίες για την Ελλάδα θα ξεκινήσουν στις 27 Οκτωβρίου ενώ οι πωλήσεις στις 3 Νοεμβρίου.

Τιμές Γερμανίας:
iPhone X 64GB – 1149 ευρώ
iPhone X 256GB – 1319 ευρώ

Τιμές Αγγλίας:
iPhone X 64GB – 999 λιρες Αγγλίας
iPhone X 256GB – 1149 λιρες Αγγλίας

Το iPhone X έρχεται με μια νέα οθόνη Super Retina HDR OLED 5,8 ιντσών, ανάλυσης 2436×1125 pixels και πυκνότητας 458ppi, η οποία είναι η υψηλότερη πυκνότητα σε iPhone. Η αντίθεσή του είναι 1:1000000. Η οθόνη HDR υποστηρίζει Dolby Vision και HDR10.

Δεδομένου ότι απουσιάζει το home key, ο χρήστης μπορεί να αφυπνίσει την οθόνη του με ένα άγγιγμα της οθόνης. Η μετάβαση στην κεντρική οθόνη γίνεται με swipe up από κάτω.

Το πλαϊνό πλήκτρο είναι επίσης μεγαλύτερο. Πλέον ο χρήστης μπορεί απλά να το πιέσει και να μιλήσει απευθείας στη Siri.

Το Face ID είναι ο πολυαναμενόμενος αναγνώστης προσώπου της Apple για το iPhone X. Η λειτουργία περιλαμβάνει πολλαπλά νευρωνικά δίκτυα. Με τη βοήθεια της True Depth κάμερας και υπέρυθρων ακτίνων χαρτογραφεί το πρόσωπο του χρήστη κι έτσι μπορεί να το αναγνωρίζει σε διάφορες συνθήκες.

Στην πράξη ο χρήστης κοιτάζει την κάμερα και ξεκλειδώνει το iPhone του. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές δεν χρειάζεται να το κοιτάς κατάματα για να ξεκλειδώσει, αλλά γίνεται και υπό γωνίες. Μάλιστα η Apple είναι πολύ σίγουρη για την ασφάλεια του Face ID που δηλώνει ότι η πιθανότητα κάποιος να καταφέρει να το ξεκλειδώσει είναι 1 στο εκατομμύριο.

Μάλιστα, για να κάνει το Face ID να ξεχωρίσει, η Apple επιστράτευσε και τεχνητή νοημοσύνη έτσι ώστε να σας αναγνωρίζει σε διάφορες συνθήκες (νύχτα, με γυαλιά κλπ). Η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου θα δουλεύει και με το Apple Pay και με εφαρμογές τρίτων που υποστηρίζουν το Touch ID.

Το iPhone X έρχεται με διπλή κάμερα 12MP, με διάφραγμα f1.8 για τον ευρυγώνιο και 2.4 για τον τηλεφακό καθώς και Dual OIS. Επίσης διαθέτει Quad-LED TrueTone flash. Η μπροστινή κάμερα έχει ανάλυση 7MP. Ο χρήστης μπορεί να τραβάει εικόνες καθορίζοντας το φως. Σύμφωνα με την Apple, το portrait lightning έχει το ίδιο αποτέλεσμα με φωτισμό επιπέδου στούντιο. Ακόμη, η κάμερα έρχεται με καλύτερη σταθεροποίηση για βίντεο και δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K μέχρι 60fps και δυνατότητα καταγραφής σε slow motion στα 1080p μέχρι 240fps

Χάρη στην κάμερα που χρησιμοποιεί το iPhone X, ο χρήστης μπορεί να επωφεληθεί και των περιβόητων Animoji, δηλαδή τρισδιάστατα emoticons, τα οποία όμως προσαρμόζονται στις εκφράσεις προσώπου του χρήστη και “έρχονται στη ζωή”.

Για chip το iPhone X έρχεται με το A11 Bionic, το οποίο είναι βελτιστοποιημένο για τεχνητή νοημοσύνη και διαθέτει 6 πυρήνες με 4 efficiency οι οποίοι είναι 70% ταχύτεροι από το Α10 Fusion και 2 performance, οι οποίοι σύμφωνα με είναι 25% ταχύτεροι. Επίσης το νέο τσιπ υπόσχεται 30% καλύτερες επιδόσεις στα γρααφικά.

Η χωρητικότητα του iPhone X θα είναι 64GB και 256GB.

Όσον αφορά στην μπαταρία του, το iPhone X, σύμφωνα με την παρουσίαση, διαρκεί 2 ώρες παραπάνω από το iPhone 7. Να σημειωθεί ότι και το iPhone X υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση μέσω του ανοιχτού προτύπου Qi.

Το iPhone X είναι κατασκευασμένο από γυαλί και έρχεται με φινίρισμα από χειρουργικό ατσάλι στα πλαϊνά, είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη και θα διατίθεται σε space gray και ασημί. Το iPhone X θα ξεκινά από 999 δολάρια για την έκδοση των 64GB.

iPhone-X-revealed iphone x: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X revealed

iPhone-X-revealed-8 iphone x: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X revealed 8

iPhone-X-revealed-5 iphone x: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X revealed 5

iPhone-X-revealed-1 iphone x: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X revealed 1

iPhone-X-revealed-4 iphone x: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X revealed 4

iPhone-X-revealed-2 iphone x: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X: Παρουσίαση, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμές iPhone X revealed 2

Πηγή: Techblog.gr

TECH

WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο

Kyriakos Tofi

Published

on

WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο whatsup location

Η επιτυχία του WhatsApp δεν έχει δημιουργήσει εφησυχασμό στους δημιουργούς του, με τις βελτιώσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς, να μεγαλώνουν την αξία του. Η νεότερη εξέλιξη στο δημοφιλές application είναι η προσθήκη μιας «ζωντανής τοποθεσίας» με δυνατότητα κοινοποίησης, ώστε οι χρήστες να μοιράζονται το χώρο που βρίσκονται με τα άτομα που επικοινωνούν.

WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο whatsup location2

Η κίνηση αυτή αποτελεί βελτίωση της ήδη υπάρχουσας δυνατότητας για κοινοποίηση μιας μάλλον γενικής εικόνας, η οποία πλέον είναι πολύ πιο συγκεκριμένη. Κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την ακριβή τοποθεσία του συνομιλητή του με συνεχή ενημέρωση για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και οκτώ ώρες.

Εύλογα τίθενται ερωτήματα ασφάλειας και διαφύλαξης προσωπικών… κινήσεων, ωστόσο το WhatsApp στην τοποθέτησή του αναφέρει ότι «είναι ένας απλός τρόπος για γνωρίζουν οι φίλοι σου που βρίσκεσαι». Ένας άλλος προβληματισμός που τέθηκε ήταν η χρήση μπαταρίας από το GPS με τον Zafir Khan να καθησυχάζει αναφέροντας ότι δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο αντίκτυπο που θα έχει η εφαρμογή αυτή στην κατανάλωση ενέργειας.

Continue Reading

TECH

Twitter: Αναπτύσσει (επιτέλους) δυνατότητα bookmark σε tweets

Kyriakos Tofi

Published

on

Twitter: Αναπτύσσει (επιτέλους) δυνατότητα bookmark σε tweets twitter bookmark

Παρόλο που οι αναρτήσεις στο Twitter δεν είναι μακροσκελείς, δεν είναι λίγοι οι χρήστες που εκφράζουν κατά καιρούς την επιθυμία τους ώστε να μπορούν να κάνουν save κάποια εξ αυτών και να τα διαχειρίζονται μελλοντικά. Το χαρακτηριστικό αυτό υπάρχει ήδη στο Facebook και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο από τη στιγμή που ο κάθε χρήστης δέχεται… βομβαρδισμό νέων αναρτήσεων.

Η αντίδραση λοιπόν από το Twitter φαίνεται να έχει έρθει μιας και κατά τη διάρκεια της ετήσιας Hack Week, υπήρξε ανακοίνωση και κυκλοφορία demo από την Jesar Shah.

Continue Reading

TECH

Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερη μπαταρία

Druid

Published

on

By

Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερη μπαταρία matam jaswanth 334889

Τις εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερο την μπαταρία των Android συσκευών παρουσιάζει στην τελευταία έκθεση της η Avast με τίτλο: «Επιδόσεις Android Εφαρμογών και Τάσεων» στο α΄τρίμηνο του 2017.

android battery drain app  Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερη μπαταρία android battery drain app

Η εταιρεία ασφαλείας χώρισε τις ενεργοβόρες εφαρμογές σε αυτές που ξεκινάνε με την εκκίνηση της συσκευής και σε αυτές που ξεκινά ο ίδιος ο χρήστης. Στην πρώτη κατηγορία βλέπουμε ότι πολλές από τις εφαρμογές έρχονται προεγκατεστημένες στις συσκευές.

android battery drain app startup  Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερη μπαταρία android battery drain app startup

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Samsung AllShare ακολουθούμενο από το Samsung Security Policy Updates και το Beaming Service της Samsung, ενώ και στην τέταρτη θέση βρίσκεται εφαρμογή της Samsung και συγκεκριμένα το ChatON. Την πεντάδα κλείνει το Google Maps και ακολουθούν τα WhatsApp, Facebook και WeChat στις θέσεις έξι, εφτά κι οχτώ αντίστοιχα. Στη ένατη θέση βρίσκεται το AppLock και στη δέκατη το DU Battery Saver.

Στις εφαρμογές που τις ξεκινά ο ίδιος ο χρήστης και δεν ξεκινούν αυτόματα με την εκκίνηση της συσκευής βρίσκεται στην πρώτη θέση το Samsung WatchON ακολουθούμενο από τον Samsung Video Editor. Την πρώτη τριάδα σε αυτή την κατηγορία συμπληρώνει το Netflix.

android battery drain app run by users  Android: 10 εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερη μπαταρία android battery drain app run by users

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Spotify και το Snapchat. Στην έκτη θέση συναντάμε το Clean Master, ενώ στις θέσεις εφτά, οχτώ και εννέα βρίσκονται τα LINE, Microsoft Outlook και BBC News. Στη δέκατη θέση βρίσκεται το ES File Explorer File Manager.

Για την έκθεσή της η Avast βασίστηκε σε δεδομένα που συνέλεξε από περισσότερους των 3 εκατ. χρηστών Android για το α΄τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει για την έρευνά της εφαρμογές που δεν είναι δημοφιλείς (έχουν κάτω από 50.000 χρήστες).

Continue Reading

Social Media

The Latest

3 απλούστατες τεχνικές για να διώξεις το άγχος μακριά agxos 400x240 3 απλούστατες τεχνικές για να διώξεις το άγχος μακριά agxos 80x80
LIFESTYLE4 hours ago

3 απλούστατες τεχνικές για να διώξεις το άγχος μακριά

«Το άγχος δεν απαλύνει τις πληγές του αύριο, αλλά αδειάζει τις δεξαμενές της δύναμης σήμερα» – Charles Spurgeon, Άγγλος κληρικός...

16 Φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων χώρων top abandoned places in europe lake reschen copyright michelangeloop european best destinations 400x240 16 Φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων χώρων top abandoned places in europe lake reschen copyright michelangeloop european best destinations 80x80
ENTERTAINMENT1 day ago

16 Φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων χώρων

Εάν είσαι σαν κι εμένα, τότε το αίσθημα να περιπλανιέσαι σε ένα χώρο ο οποίος άλλοτε ήταν σπουδαίος και τρανός...

3 blogs που θα κάνουν την προετοιμασία για ταξίδι μια συναρπαστική εμπειρία taxidi 400x240 3 blogs που θα κάνουν την προετοιμασία για ταξίδι μια συναρπαστική εμπειρία taxidi 80x80
LIFESTYLE2 days ago

3 blogs που θα κάνουν την προετοιμασία για ταξίδι μια συναρπαστική εμπειρία

«Ταξίδευε συχνά, δούλεψε στο εξωτερικό αν μπορείς, μελέτα κουλτούρες πλην της δικιάς σου» – Tom Freston, μέλος της ιδρυτικής ομάδας...

WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο whatsup location 400x240 WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο whatsup location 80x80
TECH5 days ago

WhatsApp: Εντόπισε τους φίλους σου σε πραγματικό χρόνο

Η επιτυχία του WhatsApp δεν έχει δημιουργήσει εφησυχασμό στους δημιουργούς του, με τις βελτιώσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς, να μεγαλώνουν...

JLo – Ένα Twerking που δεν πρέπει να χάσεις jennifer lopez 01 600x8001 400x240 JLo – Ένα Twerking που δεν πρέπει να χάσεις jennifer lopez 01 600x8001 80x80
ENTERTAINMENT6 days ago

JLo – Ένα Twerking που δεν πρέπει να χάσεις

Θυμάμαι όταν την είδα να τραγουδά το άσμα live ήμουν περίπου 14-15 και μου καρφώθηκε στο μυαλό. Η Jennifer Lopez...

4 ξυριστικές που εξασφαλίζουν άψογο αποτέλεσμα και λεφτά στην τσέπη adam sherez 258837 400x240 4 ξυριστικές που εξασφαλίζουν άψογο αποτέλεσμα και λεφτά στην τσέπη adam sherez 258837 80x80
LIFESTYLE1 week ago

4 ξυριστικές που εξασφαλίζουν άψογο αποτέλεσμα και λεφτά στην τσέπη

Η αγορά μιας ξυριστικής μηχανής για άντρες είναι από τις πιο δύσκολες αγορές που μπορείς να κάνεις. Ίσως επειδή οι...

4 τρόποι να μαγειρέψεις με μπύρα adam wilson 138927 400x240 4 τρόποι να μαγειρέψεις με μπύρα adam wilson 138927 80x80
LIFESTYLE1 week ago

4 τρόποι να μαγειρέψεις με μπύρα

Η μπύρα δεν πίνεται μόνο, μπορεί να δώσει και εξαιρετική γεύση στο φαγητό. To ONEMANshow λοιπόν μετά το μικρό αφιέρωμα...

Οι καλύτερες ταινίες τρόμου για το 2017 priscilla du preez 316972 400x240 Οι καλύτερες ταινίες τρόμου για το 2017 priscilla du preez 316972 80x80
ENTERTAINMENT1 week ago

Οι καλύτερες ταινίες τρόμου για το 2017

Έχω καθίσει μόνος ή και με παρέα και έχω δει αρκετές ταινίες τρόμου. Έχω πραγματικά φοβηθεί, προβληματιστεί αλλά και κάποιες...

ΤOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

X